Φάγαμε θαλασσινά στην Κλεψύδρα

Στην Δροσιά ο χρόνος κυλά νόστιμα σε μια Κλεψύδρα που ξέρει να τιμά το φρέσκο ψάρι και τους εκλεκτούς θαλασσινούς μεζέδες. Την… γυρίσαμε και μεταφέρουμε εντυπώσεις.
Φάγαμε θαλασσινά στην Κλεψύδρα
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Σε μια περιοχή στην οποία κυριαρχούν τα- ομολογουμένως εξαιρετικά – πεϊνιρλί και η κρεατοφαγία, φαίνεται πώς το περιβάλλον δε θα σήκωνε ψαροκατάσταση. Να όμως που η Κλεψύδρα, ένα συμπαθέστατο ουζερί- ψαροταβέρνα, όχι μόνο έκανε τη διαφορά στην Δροσιά αλλά κατάφερε να παραμείνει πιστή στο μότο «αν δεν είναι φρέσκο δεν το σερβίρω» από το 1996 μέχρι σήμερα.

Χωρίς να ξεχωρίζει για την διακόσμησή του, ο χώρος φέρνει στο νου παλιά, παραδοσιακή ψαροταβέρνα με έντονο το στοιχείο της πέτρας στους τοίχους και ξύλινα τραπεζάκια άνετα κατανεμημένα στον εσωτερικό και εξωτερικό του. Στο κέντρο του δεσπόζει το τζάκι – απαραίτητη νότα ζεστασιάς τους κρύους μήνες, ενώ ο χώρος της κουζίνας διαχωρίζεται από τον κυρίως χώρο, πράγμα που συνεισφέρει ώστε η ατμόσφαιρα να διατηρείται καθαρή.

Οι μεζέδες, μαζί με το ολόφρεσκο ψάρι είναι το δυνατό χαρτί της Κλεψύδρας. Αν κάτι δεν είναι φρέσκο ή δοκιμασμένο δεν το σερβίρουν, ενώ προμηθεύονται ψάρια και θαλασσινά από δικό τους ψαρά από τον Πειραιά. Η σαλάτα «Κλεψύδρα» με ξεφλουδισμένη ντομάτα, βραστή πατάτα, ρόκα, ελιές, κάπαρη, κρεμμύδι και γενναίες δόσεις ελαιόλαδου είναι ωραιότατη και… γιγαντιαία, ενώ εξαιρετικά βρήκαμε τα μύδια σαγανάκι με καραβιδόψιχα και σως μουστάρδας με φέτα. Επίσης χορταστική μερίδα.



Η ποικιλία ψαρομεζέδων ήρθε σε μια μεγάλη πιατέλα και περιλάμβανε χέλι καπνιστό, γαύρο ξιδάτο, σαρδέλα παστή και φάβα, όλα χειροποίητα και νοστιμότατα με μοναδική αδυναμία την παστή σαρδέλα, η οποία δεν έφτανε σε γεύση τα υπόλοιπα ψαρικά. Αρκετά καλή και η αχινοσαλάτα, ενώ το τζατζίκι του μαγαζιού είναι… φονικό. Καιρό είχαμε να δοκιμάσουμε τόσο έντονη γεύση, η οποία μάλιστα ταίριαξε άψογα με τα κομμένα σε μικρά sticks κολοκυθάκια τηγανιτά.


Πολύ ενδιαφέρουσα γευστικά η «χταποδάτη» μακαρονάδα – δεν έχουμε ξαναδοκιμάσει αντίστοιχο πιάτο αλλού – με σωστά βρασμένα μακαρόνια και κιμά χταποδιού σε κόκκινη σάλτσα. Μια πρωτότυπη παραλλαγή της κλασσικής μπολονέζ. Στα υπόλοιπα κυρίως, η Κλεψύδρα σερβίρει ακόμα δύο highlights: Σολομό μαριναρισμένο στα κάρβουνα σερβιρισμένο με αμπελοφάσουλα και φιλέτο τόνου, επίσης μαριναρισμένο και ψημένο στα κάρβουνα.


Τα φρέσκα ψάρια που φέρνουν έρχονται από διάφορες γωνιές της Ελλάδας. Ενδεικτικά αναφέρουμε τσιπούρα Πρέβεζας, φαγκρί από την Κάλυμνο και κουτσομούρα Ευβοϊκού. Η τιμή τους κυμαίνεται στα 35-40€ το κιλό.

Στην Κλεψύδρα για ένα γεύμα με ψαρομεζέδες – χωρίς φρέσκο ψάρι – θα πληρώσετε περί τα 20€ ανά άτομο με ουζάκι.

Κλεψύδρα
Λεωφόρος Σταματας 5, Δροσια
Τηλ:2108141990
Ανοικτά καθημερινές και Σαββατοκύριακα
12.00 το πρωί με 12.00 το βράδυ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v