Τα αγαπημένα μας μεζεδοπωλεία με ζωντανή μουσική

Στο κέντρο, το Μεταξουργείο, τα Εξάρχεια και το Αιγάλεω, πέντε νόστιμα και οικονομικά μεζεδοπωλεία… αρχίζουν τα όργανα σχεδόν κάθε βράδυ.
Τα αγαπημένα μας μεζεδοπωλεία με ζωντανή μουσική
Μεταξού 
Πιερίας και Πυθοδώρου 10, Μεταξουργείο, τηλ: 210 5229290

Στα όρια μεταξύ Μεταξουργείου και Κολωνού, λίγο πάνω από τις γραμμές του τρένου, ένα γλυκύτατο παλιό σπίτι, κομπλέ με τη νοσταλγική πλακόστρωτη αυλή του (που τιμάμε δεόντως τα καλοκαίρια) έχει μετατραπεί σε σούπερ κεφάτο και φιλόξενο μουσικό μεζεδοπωλείο.



Κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ, και τα μεσημέρια της Κυριακής υπάρχει ζωντανή μουσική ενώ στα τραπέζια καταφθάνουν μεζεδάκια όπως το απάκι, το λουκάνικο με στάκα, η χοιρινή τηγανιά που σβήνεται με ξύδι, τα σμυρνέικα σουτζουκάκια και οι ρεβυθοκεφτέδες σε φωλιά από αραβική πίτα. Αναλυτικά το μενού υπάρχει εδώ. Μαζί με νησιώτικο κρασί ή ρακές, υπολογίστε περί τα 15-17€ κατ’ άτομο.

Φειδίου 2 
Φειδίου 2, κέντρο, τηλ.: 210 3300060

Οι φίλοι το λένε «φειδίου δύου» και, όσο χαριτωμένο είναι το όνομά του, άλλο τόσο είναι και το απόλυτα παρεΐστικο αυτό μαγαζάκι, που ξεκινά από το πρωί με καφέδες και συνεχίζει ως το βράδυ με ρεμπέτικες κομπανίες (κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή) που εγγυώνται κέφι μέχρι… όσο πάει.



Οι μεζέδες είναι τίμιοι και περιλαμβάνουν «μαμαδίσιες» λιχουδιές (τηγανιτές πατάτες, κεφτεδάκια, ζουμερά μπριζολάκια, ντάκο και άλλα αντίστοιχα «για τη μέση» πιάτα). Το χύμα κρασί του είναι από τα καλύτερα που έχουμε δοκιμάσει, ενώ ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 10-15€ το άτομο, αναλόγως πόσο θα φάτε και θα πιείτε.

Εφήμερον 
Μεθώνης 58, Εξάρχεια, τηλ: 210 3841848



Αυστηρά και μόνο ρεμπέτικα, γνωστά και άγνωστα, αντηχούν κάθε βράδυ από το ιστορικό αθηναϊκό κτίριο με τους πέτρινους τοίχους που στεγάζει το Εφήμερο. Οι μουσικοί που παίζουν εδώ είναι κορυφαίοι, ενώ τα –πολίτικα κατά βάση– μεζεδάκια του είναι απλά συμπαθητικά: μανιταρόπιτα, γκιουζλεμέ, χοιρινό στη γάστρα, χουνκιάρ μπεγεντί, φάβα και μελιτζάνες στη γάστρα είναι μερικές από τις πιο τίμιες επιλογές. Για τσιμπολόγημα και κρασάκι, υπολογίστε γύρω στα 12-15€ το άτομο.

Κληματαριά 
Πλατεία Θεάτρου 2, τηλ: 2103216629



Κρυμμένη πίσω από μια χρωματιστή αυλόπορτα στην πλατεία Θεάτρου, η κλασική κι αγαπημένη Κληματαριά κλείνει φέτος τα 90 της χρόνια και αναλαμβάνει να μας… ξανασυστήσει την ελληνική κουζίνα, συνοδεία καλής ρεμπέτικης και λαϊκής μουσικής κάθε Τετάρτη και Πέμπτη βράδυ, Παρασκευή και Σάββατο μεσημέρι και βράδυ και Κυριακή μεσημέρι (δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ). Τα μαγειρευτά της είναι το δυνατό σημείο του μενού, ενώ εξίσου δελεαστικοί είναι και οι κρεατο-μεζέδες και οι σπιτικές πίτες. Τις εκλεκτές γεύσεις του μενού απολαμβάνουμε σε τραπεζάκια στρωμένο με καρό τραπεζομάντηλα, συνοδεία κρασιού ή τσίπουρου, και στο τέλος πληρώνουμε περί τα 15-20€ κατ’ άτομο.

Φεγγαρόπετρα 
Ηρακλείτου 35, Αιγάλεω, τηλ: 2105314038



Στο όνομά της ορκίζονται οι φοιτητές του παρακείμενου ΤΕΙ, και οι ντόπιοι που ξέρουν. Η Φεγγαρόπετρα είναι ένα τίμιο μεζεδοπωλείο, με καλή ζωντανή μουσική κάθε Παρασκευή, Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι, και μεζεδάκια που κυμαίνονται στα 3€ έκαστο. Στα «οπωσδήποτε» σημειώστε το ταλαγάνι στη σχάρα, τα πανσετάκια με πικάντικη σάλτσα, τα φιλετάκια με δαμάσκηνο και πορτοκάλι, το αρμένικο κεμπάπ και το πηλιορείτικο σπετσοφάι. Θα βρείτε και λίγα μαγειρευτά ημέρας ή πιο «βαρβάτα» πιάτα κρεατικών που κυμαίνονται στα 5-6€, θα συνδυάσετε ιδανικά με ρακή ή κρασί, και θα πληρώσετε γύρω στα 10€ το άτομο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v