Πού θα φάτε το καλύτερο καρέ αρνιού

Στο  Mezzaluna στο Κεφαλάρι μετακόμισε ο σεφ Μανώλης Γαρνέλης άρτι αφιχθείς από το Βαρούλκο, και μας συστήνεται με menu degustation πέντε πιάτων, στην πιο value for money πρόταση της εβδομάδας.
Πού θα φάτε το καλύτερο καρέ αρνιού
Σ’ έναν ψηλοτάβανο, αριστοκρατικό και λιτό χώρο, ένα φωτεινό «αίθριο» στην καρδιά του ολάνθιστου Κεφαλαρίου μετακόμισε πριν λίγο καιρό το αγαπημένο μας Mezzaluna κι από τότε δεν παύει να μας εκπλήσσει ευχάριστα με τις αλλαγές του.

Η τελευταία; Μα η έλευση του νέου του chef Μανώλη Γαρνέλη και το νέο του μενού που απολαύσαμε την περασμένη εβδομάδα.

Η ατμόσφαιρα: Με τον καιρό για σύμμαχο, το Mezzaluna ανοίγει απ’ άκρη σ’ άκρη την τεράστια τζαμαρία του και μετατρέπεται σ’ ένα κομψό κιόσκι, κρεμασμένο πάνω από το καταπράσινο άλσος του Κεφαλαρίου. Φωτεινό την ημέρα, ατμοσφαιρικό τη νύχτα σε προδιαθέτει να παραγγείλεις ένα ποτήρι αφρώδες prosseco, να καθίσεις αναπαυτικά και να απολαύσεις τις δημιουργίες του Γαρνέλη.

Η απόλαυση
: Ξεκινά με την ίδια την εικόνα των πιάτων, πριν καν φας την πρώτη μπουκιά. Οι λεπτοκομμένες φέτες μοσχαρίσιου Black Angus συνοδεύονται από το καταπράσινο, αρωματικό pesto μαϊντανού και την πατατοσαλάτα με την βελούδινη υφή. Τα άνθη με τα οποία ο Γαρνέλης διακοσμεί το a fette του είναι βρώσιμα, δίνουν στο πιάτο χρώμα και υπενθυμίζουν την φρεσκάδα των υλικών του. Η σαλάτα παξιμάδι, έρχεται πάνω σε χώμα παξιμαδιού με ζωηρόχρωμα τοματίνια, πράσινη πιπεριά, spaghettini αγγουριού και κρεμώδες κατίκι Δομοκού. Όσο για το risotto carbonara; Ο Γαρνέλης γνωρίζει καλά πως η αυθεντική καρμπονάρα είναι πιάτο πολυφορεμένο, σερβίρεται παντού και σπάνια με επιτυχία. Το αποδομεί λοιπόν, κρατώντας τα χαρακτηριστικά του –καπνιστή πανσέτα, κρεμώδης υφή, μια ελαφριά αψάδα- και το επανασυνθέτει σ’ ένα καλοχυλωμένο ριζότο που θα αγαπήσεις με την πρώτη μπουκιά.

Στα κυρίως ξεχωρίζουν φυσικά το double cut του, τρυφερό καρέ αρνιού σε απολαυστική κρέμα porcini με ρεβύθια και καραμελωμένα κρεμμύδια, αλλά και η σφυρίδα του, φιλέτο φρέσκιας ελληνικής σφυρίδας που συνοδεύεται εντέχνως από άγρια χόρτα, σάλτσα κάπαρης και πουρέ πατζάρι (ψάρι και βραστά λαχανικά reloaded δηλαδή, δια χειρός Γαρνέλη). Από τον εξαιρετικό κατάλογο δε λείπουν τα ζυμαρικά, το μοσχάρι (δοκιμάστε το παγιάρ του με την ελαφριά vinaigrette pesto ή την ταλιάτα με τον ζεστό αφρό παρμεζάνας) αλλά και οι αγαπημένες μας πίτσες Mezzaluna που σερβίρονται στο bar (θα τις τιμήσουμε σε επόμενη επίσκεψη).

Το καλύτερο για το τέλος: Όχι, δεν αναφέρομαι στο επιδόρπιο -αν και θα μπορούσα. Ο αφρός espresso (ή αλλιώς πειραγμένο τιραμισού με γνήσιο mascarpone και κομμάτια πικρής σοκολάτας) λιώνει στο στόμα. 




Value for money προσφορά:
Menu degustation πέντε πιάτων
35 €/ άτομο
7 και 8 Απριλίου
Mezzaluna, Φιλαδελφέως 2, Κεφαλάρι, τηλ: 210-6836828, ανοιχτά Τρίτη-Κυριακή/ 12:30- 00:30

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v