Φύγαμε για μεζεδάκια στην αυλή!

Μεζεδάκια και κρασάκι, στις πιο όμορφες αυλές της πόλης, από το Φάληρο μέχρι το Χαλάνδρι κι από εκεί στην Ηλιούπολη.
Φύγαμε για μεζεδάκια στην αυλή!

Γιατί η Άνοιξη μοιάζει να φτιάχτηκε  για τσιμπούσια στις αυλές!

Αυλή των Γεύσεων
Τυρταίου 39, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 210 9370694



Στη μέση του πουθενά στο Φάληρο, φωλιάζει μια μικρή αυλίτσα γεμάτη γεύσεις. Η ατμόσφαιρα οικογενειακή, η διακόσμηση θυμίζει χωριό και οι νοστιμιές που δοκιμάζουμε εδώ δεν ξεφεύγουν από την παράδοση: γαρίδες σαγανάκι, φάβα Σαντορίνης, καλτσούνια με χορταρικά και μυζήθρα, μανιτάρια ψητά με σως βαλσάμικου, παραδοσιακό λουκάνικο Καρδίτσας, παϊδάκια, τας κεμπάμπ με πατατούλες και κεφτεδάκια της μαμάς, αλλά και καλαμαράκια, ψητές σαρδέλες και ωραιότατα μαγειρευτά κάθε Κυριακή στήνουν ένα μενού ό,τι πρέπει για μεζεδοκατανάλωση. Ο λογαριασμός θα έρθει τα 12€/ άτομο με κρασί.

Μέλισσες
Τρυπιά 39, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 21 0252 0566



Μακράν από τις όμορφες αυλές της περιοχής για να απολαύσουμε τη ρακή ή το κρασάκι μας συντροφιά με πεντανόστιμα μεζεδάκια. Οι Μέλισσες μπορεί να έχουν μινιόν εσωτερικό χώρο, όμως ο κήπος με το χαλικάκι αυτήν την περίοδο είναι ωραιότατος και άνετος. Πιάνουμε τραπεζάκι και παραγγέλνουμε κοτόπουλο με μέλι και σουσάμι, κεμπάπ με πιτούλες και σάλτσα γιαουρτιού, πατάτες στη σέσουλα, πανσετάκια, μανιτάρια πλευρώτους και παστουρμαδοπιτάκια. Άξια αναφοράς η δροσερή ανάμεικτη σαλάτα με μπέικον και κάσιους για τους φαν της πρασινάδας. Με 15€/ άτομο με κρασί ή ρακή είναι σίγουρο πως θα φύγετε (υπέρ)χορτασμένοι.

Ονειρία
Κολοκοτρώνη 8 , Χαλάνδρι, τηλ: 2114035993



Ούτε μία ούτε δύο αλλά τρεις αυλές διαθέτει αυτό το μεζεδοπωλείο του Χαλανδρίου, στο οποίο πίνουμε από νωρίς το πρωί καφεδάκι στη χόβολη και πιάνουμε θέση στην πλακόστρωτη, λιτή αυλή του δίπλα στο πηγάδι για επιλέξουμε μεζεδάκια από τον κατάλογο που θυμίζει μαγκαζίνο. Εδώ «παίζουν δυνατά» η φάβα με τα κρεμμυδάκια, η πολίτικη σαλάτα, το ωραιότατο μπουγιουρντί, λουκουμάδες γεμιστοί με τραχανά και σως φέτας, μανιτάρια πορτομπέλο γεμιστά με κιμά και τηγανιά κοτόπουλο με πιπεριές και μουστάρδα. Στα συν πέρα από το καλομαγειρεμένο φαγητό το καλωσόρισμα με μπολάκια τραχανά και πιτάκι με αυγό, αλλά και το επιδόρπιο με γιαουρτάκι και γλυκό του κουταλιού. Με ωραίο ημίγλυκο κρασί, η μεζεδοκατανάλωση δεν ξεπερνά τα 12-15€ ανά άτομο.

Κουρδιστήρι
Κωνσταντίνου Καραμανλή 5, Ηλιούπολη, τηλ: 21 0992 7711



Ελληνικές λιχουδιές και παραδοσιακοί μεζέδες γεμίζουν αρώματα την καταπράσινη αυλή αυτού του οικογενειακού μεζεδοπωλείου της Ηλιούπολης. Το μενού μικρό, αλλά άκρως πληθωρικό, περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο πιάτα μεζέδων και κρεατικών που θα αφήσουν τους πάντες ικανοποιημένους και χορτασμένους: ωραία χειροποίητη τυροκαυτερή, κολοκυθοκεφτέδες με κινόα και σάλτσα γιαουρτιού, λαχματζούν με κιμά και γιαούρτι, φιλέτο κοτόπουλο σε στικς παναρισμένο με κορν φλέικς και κάρυ, χοιρινά πανσετάκια και πεϊνιρλί με λάδι τρούφας συγκαταλέγονται στα χιτ του καταλόγου. Για πλήρες γεύμα, με κρασί χύμα υπολογίστε περί τα 15€/ άτομο, αν τσιμπολογήσετε, λιγότερο.

Η αυλή του Ζήκου
Λεωφ. Βεΐκου 85, Γαλάτσι, τηλ: 210 2220800



Νέα μεζεδο-άφιξη στο Γαλάτσι, η αυλή του Ζήκου ξεχωρίζει με τον πανέμορφα διακοσμημένο εσωτερικό της χώρο, αλλά και την πολύχρωμη αυλή με τα λουλούδια και τις σιέλ καρεκλίτσες. Τι γίνεται όμως στο δια ταύτα ήτοι το μενού; Κι εδώ τα πράγματα είναι εξίσου όμορφα. Μεζέδες θάλασσας και στεριάς όπως κεφτεδάκια με σπιτικές πατάτες Θήβας, ταραμοσαλάτα με μύδια, μελιτζανοσαλάτα με σταφίδες και πιπεριές, κολοκυθοκεφτέδες με σος γιαουρτιού, χοιρινή τηγανιά, πικάντικα μανιτάρια με σκόρδο, ψητά συκωτάκια, κρητικά ντακάκια και κανταΐφι με φέτα πρωταγωνιστούν στη μεζεδοκατανάλωση μετά κρασιού ή ούζου. O λογαριασμός θα έρθει στα 15€/ άτομο, με κρασί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v