Καλό φαγητό και ζωντανή μουσική στην Αθήνα

Πέντε εστιατόρια και μεζεδοπωλεία με μουσικές ανατολίτικες, λαϊκές, τζαζ ή νοσταλγικές, που μας καλούν για μελωδικά φαγοπότια στην Αθήνα.
Καλό φαγητό και ζωντανή μουσική στην Αθήνα
Λεμονόκηπος
Αγίας Τριάδος 11, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 21 0258 8611

Σε ένα νοσταλγικό αρχοντικό του ’30 στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας, το vintage σκηνικό φιλοξενεί φαγοπότια πολίτικα και ανατολίτικα, από μπουρεκάκια μελιτζάνας και ταμπουλέ μέχρι καγιανά με αρμένικο σουτζούκι και σμυρναίικα σουτζουκάκια, παστουρμά και μαγειρευτά κατσαρόλας. Κάθε Παρασκευή βράδυ, το ούτι και το λαούτο παίζουν ζωντανά από μία μουσική ομάδα που μας ταξιδεύει με τις μελωδίες της στη Μικρά Ασία, για να είναι πλήρης η... τηλεμεταφορά μας στην Ανατολή. Υπολογίστε περί τα 15-18€ το άτομο με κρασί.

Μαγεμένος Αυλός
Αμύντα 4, πλατεία Προσκόπων, Παγκράτι, τηλ: 210 7223195

Σχεδόν κάθε μέρα επιφυλάσσει μουσικές εκπλήξεις ο Μαγεμένος Αυλός σε όσους επιλέξουν την παγκρατιώτικη πλατεία για το φαγητό τους. Λαϊκές βραδιές με πιάνο, κιθάρα και φωνή, κυριακάτικα μεσημέρια με γυναίκειες φωνές και νοσταλγικά τραγούδια, μουσικοθεατρικές παραστάσεις είναι μερικές από τις εκδηλώσεις που θα απολαύσετε στον αρχοντικό χώρο με ατμόσφαιρα παλιάς Αθήνας, καθώς δοκιμάζετε το ωραίο φαγητό. Εδώ τρώμε κοκοράκι κρασάτο, σνίτσελ Χόφμαν, πικάτα, ψαρονέφρι με μέλι, μουστάρδα και θυμάρι, μουσακά σε γιουβετσάκι, αλλά και πιάτα σχάρας ή ζυμαρικών. Μαζί με κρασί, υπολογίστε περί τα 20€ το άτομο.

Μεταξού
Πιερίας και Πυθοδώρου 10, Μεταξουργείο, τηλ: 210 5229290

Στα «σύνορα» Μεταξουργείου και Κολωνού, ένα παλιό σπίτι έχει μεταμορφωθεί σε φιλόξενο ταβερνάκι με ωραίες μουσικές και γεύσεις. Στον παρεΐστικο χώρο του σερβίρει κλασικούς μεζέδες (σκεφτείτε κεφτεδάκια, παστουρμαδόπιτες, κολοκυθοκεφτέδες, γιαουρτλού) και νησιώτικο κρασί. Από τις αγαπημένες μας μουσικές βραδιές της Μεταξούς, είναι αυτές με τα αφιερώματα στην Παλιά Αθήνα με πλακιώτικα άσματα και καντάδες, αλλά και οι όμορφες μελωδίες από μουσικούς της Λυρικής – ενημερωθείτε για προσεχείς ζωντανές βραδιές εδώ. Υπολογίστε περί τα 15€ το άτομο για τσιμπούσι με κρασί.

Τσατσαράκι
Αττικής 17, Βριλήσσια, τηλ: 2106840320

Η μεγάλη αίθουσα και το πατάρι είναι γεμάτα ζεστασιά, θαλπωρή και ατμόσφαιρα ελληνικού γλεντιού σε αυτό το μουσικό ρακομεζεδοπωλείο των Βριλισσίων. Η ζωντανή είναι μουσική κάθε βράδυ, τα μονοπάτια λαϊκά και το μενού ελληνικό με επιρροές από την Κρήτη. Εδώ χορταίνουμε με πατάτες και στάκα, με καλτσούνια μυζήθρας, με σαγανάκια, μπιφτέκια γεμιστά με κρητικό τυρί και παραδοσιακούς μεζέδες. Μαζί με κρασί ή ρακές, δεν ξεπερνάμε τα 15€ το άτομο.

Altamira 
Περικλέους 28, Μαρούσι, τηλ: 21 0612 8841

Μια όμορφη εναλλακτική στις λαϊκές βραδιές, το μαρουσιώτικο Altamira με την multi ethnic διάθεση πλημμυρίζει τα σαββατόβραδα με τζαζ μουσικές αλλά και νεότερες soul επιτυχίες από τον Neoklis Live. Η κουζίνα με ταξιδεύει από την Ασία, με πιάτα κοτόπουλου ή μοσχαριού και noodles με γαρίδες ή κάρυ, μέχρι το Μεξικό, με τσίλι κον κάρνε και φαχίτας, ενώ δεν λείπουν από το μενού και οι αραβικές λιχουδιές. Για πλήρες γεύμα με κρασί, υπολογίστε περί τα 25€ το άτομο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v