Πού θα φας τον καλύτερο πατσά της Αθήνας

Πέντε διευθύνσεις στην Αθήνα που σερβίρουν τον καλύτερο πατσά της πόλης και στρώνουν τα στομάχια των ξενύχτηδων.
Πού θα φας τον καλύτερο πατσά της Αθήνας
Ψιλοκομμένο ή χοντροκομμένο, με σκορδοστούμπι ή κοκκινιστό, σε χορταστικές μερίδες ή… ολίγη από ποδαράκια, τα παρακάτω μαγειρεία σερβίρουν τον καλύτερο πατσά της Αθήνας, καθώς και άλλες σούπες-βάλσαμο σε 24ωρη βάση για να «θεραπεύσουν» τους ξενύχτηδες. Σημειώστε διευθύνσεις και… βουρ στον πατσά!

Οινομαγειρείο Ήπειρος
Φιλοποίμενος 4, στοά Μανέτα, Κεντρική Κρεαταγορά, τηλ. 210 3240773)
Ένα από τα ελάχιστα μαγειρεία που έχουν μείνει πιστά στις επάλξεις από τον… 19ο αιώνα ως σήμερα, η Ήπειρος είναι διάσημη για τον θρυλικό της πατσά στα περίχωρα της Βαρβακείου αγοράς. Καλτ σκηνικό, παραδοσιακές συνταγές και… φεστιβάλ σούπας: Εδώ δοκιμάζουμε πατσά, μαγειρίτσα, μοσχαρίσιο πόδι, γίδα βραστή, μοσχαρόσουπα, κοτόσουπα, γίδα κοκκινιστή με κριθαράκι και ψαρόσουπα, και χορταίνουμε με λιγότερα από 10€.



Αυτόφωρο
Λ. Αλεξάνδρας 152, τηλ: 210 6461377
Απέναντι από τον Άρειο Πάγο, οι ξενύχτηδες των Αμπελοκήπων και των πέριξ απολαμβάνουν ένα διαφορετικό «αυτόφωρο», αυτό που έχει «συλλάβει» την ιδέα να λειτουργεί 24 ώρες, σερβίροντας φοβερό πατσά, κοιλιά ή ποδαράκια (περί τα 6€), αλλά και άλλες σούπες (χορταστικότατη η κοτόσουπα) και μαγειρευτά (μας αρέσουν ιδιαίτερα το λεμονάτο μοσχαράκι και οι σπιτικοί κεφτέδες). Για πλήρες γεύμα υπολογίστε περί τα 10-12€.

Αντώνης
Παπανικολή 23, Κερατσίνι, τηλ: 2110121403
Εδώ και 65 χρόνια, οι γειτονιές του λιμανιού που ξενυχτάνε, περνούν από του Αντώνη για τον κλασικό πατσά του, που σερβίρεται με λεμόνι και σκορδοστούμπι, από κοιλιά ή πόδι ή και ανάμικτος και στοιχίζει 6€. Θα βρείτε και πατσά κοκκινιστό γιαχνί με μυρωδικά, με τη δυνατότητα να παραγγείλετε… ολίγη μερίδα (στα 4€). Θα βρείτε επίσης μοσχαρόσουπα με κριθαράκι, γίδα βραστή, κοτόσουπα και παραδοσιακά μαγειρευτά, που κυμαίνονται επίσης στα 6€. Θα βρείτε το κατάστημα όλο το 24ωρο ανοιχτό εκτός Κυριακής ενώ μέχρι τις 21.00 για τις γύρω περιοχές κάνει και delivery.



Μάκης
Ιερά οδός 287, Περιστέρι
Λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα και στρώνει τα στομάχια των δυτικών προαστίων. Ο Μάκης μαγειρεύει καθημερινά πατσά, κοτόσουπα, γίδα βραστή, κοτόσουπα, μοσχάρι βραστό σούπα, ενώ ετοιμάζει και κλασικά τυλιχτά για όσους… δεν τους πιάνει το αλκοόλ και δεν χρειάζονται γιατρικό για το hangover. Ο πατσάς και οι σούπες στοιχίζουν 6-6,50€.


Το 24ωρο

Λεωφόρος Συγγρού 44, Κουκάκι, τηλ: 210 9221159
Το όνομα και πράγμα 24ωρο της Συγγρού έχει ό,τι είδος φαγητού τραβήξει η όρεξή σας οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, αλλά είναι διάσημο για τις σούπες του. Ειδικά ο πατσάς, κοιλιά, πόδι ή ανάμεικτος, είναι ωραιότατος και προσφέρεται σε πολλές διαφορετικές εκδοχές σερβιρίσματος: Ψιλοκομμένος, χοντροκομμένος, κόκκινος, με σκορδοστούμπι ή αλάτι. Εδώ απολαμβάνουμε επίσης χορτόσουπα, κοτόσουπα, μοσχάρι βραστό και μαγειρίτσα – οι τιμές κυμαίνονται στα 5-8€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v