Στη Νεάπολη τρώμε τα καλύτερα μεζεδάκια

Παρεΐστικα καφενεία, κεφάτα μεζεδοπωλεία, vintage μαγαζάκια που σερβίρουν οικονομικούς ελληνικούς μεζέδες στην νόστιμη γειτονιά της Νεάπολης.
Στη Νεάπολη τρώμε τα καλύτερα μεζεδάκια
Ρακούν 
Ασκληπιού 158, τηλ: 21 0641 0057

Μικρό, άκρως παρεΐστικο και ζεστό, αυτό το στέκι στην άκρη της Ασκληπιού, κρυμμένο από τη βουή της Αλεξάνδρας, απλώνει τραπεζάκια στη σάλα με τις παιχνιδιάρικες ατάκες οι οποίες κοσμούν τους τοίχους και τους πίνακες και μας σερβίρει κάτι για κάθε ώρα: Το πρωί καφεδάκι, αργότερα εξαιρετικό οινόμελο και ρακόμελο με τσιμπολογήματα (φοβερό το γιαουρτλού) και το βράδυ κρασάκι με ποικιλίες ελληνικών μεζέδων, συνοδεία ρεμπέτικων ήχων – συχνά live, για να είναι μεγαλύτερη η αίσθηση γλεντιού. Υπολογίστε περί τα 10-12€ το άτομο για άφθονο τσιμπολόγημα μετά κρασιού.

Σβούρα
Χαριλάου Τρικούπη 170, τηλ: 2106466615

Η παιχνιδιάρικη «πίστα για κουτσό» στην είσοδο. Οι πολύχρωμες σβούρες που κοσμούν το ταβάνι. Τα lego στα τραπέζια, τα επιτραπέζια στα ράφια, η μίνι βιβλιοθήκη στην πίσω αυλίτσα και οι ταξιδιάρικες χαλαρές μουσικές… Είναι λόγοι να κάνεις τη Σβούρα στέκι σου – πόσο μάλλον αν συνυπολογίσεις τις χαμηλές τιμές του καταλόγου: Εδώ απολαμβάνουμε ρακές και κρασί, μαζί με ποικιλίες, φρέσκες σαλάτες, πιτσάκια, τηγανιά, λουκάνικα και άλλα κλασικά «μπινελίκια», χωρίς να πληρώσουμε πάνω από 10€ το άτομο.

Σουσουράδα
Μαυρομιχάλη 44, τηλ.: 210 3647936

Σε έναν απλό βιομηχανικό χώρο, και στα τραπεζάκια που απλώνει έξω στον πεζόδρομο, η Σουσουράδα της Νεάπολης ποντάρει στις ελληνικές γεύσεις με ελαφρώς δημιουργική διάθεση. Σπιτικές πίτες και ομελέτες για πρωινό, διαλεχτές ετικέτες κρασιών με πλατό με προϊόντα από όλη την Ελλάδα, και πιάτα όπως μπριάμ με κρητική ξινομυζήρθα, καραμελωμένο ταλαγάνι με μαρμελάδα λεμόνι, πέτουρα Γιαννιτσών με βουβαλίσιο καβουρμά, σαλάτα κινόα με σολομό και μπρουσκέτες αλλαντικών με μους τυριών είναι μερικά από τα πιάτα που έχουμε δοκιμάσει εδώ. Η μουσική κινείται σε τζαζ και σουίνγκ μονοπάτια, ενώ οι τιμές κυμαίνονται στα 15€ το άτομο.

Frumel
Μαυρομιχάλη 59, τηλ: 2105125068

Μικρό, λιτό αλλά στιλάτο, το στέκι του Frumel έχει την χύμα ατμόσφαιρα των Εξαρχείων αλλά και την κομψότητα ενός vintage μαγαζιού. Απλώνει δε τραπεζάκια στον πεζόδρομο, για τις πιο ήσυχες ρακοκατανύξεις της περιοχής. Εδώ, μαζί με τα κρητικά αποστάγματα ή της μπύρες ελληνικών μικροζυθοποιιών, παραγγέλνουμε κλασικά μεζεδάκια από μικροπαραγωγούς από όλη την Ελλάδα. Οι μουσικές είναι πάντα rock’n’roll ενώ οι τιμές δεν ξεπερνούν τα 10€ το άτομο.

Κονσερβοκούτι
Ιπποκράτους 148 και Βατατζή, τηλ: 2106461244

Η πιο παρεΐστικη κολεκτίβα της περιοχής έχει μεταμορφώσει αυτό το όμορφο νεοκλασικό σε στέκι για ρακές και νόστιμο τσιμπολόγημα. Απλώνει τραπεζάκια στις διαφορετικές σάλες του πρώτου ορόφου και τα γεμίζει με μεζέδες που εναλλάσσονται κάθε μέρα: Μπορεί να πετύχετε μανιάτικο λουκάνικο και λαδοτύρι Μυτιλήνης, μπέργκερ κοτόπουλο ή χοιρινό με πιπεριές, μαγειρευτά με όσπρια ή γλυκόξινα πανσετάκια, μπουκιές μανιταριών ή τηγανιά και άλλα ωραία και οικονομικά – μαζί με κρασί, δεν θα πληρώσετε πάνω από 10-12€ το άτομο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v