Μυστικές «τρύπες» για ουζάκι και ρακές

Νόστιμοι μεζέδες, παρεΐστικο κλίμα, καλές τιμές και ακόμα καλύτερα μεζεδοπότια σε κρυμμένες διευθύνσεις για ουζάκι, ρακές και… ό,τι ήθελε προκύψει.
Μυστικές «τρύπες» για ουζάκι και ρακές

Συνεργατικά καφενεία, oldschool κουτούκια, ουζερί και ψαροταβερνάκια τηγανίζουν ψαράκια, ετοιμάζουν μεζεκλίκια και μας υποδέχονται σε μίνι χώρους και πεζοδρόμια για να απολαύσουμε τη χαρά της ζωής.

Υπερωκεάνειον
Μ. Χατζηκυριάκου 48, Πειραιάς, τηλ: 210 4180030



Μικρό, στενό, τοσοδούλι και μερακλίδικο, το Υπερωκεάνειο θυμίζει μπακάλικο με ρετρό διακόσμηση και αρκετές δόσεις νοσταλγίας στους τοίχους του, και σερβίρει εκλεκτά μεζεδάκια σε φιλικό περιβάλλον, ό,τι πρέπει για ουζάκι. Σαρδέλες, ψιλά ψαράκια τηγανιτά, μύδια με κουρκούτι και σκορδάτη σάλτσα, χταποδάκι τηγανιτό, καλαμαράκι τηγανιτό με βάση κοκκινης πιπεριάς και πολλά ακόμα ψαρικά συνοδευούν τα καραφάκια. Για τσιμπολόγημα ψαρικών με ουζάκι, υπολογίστε περί τα 20€/άτομο.

Το Νούφαρο
Λ. Ειρήνης 27 και Αίαντος, Ταύρος, τηλ: 211 4108938



Μικρό, μοντέρνο, άνετο και οικονομικό, το Νούφαρο είναι ένα νέο-μεζεδοπωλείο που «ανθίζει» στον Ταύρο, με ζωντανή μουσική και νοστιμότατη κουζίνα. Ρακές, ουζάκι και κρασιά ρέουν άφθονα εδώ, για να συνοδεύσουν μεζεδάκια όπως πατάτες τηγανιτές με αυγά και λουκάνικο, καλαμαράκι τηγανιτό, καπνιστή μπριζόλα σχάρας με πιτούλες, τηγανιά κοτόπουλο με σάλτσα γιαουρτιού και φλογέρες με ζαμπόν και τυρί. Το σέρβις είναι άκρως φιλικό, τα τραπεζάκια έξω ό,τι πρέπει για τις ανοιξιάτικες ημέρες, και ο λογαριασμός κάτι λιγότερο από 12€/ άτομο, με κρασί ή ούζο.

Ζωοδόχος Πηγή
Ιωάννου Κατσούλη 77, Καμίνια-Πειραιάς, τηλ: 210 4814438



Κρυμμένο στην πειραιώτικη γειτονιά των Καμινίων, αυτό το τέως μπακάλικο με τη ρετρό ταμπέλα και τα παλιακά διακοσμητικά συγκεντρώνει πλήθος μερακλήδων που έρχονται από παντού για να πιάσουν θέση στα τραπεζάκια του και να γευτούν μεζεδάκια μετά ούζου ή κρασιού. Πατατούλες baby μελωμένες στη γάστρα με ζωμό κρεάτων, ασλάν με καραμανλίδικο παστουρμά, καβουρμάς βουβαλίσιος κοκκινιστός, παραδοσιακή πίτα Κιμώλου και ωραίες έντεχνες μουσικές στα ηχεία εγγυώνται μια ωραιότατη παρεΐστικη βραδιά. Ο λογαριασμός κάτι λιγότερο από 15€ μετά ούζου ή κρασιού.

Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος
Μοναστηριού 140, Αθήνα, τηλ: 21 1221 7260



Απέναντι από το πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, το Συνεργατικό Καφενείο σερβίρει καφεδάκι, πιάτα ημέρας, ουζάκια και άκρως φιλική διάθεση στα τραπεζάκια που βγάζει στον πεζόδρομο – ή σε αυτοσχέδια πικ νικ που στήνουν οι επισκέπτες του με τραπεζομάντιλο στο γρασίδι. Μαγειρεύουν ως επί το πλείστον χορτοφαγικά, με βιολογικά προϊόντα: ρύζι με μανιτάρια, κουκιά φρικασέ, χούμους με ρεβίθι και άλλα τέτοια ωραία και νόστιμα. Ενίοτε βγάζουν και μεζέδες με κρέας. Για μεζεδοτσιμπολόγημα και καλή παρέα με την απαραίτητη αλκοολική συνοδεία, μην περιμένετε να δώσετε περισσότερα από 10€/ άτομο. Μάθετε για τη δράση του Καφενείου εδώ

Το Ποτάμι
Λεωφ. Συγγρού 122 & Γ. Ολυμπίου 27-29, Κουκάκι, τηλ. 2114074764



Ακόμα μια κολεκτίβα με σούπερ χαμηλές τιμές και οικεία ατμόσφαιρα συγκεντρώνει πλήθος νεαρόκοσμου στα handmade τραπεζάκια που βγάζει στον πεζόδρομο που τσουγκρίζουν ρακές, τσικουδιές, κρασιά και ούζα και τσιμπολογάνε μεζεκλίκια. Το μενού περιλαμβάνει νοστιμιές όπως κεφτεδάκια σε σάλτσα, καυτερό χοιρινό, παντσέτες σε κομματάκια, φάβα, ντάκο, ταμπουλέ και άλλα τέτοια ωραία. Ο λογαριασμός κι εδώ δεν ξεπερνά τα 10€/ άτομο για μεζεδογεύμα και αλκοόλ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v