Πέντε στέκια που αγαπούν το κρέας

Είναι νέες, ωραίες, σιτεμένες, ζουμερές και μυρωδάτες σαν medium rare σταυλίσιες. Πέντε διευθύνσεις σε Αθήνα, Πειραιά και Προάστια για να ερωτευτείτε με την πρώτη… κοπή.
Πέντε στέκια που αγαπούν το κρέας

Σε παλαιότερα μας άρθρα σας αποκαλύψαμε "Πού τρώμε το καλύτερο κρέας στην Αθήνα". 

Είναι αυτοί οι μοναδικοί Ναοί του black angus και του μαύρου χοίρου στην πόλη; Φυσικά και όχι. Κάθε χρόνο ξεπετάγονται νέες κρεατοφαγικές διευθύνσεις που μας καλούν να ρουφήξουμε μεδούλια, να απολαύσουμε dry aged διαμάντια και να δοκιμάσουμε ψαγμένες κοπές.

Ιδού πέντε από αυτές για να τιμήσετε όπως πρέπει το κρέας στα καλύτερα του.

Βεντήρη Roast House
Κων/νου Βεντήρη 5, Αθήνα, τηλ: 21 0729 5491



Μια επιβλητική δίφυλλη χάλκινη πόρτα εισόδου, με δύο μεταλλικά κέρατα μας βάζει στο κλίμα για το τι θα ακολουθήσει στην επιβλητική σάλα αυτού του εντυπωσιακού steak house. Τα κρέατα που καταφθάνουν στα μεγάλα ξύλινα τραπέζια είναι όλα ένα κι ένα: από τα λουκάνικα αγριογούρουνου, μέχρι γουρουνόπουλο, κεμπάμπ νεροβούβαλου και short rib με BBQ σάλτσα μέχρι συκώτι,  μπριζόλα Tomahawk Black Angus 1000 gr. και ταλιάτα που φλαμπάρεται μπροστά σας με Jack Daniels. Φυσικά «παίζουν» και εκλεκτά συνοδευτικά όπως πατάτες τηγανιτές με αυγά, σαγανάκι και σαλάτες. Ο λογαριασμός για κρεατοκατανάλωση μετά οίνου έρχεται στα 30-40€/ άτομο ή και παραπάνω, ανάλογα τις κοπές κρεάτων που θα επιλέξετε.

Εστιατόριο Φάρμα Μπράλου
Μηλιώνη 12 & Ηρακλείτου, Κολωνάκι, τηλ: 2103645050



Λίγα μόλις βήματα από το κρεοπωλείο της, η πιο γνωστή φάρμα της Φθιώτιδας μας καλεί για κρεατολαγνεία άνευ προηγουμένου σε έναν πανέμορφο χώρο με δερματινους καναπέδες, μπουαζερί στο μπαρ, ράφια με φιάλες κρασιού και ατμόσφαιρα βρετανικού steak bar. Εδώ το concept είναι «από τη φάρμα στο τραπέζι» κι έτσι έχουμε την τύχη να δοκιμάσουμε τα εκλεκτά της κρέατα σε μορφές όπως βοδινό φιλέτο ταρτάρ με αυγό ποσέ, entrecote μόσχου, T-Bone Steak, ψητό μοσχαρίσιο συκώτι με baby pak choi και βινεγκρέτ εσαλότ με miso και μπόλικα παλαιωμένα κρέατα από τη βιτρίνα τα οποία ψήνονται όπως τα ζητήσουμε στην ανοικτή κουζίνα. Συνοδεία κρασιού σε ποτήρι, ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 50-70€/ άτομο.

Steak House by Kiku
Περικλέους 7, Νέο Ψυχικό, τηλ: 2106776759



Στροφή 180 μοιρών από το δημοφιλές fusion στέκι του Ψυχικού, το οποίο πλέον επικεντρώνεται στο κρέας – και πολύ καλά κάνει. Σε συνεργασία με το γειτονικό ντέλι κρεοπωλείο Carnicero σερβίρει εκλεπτυσμένες γεύσεις με βάση το κρέας και «δυνατά» κοκτέιλ στο κοσμοπολίτικο εσωτερικό του με τα ψηλά stools, το όμορφο μπαρ και τους μπεζ καναπέδες. Την όρεξη ανοίγουν mini burgers με μοσχαρίσιο κιμά και κέτσαπ τρούφας, και steak tartare για να δώσουν σειρά σε εκλεκτά κρέατα διαφόρων προελεύσεων και κοπών όπως dry aged beef Rubia Galicia εκ Ισπανίας, chateaubriand, short rib από Black Angus, picanha και πολλά ακόμα, άψογα και τελετουργικά ψημένα. Συνοδεύονται με επιλογή από τριπλοτηγανισμένες πατάτες, βελούδινο πουρέ βουτύρου ή βραστά χόρτα. Ο λογαριασμός, με κοκτέιλ έρχεται στα 50-70€/ άτομο.

Lykos Steak House
Αιτωλικού 72, Πειραιάς, τηλ: 21 0461 2457



Ο Θανάσης Βασίλαινας και ο κρεοπώλης Βαγγέλης Λύκος βρίσκονται πίσω από αυτό το steak house στον χώρο που φιλοξενούσε τον «Βασίλαινα» στον Πειραιά και η συνεργασία τους αποδίδει ζουμερούς καρπούς με άρωμα σωστά ψημένου κρέατος από dry aged κοπές. Σε ατμόσφαιρα που φέρνει στο νου μπιστρό των 50’s δοκιμάζουμε μεταξύ άλλων σπαλομπριζόλα κόντρα φιλέτο ταλιάτα και tomahawk αγελάδα Νάξου, φιλέτο και rib-eye από μοσχίδα Σερρών, χοιρινή σταβλίσια από Σπάρτη, και συνοδεύουμε με λαχταριστά αυγά με χοιρινό (καπνιστή μπριζόλα, γραβιέρα Νάξου, αυγό παναρισμένο), τυροκαυτερή με φέτα Ελασσόνας και Κατίκι Δομοκού, σπιτικό chorizo, Φάβα Φενεού με σουτζούκι, πουρές πατάτα με λάδι τρούφας ή τσιγαριστό σταμναγκάθι. H προσιτή κρεοφαγία, συνοδεία κρασιού, θα έρθει με κόστος περί τα 25-30€/ άτομο.

Γίδι
Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση, τηλ: 210 2828848



Ο σεφ Βασίλης Ακρίβος του «Ψάριστον» βρίσκεται πίσω από αυτήν την μοντέρνα χασαποταβέρνα των βορείων προαστίων, η οποία με αρκετά χιουμοριστικό τρόπο επαναπροσδιορίζει το κρεατοφαγικό τσιμπούσι δίνοντάς του new age περιτύλιγμα. Στα τραπεζάκια της αυλής, δίπλα στην μάυρη μοτοκαντίνα με την επωνυμία «Black Fat Rabbit» παρελαύνουν ψημένα μπριζολάκια από χοιρινό iberico, παϊδάκια προβατίνας, χειροποίητα λουκάνικα, λαχταριστές γαρδούμπες, σούπες με κοιλιά ή ποδαράκι, τρυφερό χτένι, σιτεμένα μπούτια προβάτου, μπιφτέκια με σιτεμένο κιμά  και γιγαντιαίες σταυλίσιες για τους καλοφαγάδες της παρέας. Στα ορεκτικά βρίσκουμε φέτα βουτυράτη, πατάτες τηγανιτές, χειροποίητο τζατζίκι και ωραιότατο αγγουροντομάτα, φρέσκια και δροσερή. Συνοδεία κρασιού, ο λογαριασμός έρχεται στα 30€/ άτομο.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v