Πού θα φάω στην Αθήνα μετά τα μεσάνυχτα;

Πήγατε θέατρο ή σινεμά, ξενυχτήσατε κάπως και θέλετε να πάτε να φάτε κάπου «καλά» και όχι στο χέρι. Έχουμε τις νόστιμες διευθύνσεις για να το κάνετε.
Πού θα φάω στην Αθήνα μετά τα μεσάνυχτα;

«Μας συγχωρείτε, η κουζίνα κλείνει σε 5’». Πόσες φορές έχουμε ακούσει αυτή τη φράση από το σέρβις, όταν ψάχνουμε με απελπισία ένα ανοικτό εστιατόριο τις… μεγάλες ώρες; Πολλές, όσο και η λαχτάρα για ένα καλό γεύμα που μας πιάνει κάθε φορά που τριγυρνούμε στους δρόμους της πόλης μετά από ένα σινεμά ή μια θεατρική παράσταση.

Ευτυχώς για εμάς, αρκετά εστιατόρια διανυκτερεύουν και κρατούν τα μάτια (της κουζίνας) τους ανοικτά μετά τις 12.00 τα μεσάνυχτα, ενώ σερβίρουν γεύσεις για κάθε ουρανίσκο και στιλ.

Gazi College
Περσεφόνης 53, Γκάζι, τηλ.: 210 3422112

Άνοιξε τον χορό των αγαπημένων μας all day στεκιών (που πλέον είναι τρία, σε Γκάζι, Πειραιά και Γλυφάδα) και συνεχίζει ακάθεκτο να μας σερβίρει όλη μέρα κι όλη νύχτα ολόφρεσκες νοστιμιές. Το μενού ανανεώνεται διαρκώς, για να μην προλάβουμε ποτέ να το βαρεθούμε, ενώ στις σταθερές αξίες περιλαμβάνονται η αυθεντικά ιταλική Καρμπονάρα με πένες, και τα ζουμερότατα burger με τις φρεσκοτηγανισμένες πατατούλες. Μην χάσετε, επίσης, τα μεξικάνικα πιάτα του μενού –με το burrito να ξεχωρίζει– τα οποία συνδυάζονται άψογα με τα εξαιρετικά καλοφτιαγμένα κοκτέιλ. Η κουζίνα παραμένει ανοικτή μέχρι τις 02.00.

Τιρμπουσόν
Κωνσταντινουπόλεως 104, τηλ.: 210 3410107

Μακριά από την βαβούρα της πλατείας και δίπλα στις γραμμές του τραίνου, το συμπαθέστατο αυτό μεζεδοπωλείο ξενυχτά Παρασκευές και Σάββατα κρατώντας την κουζίνα του ανοικτή μέχρι τη 01.00. Ιδανική αφορμή λοιπόν για τους ξενύχτηδες ώστε να δοκιμάσουμε ολόφρεσκες τηγανιτές πατάτες – σήμα κατατεθέν του μαγαζιού - κομμένες σε κυβάκια, πιτάκια Καισαρείας, λαχματζουνάκια, κριθαροκούλουρα Κρήτης με ξινομυζήθρα, ριζότο της «τσοπάνας» με απάκι, ντοματίνια και γιαούρτι και μύδια αχνιστά με πράσο και ξύσμα λεμονιού. Πολλά και διαφορετικά πιάτα ημέρας συμπληρώνουν καθημερινά το μενού, και ο λογαριασμός στο τέλος κυμαίνεται στα 17€ το άτομο, με ωραίο δικό τους κρασί και κερασμένη ρακή.

Prosopa
Μεγ. Βασιλείου 52 & Κων/πόλεως 4, τηλ:  210 3413433

Σε έναν λιτό και ιντελεκτουέλ χώρο, με χαμηλό φωτισμό, ατμοσφαιρική διακόσμηση και χαμηλή μουσική, τα «Prosopa» πίσω από το Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς προτείνουν δημιουργικές γεύσεις σε ένα αρτιστίκ περιβάλλον – ταμάμ για θεατρόφιλες ή σινεφίλ εξόδους. Το μενού καλύπτει όλα τα γούστα, και περιλαμβάνει πιάτα όπως τάρτα με κολοκύθι, πράσο και γραβιέρα, μπουκιές κοτόπουλο με παρμεζάνα και ρύζι μπασμάτι, ψαρονέφρι με σος λεμόνι και ανθότυρο, σαρδέλες με καραμελωμένα κρεμμύδια και τηγανιτή κάπαρη και σολομό με σπανάκι και φακές. Οι μερίδες είναι χορταστικές, το γλυκό έρχεται συνήθως κερασμένο στο τέλος, και ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 25-30€, με κρασί. Η κουζίνα παραμένει ανοικτή μέχρι τη 1.00.

CLAP the Restaurant
Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ: 2103411908

Στο σινεφίλ εστιατόριο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, ο χώρος εμπνέεται από την έβδομη τέχνη, με ατμοσφαιρικό φωτισμό και θέα Ακρόπολη, ενώ το μενού αγαπά τις δημιουργικές γεύσεις με έμφαση στο κρέας και τις ελληνικές πρώτες ύλες. Εδώ δοκιμάζουμε μους καπνιστής πέστροφας σε φρυγανισμένη μπαγκέτα με ελαιόλαδο, καρπάτσιο μοσχαριού με βασιλικό, κάπαρη και παρμεζάνα, άγρια μανιτάρια Γρεβενών σωτέ, κεμπάπ με σάλτσα ντομάτας Σαντορίνης, και κριθαρότο με μοσχαρίσια μάγουλα και τριμμένο τυρί μελίχλωρο από τη Λήμνο. Οι φαν του ψαριού θα ενθουσιαστούν με το σωτέ λαβράκι με πουρέ φασολιών και σελινόριζας, ενώ τα επιδόρπια είναι εξίσου «δυνατά» με το σουφλέ σοκολάτας να αποτελεί must. Δείτε το μενού εδώ και υπολογίστε περί τα 25€/άτομο με ποτήρι κρασί. Η κουζίνα λειτουργεί μέχρι τη 1.00.

Ciao Italia
Σπύρου Μερκούρη 4, Παγκράτι, 2107212134 και Λ. Συγγρού 133, 2109374543

Η πιτσαρία που… διανυκτερεύει διαθέτει δύο υποκαταστήματα που «σώζουν» ξενύχτηδες στην Συγγρού και στο Παγκράτι, τα οποία λειτουργούν επί 24ωρης βάσης σερβίροντας mainstream ιταλική κουζίνα, σε ικανοποιητική ποιότητα γεύσεων και ποικιλία. Hit αποτελούν η pizza capricioza και η κλασσική «4 τυριά», ενώ εξίσου λαχταριστές είναι και οι μακαρονάδες του με αποκορύφωμα την καρμπονάρα. Οι τιμές κυμαίνονται στα 8-10 ευρώ για τις extra large πίτσες και ξεκινούν από 6€ για τα εξαιρετικά ζυμαρικά. Για τους γλυκατζήδες, το γεμιστό κρουασάν με σοκολάτα (λευκή και μαύρη) είναι κάτι σαν τον Παράδεισο.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v