Το καλύτερο street food στα Νότια Προάστια

Λαχταριστά τυλιχτά, φοβερά hot dog, ψαγμένες σαλάτες, ανατολίτικο φαγητό δρόμου, σπιτικές πίτες και νόστιμες κρέπες… Αυτά είναι τα μέρη με το καλύτερο street food στα νότια προάστια.
Το καλύτερο street food στα Νότια Προάστια
Street food hot dog
Γιαννιτσοπούλου 3, Γλυφάδα, τηλ: 21 0898 3150
Εδώ βρίσκουμε τον παράδεισο… των λουκάνικων, από βραστό Φρανκφούρτης ή γαλοπούλας μέχρι χωριάτικο με τυρί και ρίγανη, Τρικάλων με πράσο ή χωριάτικο Μυκόνου, σε αφράτα ψωμάκια (2,50-3€) ή σε μερίδες (με coleslaw, πατάτες, κρεμμύδι και σος περί τα 5€).

Peran Street Food
Άγ.Αλεξάνδρου 60, Π.Φάληρο, τηλ: 2109812314
Πολίτικες κι ανατολίτικες γεύσεις στην πιο νόστιμη street food εκδοχή τους: Στο Παλαιό Φάληρο βρίσκουμε σάντουιτς με ψητό σουτζούκι (το σουτζούκ εκμέκ), ντονέρ, μαντί, μέχρι και μύδια ντολμά ή μύδια καλαμάκι, αλλά και υπέροχο καζάν ντιπί για τις υπογλυκαιμίες.

Οι πίτες της Σοφίας
Αγ. Αλεξάνδρου 30, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 21 3070 0444
Στην ίδια γειτονιά του Παλαιού Φαλήρου, από την παράδοση της Ανατολής, ταξιδεύουμε γευστικά στην παράδοση της ελληνικής επαρχίας. Εδώ βρίσκουμε σπιτικές πίτες, σαν αυτές που έψηνε η γιαγιά μας στο χωριό: Σπανακόπιτα, τυρόπιτα, μανιταρόπιτα, πιπερόπιτα, κολοκυθόπιτα με φέτα, μπατζίνα, κρεατόπιτα, κιμαδοπιτάκια, πρασόπιτα αλλά και τάρτες με κοτόπουλο ή… μπουγιουρντί είναι από τα αγαπημένα μας – στοιχίζουν περί τα 2,50-3,50€ το κομμάτι. Θα βρείτε επίσης και ωραίες γλυκές πίτες, όπως γαλατόπιτα, φουντουκόπιτα και φραουλόπιτα.

Salad Up 
Λαοδίκης 28-30, Γλυφάδα, τηλ: 21 0894 1362
Από τις 8.30 το πρωί λειτουργεί το Salad Up της Γλυφάδας για τα υγιεινά breaks μας. Στο μενού, υπάρχουν δεκάδες διαφορετικές σαλάτες (χωρισμένες σε κλασικές, δημιουργίες του σεφ, ντάκους, σαλάτες με κινόα, σαλάτες χαμηλών λιπαρών, έθνικ, με όσπρια ή ζυμαρικά. Μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας επιλέγοντας βάση (και με τρία υλικά πληρώνετε 4,90€). Θα βρείτε επίσης νόστιμες τορτίγιες, αμερικάνικα bagels, σούπες, ομελέτες, και σπιτικά pancakes.

Παραμύθι 
Κύπρου 9, Γλυφάδα, τηλ: 21 0894 1361
Ώρα για κρέπες: Φύγαμε για την κρεπερί «Παραμύθι», μία από τις πιο γνωστές των νοτίων προαστίων, στεγασμένη σε ένα νεοκλασικό του 1926. Οι αλμυρές δημιουργίες έχουν ονόματα από παραμύθια: Δοκιμάστε την Κοκκινοσκουφίτσα με μπέικον, ροκφόρ και κρέμα γάλακτος, τις Κόκκινες Μπότες με χωριάτικο λουκάνικο, μπέικον, σουτζούκι, τυρί, ντομάτα και ταμπάσκο ή την Νεράιδα των ψητών λαχανικών με λαχανικά, παρμεζάνα και πέστο βασιλικού. Από τις γλυκιές, η πιο ιδιαίτερη είναι η Πριγκίπισσα του βοριά με Philadelphia, μαρμελάδα φράουλα και μπισκότο. Θα βρείτε επίσης χοτ ντογκ και τοστάκια. Οι κρέπες κυμαίνονται στα 4-6€ (ή αναλόγως υλικών, αν φτιάξετε την δικιά σας).

Pita Plus
Ιασονίδου 4, Ελληνικό, τηλ: 210 9614800
Από τα πιο μοντέρνα ψητοπωλεία των νοτίων προαστίων, το Pita Plus προτείνει σουβλακοφαγία… αλλιώς: Ετοιμάζει ωραία γυροπιτάκια με οκτάσπορο πιτάκι, χειροποίητο πιτόψωμο, το οποίο γεμίζουμε με φαλάφελ, λουκάνικο, κοτομπουκιές, αρμένικο κεμπάπ, γύρο χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχαρίσιο πολίτικο και άλλα λαχταριστά και χορταστικά εδέσματα. Τα τυλιχτά ξεκινούν από τα 2€, τα πιτόψωμα από 4,40€ και τα γυροπιτάκια από 1,80€. Υπάρχουν επίσης πέντε διαφορετικά διαιτητικά μενού.

Οι πίτες της Γεωργίας 
Μαρίνου Γερουλάνου 53, Αργυρούπολη, τηλ: 2109926116
Από τα καλύτερα τυλιχτά της περιοχής, η Γεωργία χορταίνει την Αργυρούπολη και την Άνω Γλυφάδα με μια μεγάλη ποικιλία ψητών: Γύρος, κεμπάπ, λουκάνικο, καλαμάκια, μπιφτέκι γεμιστό με Philadelphia, πανσετάκι σε πίτα, ντονέρ, κοτομπουκιές και πίτα με στικς λαχανικών είναι μερικές από τις επιλογές, ενώ ακόμα πιο χορταστικές είναι αραβικές – ειδικά αν συνδυαστούν με τις νέες λαχταριστές σως (μπέικον ή φέτα ή ροκφόρ ή philadelphia με άνηθο και λιαστή ντομάτα). Τα τυλιχτά με πίτα κυμαίνονται στα 2,10-2,50€ και οι αραβικές στα 4,20-4,40€. Θα βρείτε επίσης και το πρωτότυπο burger με κοτομπουκιές.

Το μπιφτέκι της Σοφίας
Μαρίνου Γερουλάνου 42, Αργυρούπολη, τηλ: 2109924928
Από τα πιο χορταστικά μπιφτέκια της πόλης, αυτά της Σοφίας είναι ξακουστά για τη σπιτική γεύση τους. Μαμαδίστικο και ζουμερό, απογειώνει το τυλιχτό με απ’ όλα. Θα το βρείτε ανοιχτό – και για delivery – από τις 18.30 το απόγευμα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v