Εδώ θα δοκιμάσεις γεύσεις απ’ όλη την Ελλάδα

Σ’ αυτά τα αθηναϊκά εστιατόρια, θα δοκιμάσεις τις καλύτερες συνταγές και γεύσεις από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας.
Εδώ θα δοκιμάσεις γεύσεις απ’ όλη την Ελλάδα
Η Κρήτη στου Διοματάρη την ταβέρνα
Δημοφώντος 80, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 210 3455505

Από τις πιο αυθεντικές κρητικές γωνιές στην Αθήνα, ο Διοματάρης σερβίρει σούπερ γαμοπίλαφο, αυγά με πατάτες και στάκα, απάκι, χοχλιούς μπουμπουριστούς, χανιώτικο μπουρέκι και φυσικά άφθονες ρακές και γλυκόπιοτο παλαιωμένο μαρουβά. Υπολογίστε περί τα 20€ το άτομο για υπερχορταστικό γεύμα.

Η Σαντορίνη στον Σαντορινιό
Δωριέων 8, Άνω Πετράλωνα, τηλ: 21 0345 1629
Σε μια μυστική αυλίτσα λίγα βήματα από τον σταθμό του ηλεκτρικού, ο Σαντορινιός μας τηλεμεταφέρει στην πιο εντυπωσιακή Κυκλάδα, όχι μόνο με την διακόσμηση και τη μουσική, αλλά και με τις γεύσεις του μενού. Μη χάσετε τους ντοματοκεφτέδες, τη φάβα, τις σπιτικές πίτες με πρώτες ύλες από τη Σαντορίνη, το… ηφαίστειο και τα παραδοσιακά κυκλαδίτικα γλυκά για το κλείσιμο. Μαζί με κρασί, υπολογίστε περί τα 15€ το άτομο.

Η Μάνη στα Λαλάγγια  
Καραολή Δημητρίου 27, Χαλάνδρι, τηλ: 2106828093

Λαλάγγια λέγονται οι παραδοσιακές τηγανήτες της Μάνης, αλλά εδώ σε αυτή τη φιλόξενη γωνιά του Χαλανδρίου, δε θα δοκιμάσετε μόνο αυτές. Θα βρείτε πιάτα με κρεατικά και πρώτες ύλες κατευθείαν από τη Μεσσηνία, όπως γουρνοπούλα Καλαμάτας, γίγαντες με σύγκλινο και λουκάνικο στο φούρνο, μανιάτικο ρεγάλι, αγγινάρες «ξυνάδα», καπνιστό λουκάνικο Μάνης, αλλά και ποικιλίες κρεατικών και θαλασσινών. Συνοδεύστε με τσίπουρο ή βαρελίσιο κρασί και υπολογίστε περί τα 15€ το άτομο.

Η Ικαρία στο Ζεύκιν 
Λεωφ. Ελευθερίας 45, Άλιμος, τηλ: 2109855795

Ζεύκια στην Ικαρία ονομάζουν τα ολονύχτια γλέντια με φαγοπότι και χορό. Κι αυτό ακριβώς θα συναντήσετε και εδώ, στην ικαριώτικη ταβέρνα του Αλίμου όπου δε θα χορέψετε νηστικοί: Θα δοκιμάσετε ικαριώτικη πατατοσαλάτα, κοπανιστή με θρούμπι, σουφικό Ικαρίας με λαχανικά, μυρωδικά και ντομάτα στην κατσαρόλα, μακαρούνες με καραμελωμένα κρεμμύδια, ικαριώτικα πιταράκια με αρωματικά χόρτα, αλλά και κλασικά ελληνικά μαγειρευτά. Μαζί με χύμα κρασί, υπολογίστε περί τα 15-20€ το άτομο. Σημειώστε ότι τις Παρασκευές ισχύει ειδική προσφορά για πλήρες μενού και απεριόριστο κρασί στα 16€ το άτομο.

Η Λέσβος στον Μόλυβο 
Χρ. Σμύρνης 8, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 2102582091

Ξεκίνησε από την Πέτρα της Λέσβου και τα τελευταία χρόνια μας φέρνει τις γεύσεις και τα αρώματα του νησιού του Βορειοανατολικού Αιγαίου στα πιάτα μας, τα οποία δοκιμάζουμε στον φιλόξενο κι ανεπιτήδευτο χώρο του στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το εστιατόριο Μόλυβος σερβίρει σαλάτες με ψητό λαδοτύρι Μυτιλήνης, γεμιστούς κολοκυθανθούς, γκιουζλεμέδες (πιτάκια με τυρί ή σπανάκι), σουγάνια (κρεμμυδοντολμάδες), φρέσκα μύδια και γαρίδες σαγανάκι, ποικιλία παστών και καπνιστών ψαριών, κλασικούς ψαρο-κρεατομεζέδες και φυσικά, ούζο Μυτιλήνης – 16 διαφορετικές ετικέτες! Για άφθονο τσιμπολόγημα και ούζο υπολογίστε περί τα 15-20€ το άτομο.

Η Κάρπαθος και η Κάσος στον Κρίθαμο
Μπουμπουλίνας 25, Ψυχικό, τηλ: 2106728790

Ελληνική κουζίνα με έντονα τα στοιχεία από την Κάρπαθο και φρέσκο ψάρι από τα ανοιχτά της Καρπάθου και της Κάσου που φέρνει το καΐκι του Κρίθαμου, δοκιμάζουμε σε αυτό το φωτεινό και όμορφο εστιατόριο στο Ψυχικό. Μερικές από τις πιο ξεχωριστές γεύσεις είναι το αρμυροτύρι Κάσου, η σιτάκα Καρπάθου, το καρπαθιώτικο οφτό, οι χειροποίητες μακαρούνες, ενώ βρίσκουμε και ποικιλία μεζέδων από όλη την Ελλάδα, από σουτζούκι Δράμας και σαλάμι Λευκάδας, μέχρι λούζα Σύρου και κοπανιστή Τήνου. Υπολογίστε περί τα 25€ το άτομο με κρασί.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v