Τα καλύτερα μεζεδάκια στο Κέντρο

Νόστιμοι μεζέδες, άφθονο κρασί ή τσίπουρο και ζεστή ατμόσφαιρα σε εκλεκτά μεζεδοπωλεία που ξέρουν τι εστί ντόλτσε - και μεζέ- βίτα.
Τα καλύτερα μεζεδάκια στο Κέντρο

Άμα Λάχει στης Νεφέλης
Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια, τηλ: 21 0384 5978



Το υπέροχο μεζεδοπωλείο των Εξαρχείων πλέον καταλαμβάνει και τα δύο επίπεδα της μονοκατοικίας της Καλλιδρομίου, έχει ξεχωριστή αίθουσα για καπνίζοντες και μας δίνει άπλετο χώρο για να ορμήξουμε στα εξαιρετικά μεζεδάκια του: τυροκαυτερή χειροποίητη, τηγανιά μανιταριών, φαβοκεφτέδες, αρνίσια κεμπαπάκια, μαστέλο Χίου με μαρμελάδα ντομάτα, επιλογές ελληνικών τυριών σε mix and match, μπιφτεκάκια σχάρας και μαμαδίσιες πατάτες τηγανιτές εγγυώνται ένα ωραιότατο μεζεδο-γεύμα. Ο λογαριασμός με χύμα τσίπουρο στα 17€/ άτομο.

Ριφιφί
Εμ. Μπενάκη 69 Α & Βαλτετσίου, τηλ:  2103300237



Ωραίο ντεκόρ και λευκά τραπεζάκια σε ένα όμορφα διαμορφωμένο κτίριο με μία μικρή «αυλίτσα» στο πεζοδρόμιο. Αυτή είναι η ατμόσφαιρα στο Ριφιφί των Εξαρχείων, το οποίο πέρα από ωραιότατα πιάτα ημέρας σερβίρει μοντέρνους μεζέδες όπως κανταΐφι τυριών, μπιφτεκάκια μανιταριών, πουγκί με παστουρμά, κασιώτικα ντολμαδάκια με αυγολέμονο, φρυγαδέλι και μοσχαρίσιο καβουρμά. Ό,τι πρέπει για το κρασί σας το βολάκι Άνδρου ή μια ψητή φορμαέλα Παρνασσού. Υπολογίστε περί τα 15€/άτομο με κρασί.

The Trap – ΜεΖεν
Όθωνος 10, (εντός στοάς), τηλ: 2103215561



Το μπαρ της Όθωνος στο Σύνταγμα αποφάσισε να συνεργαστεί με το βολιώτικο νέο-τσιπουράδικο ΜεΖεν και το αποτέλεσμα είναι νοστιμότατο και ιδιαίτερο. Πιάνουμε θέση στο… μπαρ και παραγγέλνουμε κλασικούς μεζέδες όπως διάσημη πικάντικη κόκκινη τυροσαλάτα του ΜεΖεν με καπνιστή φέτα, μελωμένη ρέγγα με καυτερή πιπεριά, ημίπαστο σκουμπρί με πατατοσαλάτα, γίγαντες τουρσί, πολίτικα κεφτεδάκια, γίδινο καβουρμά με σάλτσα ντομάτα, γαλέο σεβίτσε και γαριδάκι στο τηγάνι. Όλα τα παραπάνω έρχονται σε πιατάκια και συνοδεύονται με τσίπουρο (προφανώς) παλαιωμένο και μη, αλλά και ουζάκι ή cocktails με βάση ελληνικά αποστάγματα (8€). Ο λογαριασμός έρχεται στα 15€-20/ άτομο με ούζο ή τσίπουρο.

Λίθος
Τάκη και Αισώπου 17, Ψυρρή, τηλ:  210 3247797



Νοστιμότατους μεζέδες μετά ζωντανής μουσικής σε καθημερινή βάση δοκιμάζουμε στο cosy αυτό μεζεδοπωλείο του Ψυρρή, το οποίο μας υποδέχεται στον άνετο χώρο του με πέτρα και ξύλο να κάνουν παιχνίδι. Στα του μενού, η κρεατοφαγία έχει τον πρώτο λόγο, ενώ από τα μεζεδάκια έχετε να επιλέξετε από νοστιμιές όπως λουκάνικο ψητό με πράσο, καβουρμά μπουγιουρντί, φέτα φλογέρα, καγιανά με σύγκλινο Μάνης και τυρί σαγανάκι στο πήλινο. Ωραίες και οι γαρίδες σχάρας για τους φαν της θάλασσας. Για ένα μεζεδογεύμα μετά μουσικής στο Λίθο, υπολογίστε περί τα 15€/ άτομο με φιάλη κρασί.

Το Καφενείο
Λουκιανού 26, Κολωνάκι, τηλ: 21 0723 7757



Αναπαυτικά τραπεζοκαθίσματα, ξύλινη επένδυση στους τοίχους, κλασσική διακόσμηση με φωτογραφίες της παλιάς Αθήνας και σπιτικό φαγητό χαρακτηρίζουν το δημοφιλές αυτό εστιατόριο του Κολωνακίου, το μενού του οποίου τιμά όπως πρέπει τους μεζέδες που όλοι αγαπήσαμε: εκλεκτοί κολοκυθοκεφτέδες, μελιτζανοσαλάτα, τζατζικάκι, γαριδοσαλάτα, φάβα, σπιτικά ντολμαδάκια και μοσχομυριστοί κεφτέδες απολαμβάνονται στα άνετα τραπέζια συνοδεία ωραίου χύμα κρασιού. Μην αμελήσετε να δοκιμάσετε και το γουρουνόπουλο γάλακτος στο φούρνο – σταθερή αξία εδώ. Ο λογαριασμός στα 12€/ άτομο με κρασί.

Σχολαρχείο
Τριπόδων 14, Πλάκα, τηλ: 210 3247605



Από τα πλέον παραδοσιακά μεζεδοπωλεία της Πλάκας, το Σχολαρχείο έχει φιλοξενήσει στα τραπεζάκια του γενιές γενεών από φοιτητές, αλλά και τουρίστες, χωρίς όμως να είναι «τουριστικό». Βγαλμένο από παλιά ελληνική ταινία, συνεχίζει να σερβίρει εκλεκτά μεζεδάκια όπως μπεκρή μεζέ, τυροκαυτερή της μαμάς, κεφτεδάκια κοκκινιστά, «αληθινές» πατάτες τηγανιτές, νόστιμο σαγανάκι και άλλα τέτοια ωραία. Η παραγγελία γίνεται από δίσκο των 20 πιάτων (3€ με 7€/μερίδα) ή πληρώνετε 15€/ άτομο αν είστε παρέα των 4 και επιλέγετε 10 πιάτα μαζί με ένα ποτό (μπύρα, κρασί, ούζο ή αναψυκτικό) κατ’ άτομο.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v