Αυτά είναι τα καλύτερα brunch της Αθήνας

Πού θα δοκιμάσετε τα καλύτερα αυγά Benedict; Πού θα ακούσετε ζωντανή τζαζ τρώγοντας βάφλες; Ποιος φτιάχνει τα καλύτερα pancakes; Απαντήσεις… εντός.
Αυτά είναι τα καλύτερα brunch της Αθήνας
της Ηρώς Κουνάδη

Όχι μόνο αυξάνονται και πληθύνονται, εξελίσσονται κιόλας σαιζόν με τη σαιζόν τα αθηναϊκά brunch. Απλώνονται σε μπουφέδες, συνδυάζονται με ζωντανή τζαζ μουσική, απολαμβάνουν τέλεια θέα στην πόλη, γίνονται σετ μενού, εμπνέονται από ξένες κουζίνες, αναλαμβάνουν να κρατήσουν απασχολημένα τα πιτσιρίκια σας όσο εσείς τρώτε… Ιδού δέκα από τα καλύτερα brunch που παίζουν αυτή τη στιγμή στην Αθήνα.

Zampano  
Σαρρή 18, Ψυρρή, τηλ.: 213 0233244



Στο σούπερ ατμοσφαιρικό εστιατόριο του City Circus, τα κυριακάτικα brunch είναι jazz. Gypsy jazz, για την ακρίβεια, με τους Manouchedrome να υποδέχονται έναν special guest στα live τους κάθε Κυριακή. Όσο για τις γεύσεις; Avocado toast, blue cheese burgers, τυροπιτάρια με κρόκο αυγού και φέτα, και βάφλες με κοτόπουλο έχει, μεταξύ άλλων, το μενού. Το brunch σερβίρεται από τις 12.00 ως τις 19.00, και οι τιμές κυμαίνονται στα 10€ το άτομο.

Barreldier 
Βουλής 7, Στοά Μπολάνη, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3254711



Ένα από τα πιο αγαπημένα κοκτεϊλ-ο-μπαράκια του κέντρου σερβίρει τις Κυριακές ένα σούπερ λαχταριστό brunch, από τις 12.00 μέχρι τις 18.00. Τα pancakes εδώ λάμπουν διά της απουσίας τους, και τη θέση τους παίρνουν εξαιρετικά scrambled eggs με μπέικον και μανιτάρια, croque madame και croquet monsieur (γενικά, μια αδυναμία στα αυγά είναι εμφανής) αλλά και πολύ δυνατά burgers. Τα συνοδεύουμε όλα αυτά με καταπληκτικά Bloody Marys, κοκτεϊλάδικο γαρ, και πληρώνουμε γύρω στα 12-15€ το άτομο.

Saint George Lycabettus
Κρατήσεις: 210 741 6191, Πληροφορίες: 210 7234435



Φαντασμαγορική θέα στην Αθήνα από εκεί ψηλά στον έκτο όροφο του μοναδικού Saint George Lycabettus, δημιουργική απασχόληση για τα πιτσιρίκια, και λαχταριστές γεύσεις στον μπουφέ. Bagels, σαλάτες, pancakes με maple syrup, αυγά benedict με σολομό ή μπέικον, French toast με μπανάνα και chocolate chips, burgers και σιντριβάνια σοκολάτας έχουν εδώ την τιμητική τους κάθε Κυριακή από τις 12.00 ως τις 16.00. Η τιμή για τον μπουφέ είναι 22€ κατ’ άτομο, και 10€ για τα παιδιά, ενώ υπάρχει και a la carte μενού, με προσιτές τιμές.

Monsieur Barbu
Φαλήρου 59, Κουκάκι, τηλ.: 210 9247555



Ένα από τα αγαπημένα μας στέκια στο Κουκάκι, ο «Μουσάτος Κύριος» ξαναξεκίνησε πριν από λίγες μέρες τα σούπερ επιτυχημένα του brunch, σε συνεργασία με την food blogger Πάστα Φλώρα για μία ακόμα σαιζόν. Τι θα δοκιμάσουμε εδώ; Αυγά μάτια σε ψωμάκια μπριός με λουκάνικα και μπέικον, αλμυρές τάρτες, χορταστικά burgers και τορτίγιες, για αρχή. Και για τη συνέχεια, γλυκούς πειρασμούς: lemon pie με νουτέλα, κέικ σοκολάτας με φιστικοβούτυρο και μαρμελάδα φρούτων του δάσους, carrot cake και φανταστικά pancakes με σοκολάτα, μέλι, φιστικοβούτυρο και άλλα πολλά και λαχταριστά. Το brunch σερβίρεται κάθε Κυριακή από τις 12.00 ως τις 16.00 και δεν θα σας κοστίσει παραπάνω από 10€ το άτομο.

Κύριος Χου  
Δημοφώντος και Υπερίωνος 1, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 210 3423972



Μας έλειψαν όλο το καλοκαίρι, επέστρεψαν επιτέλους την προηγούμενη Κυριακή. Στην υπέροχη αυλίτσα του Κύριου Χου –αλλά και στο εσωτερικό του όμορφου νεοκλασικού όταν ο καιρός μας τα χαλάει– απολαμβάνουμε σπιτικές λιχουδιές όπως η τάρτα με σπανάκι, ανθότυρο και μπέικον, το τοστ με φέτα, ντομάτα και ρίγανη, η σκοπελίτικη τυρόπιττα, τα pancakes με μέλι, σοκολάτα και σιρόπι σφενδάμου, το νεοϋρκέζικο cheesecake με μαρμελάδα βύσσινο, τα croque madames και τα σκωτσέζικα αυγά. Χορταστικό και οικονομικότατο, σερβίρεται από τις 11.00 ως τις 16.00, και κοστίζει περί τα 7-8€ το άτομο.

Warehouse  
Μαυρομιχάλη και Βαλτετσίου 21, Νεάπολη Εξαρχείων, τηλ: 2155408002



Στα τραπεζάκια που απλώνει έξω, αλλά και στο ντιζαϊνάτο εσωτερικό του, απολαμβάνουμε κάθε Κυριακή από τις 12.00 ως τις 16.00 ένα καταπληκτικό brunch το οποίο περιλαμβάνει, στην τιμή των 12€ το άτομο, ένα αλμυρό πιάτο, ένα γλυκό και έναν καφέ της επιλογής σας. Το μενού περιλαμβάνει scrambled eggs με καβουρμά κοτόπουλο, τοματίνια και καπνιστή κεφαλογραβιέρα, σολομό με σως ταρτάρ και ποσέ αυγά, κρουασάν με λευκή κρέμα πατισερί αρωματισμένα με εσπεριδοειδή και pancakes με μπανάνα και σοκολάτα αρωματισμένη με φουντούκι.

The Underdog
Ηρακλειδών 8, Θησείο, τηλ: 213 0365393



Επειδή μια Κυριακή δεν είναι ποτέ αρκετή, το κοσμαγάπητο στέκι του Θησείου σερβίρει το φανταστικό του brunch κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από τις 10.00 ως τις 17.00. Τι θα δοκιμάσουμε εδώ; Ωραίες σαλάτες (φακής ή κόκκκινης κινόα), αυγά (τηγανητά με πανσέτα ή λουκάνικο, ομελέτες με μανιτάρια, scrambled με μαστέλο ή benedict με καπνιστή πανσέτα και φρυγανισμένο μπριός), κροκ μαντάμ, ανοιχτά σάντουιτς, burgers και pancakes σε δύο εκδοχές, με μέλι, καρύδια και κανέλα, και με πραλίνα φουντουκιού και μπισκότο. Τα πιάτα κυμαίνονται στα 5-8€.

Harvest  
Αιόλου 64 και Ευριπίδου, τηλ: 2130252284



Το γνωρίσαμε σαν ένα χαλαρό και καλαίσθητο wine bar, αλλά έχει εξελιχθεί σε αγαπημένη bruncho-συνήθεια: Το Harvest στην πιο ήσυχη και μποέμ γωνιά του πεζοδρόμου της Αιόλου, σερβίρει καταπληκτικές γεύσεις κάθε μέρα, όλη μέρα, όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα. Ξεχωρίζουμε τα υπέροχα pancakes με πραλίνα και crème anglaise ή αυτά με την γεύση cheesecake και μαρμελάδα φράουλα. Για τους φίλους των αλμυρών γεύσεων, τα ιβηρικά πιάτα αυγών, που μπορούν να συνοδευτούν με ισπανικά λουκάνικα, χαμόν και καραμελωμένα κρεμμύδια, θα συνοδεύσουν εξαιρετικά τον πρωινό καφέ σας ή το μεσημεριανό κρασί σας. Τα πιάτα κυμαίνονται στα 6-8€.

Odori  
Σκουλενίου 2, Πλατεία Κλαυθμώνος, τηλ.: 210 3314674



Άρωμα… Ιταλίας φέρνει στο τραπέζι το brunch της Vermuteria d’ Atene, που σερβίρεται κάθε Κυριακή από τις 11.00 μέχρι τις 18.00. Αυγά Benedict με προσούτο και σος Hollandaise με πέστο βασιλικού, piadina με τραγανό κοτόπουλο και πανσέτα, πίτσα Carbonara με αβγό ποσέ, burgers με μοσχάρι ή κοτόπουλο πανέ, pancakes σοκολάτας και French Toast από πανετόνε με αχλάδι και κρέμα από ricotta με βανίλια Μαδαγασκάρης περιλαμβάνει το ομολογουμένως λαχταριστό μενού. Συνδυάζουμε με ελαφρά κοκτέιλ aperitivi, και πληρώνουμε περί τα 12-15€ το άτομο.

New York Sandwiches
Νίκης 23, Σύνταγμα, τηλ: 210 3216000



Το αγαπημένο αμερικάνικο σαντουιτσάδικο που γνωρίσαμε στην σκιά του Πύργου των Αθηνών στους Αμπελόκηπους, τώρα αποβιβάστηκε και στο Σύνταγμα, για ακόμα πιο… κεντρικό brunch. Θα το απολαύσετε κάθε Σάββατο και Κυριακή 12.00-18.00 (συνίσταται κράτηση για να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε τραπέζι) και περιλαμβάνει αυγά σε κάθε εκδοχή (τηγανητά, ομελέτες, scrambled, benedict, Florentine), steak με αυγά, bagels με bacon και τσένταρ, BLT σε χωριάτικο ψωμί και φυσικά pancakes σε 6 διαφορετικές, γλυκές και αλμυρές εκδοχές. Κάθε πιάτο κυμαίνεται στα 3-7€, ενώ ο γαλλικός καφές είναι κερασμένος.

Penny Lane  
Θουκυδίδου 10, Χαλάνδρι, τηλ: 2106800217



Γνήσιο brunchάδικο, το χαλανδριώτικο Penny Lane με τον μοντέρνο χώρο και την κουκλίστικη αυλίτσα (που σκεπάζεται όταν ο καιρός χαλάει), σερβίρει brunch όχι μόνο τα σαββατοκύριακα, αλλά κάθε μέρα από τις 10.00 ως τις 18.00 το απόγευμα. Κροκ μαντάμ, pancakes, πίτσες, αυγά benedict με ξεροψημένο μπέικον, σαλάτες με superfoods (δοκιμάστε αυτή με την κινόα) και burgers είναι μερικές μόνο από τις επιλογές σας. Υπολογίστε περί τα 5-6€ ανά πιάτο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v