Πέντε διευθύνσεις για τσιπουροκατάσταση στην Αθήνα

Εμφιαλωμένο και χύμα τσίπουρο από έλληνες παραγωγούς, πιατάκια με μεζέδες στεριάς και θάλασσας και φιλική ατμόσφαιρα. Τι άλλο να ζητήσουμε;
Πέντε διευθύνσεις για τσιπουροκατάσταση στην Αθήνα

Σαν τον Βόλο δεν έχει, όμως οι φαν του ελληνικού αποστάγματος εν Αθήναις μπορούν να το συνοδεύσουν ιδανικά με ωραιότατα μεζεδάκια σε παρεΐστικες διευθύνσεις όπου το κλίμα σηκώνει μπόλικα καραφάκια.

Όπως οι παρακάτω.

Φορμάικα
Καρόρη 5, Μοναστηράκι τηλ: 210 322 2201



Απλή, λιτή και ουσιώδης, η Φορμάικα γεμίζει το χώρο της με τραπεζάκια από το ομώνυμο υλικό, βάζει στα ηχεία της… τζαζ μελωδίες και σερβίρει νοστιμότατους μεζέδες συνοδεία ωραίου χύμα τσίπουρου Τυρνάβου. Δοκιμάστε σαλάτα με φακές και κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένη ντομάτα και ανθότυρο, αυγά μάτια με σύγκλινο, ρεγγοσαλάτα, χταποδάκι ξυδάτο, σαρδέλα λεμονάτη, τυροκαυτερή και γραβιέρα Κρήτης για ένα all star τσιπουρογεύμα. Κάθε Παρασκευή 1+ 1 δώρο στα αλκοολούχα ποτά. Ο λογαριασμός στα 10-12€/ άτομο για τσίπουρο και αρκετούς μεζέδες.

Ρελαντί
Ν. Γεννηματά 17, Αμπελόκηποι, τηλ: 21 5535 1091



Ένα ζεστό μεζεδοπωλείο κοντά στο μετρό της Πανόρμου απλώνει λίγα τραπεζάκια στον εσωτερικό του χώρο, και άλλα τόσα στο πλακόστρωτο, για να μας φιλέψει ντάκους, νόστιμη φάβα, λαχταριστά κεφτεδάκια, τηγανιά, πατάτες baby με πικάντικο κιμά, τσένταρ και αυγό, τσιγαριαστά χόρτα με αυγό και απάκι και μπριζολάκια. Το χύμα τσίπουρό του είναι ωραιότατο, ενώ οι τιμές του σούπερ… χαλαρές: 10€ ανά άτομο με τσίπουρο ή ωραίο κρασόμελο για τους μερακλήδες.

Αμπιμπάγιο
Ηρακλειδών 3, Θησείο, τηλ:  21 0342 6794



Ένα φιλικό στέκι στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών, κάτω από το βράχο της Ακρόπολης, προσφέρει εδώ και αρκετά χρόνια στα ευρύχωρα τραπεζάκια του έξω μεζεδάκια γης και θάλασσας σε νόστιμες  και δημιουργικές παραλλαγές. Κινούμαστε προς τους ψαρομεζέδες, και προτείνουμε ταραμοσαλάτα με λευκό ταραμά και ξερό κρεμμύδι, ρεγγοσαλάτα, μελιτζανοσαλάτα, ψητό χταποδάκι ξυδάτο, σαλάτα με πλιγούρι και μαύρα φασόλια, και φρέσκα καλαμαράκια τηγανιτά. Συνοδεία χύμα ή εμφιαλωμένου τσίπουρου, ο λογαριασμός έρχεται στα 15€ ανά άτομο.

Σερσέ Λα Φαμ
Μητροπόλεως 46, Σύνταγμα, τηλ: 210 3222029



Ένα «αστικό καφενείο» για όλες τις ώρες, το Σερσέ λα Φαμ μας αρέσει αφ’ενός για το πανέμορφο, νοσταλγικό περιβάλλον του, αφ’ ετέρου για την πληθώρα και νοστιμάδα των μεζέδων του. Καραφάκι από ελληνικό απόσταγμα της αρεσκείας σας για… αρχή – αποκλειστικά από έλληνες μικροπαραγωγούς -  και συνέχεια με μεζεδάκια όπως γαρίδες, μπακαλιάρος σε κουρκούτι, λακέρδα, σαρδέλα ψητή, κολοκυθοκεφτέδες, στριφτή πίτα με ανθότυρο, αλλά και λουκάνικο Δράμας, κεφτεδάκια με δυόσμο και ψαρονέφρι με σάλτσα ρετσίνας. Για τσιμπολόγημα μετά τσίπουρου, ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 12-15€/ άτομο.

Τσιπουράδικο του Αποστόλη
Τρώων 43, Άνω Πετράλωνα, τηλ: 210 3479327



Κλασσικό παρεΐστικο στέκι των Πετραλώνων, ο Αποστόλης μαζεύει άτομα κάθε ηλικίας τα οποία συρρέουν για να απολαύσουν τους εκλεκτούς μεζέδες του και να συνοδεύσουν ιδανικά με τσίπουρο, ούζο ή ρακόμελο. Πιάνουμε θέση στα τραπεζάκια που βγάζει έξω απέναντι από τον Ζέφυρο και επιλέγουμε ψαρομεζέδες όπως μύδια, γαύρο μαρινάτο, γαρίδες, καλαμαράκια, χταπόδια, μυδοπίλαφο, αλλά και ποικιλίες κρεατικών, τηγανιές, ντοματοκεφτέδες και κεφτεδάκια. Ο λογαριασμός έρχεται στα 15€/ άτομο με τσίπουρο χύμα για ένα μεζεδογεύμα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v