Open air σουβλάκια: 9 ανοικτές διευθύνσεις στην Αθήνα

Σε αυλές, πλατείες, πεζόδρομους και με open air χαρακτήρα, σε καλαμάκι ή σε πίτα 'με απ’ όλα' ή gourmet, απολαμβάνουμε κορυφαίο σουβλάκι σε 9 διευθύνσεις με τραπεζάκια έξω.
Open air σουβλάκια: 9 ανοικτές διευθύνσεις στην Αθήνα
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Σουβλάκι: το απόλυτο έδεσμα παντός καιρού. Οικονομικό, χορταστικό, νόστιμο. Συνήθως απολαμβάνεται στο χέρι, «στα όρθια» όπως λένε, όμως καθόλου δε μας χαλάει και στο… καθιστό, ιδιαίτερα αν υπάρχουν σουβλακο-ψητο-πωλεία τα οποία προσφέρουν αυτήν την ευκολία διαθέτοντας τραπεζάκια σε εξωτερικούς χώρους.

Και ναι, υπάρχουν και ναι, θα τα επισκεφτούμε για τις προσεχείς μας σουβλακο-καταναλώσεις. Κάνουμε τον γύρο της Αθήνας και εντοπίζουμε τα καλύτερα.

Souvlaki Bar
Αδριανού & Θησείου 15, Θησείο

Τραπεζάκια έξω σε μίνι πλατειάκι, στοιχεία βιομηχανικού design και έξυπνες πινελιές στη διακόσμηση συνθέτουν τον πολύ ωραίο χώρο του Souvlaki Bar στο Θησείο. Στα του μενού, θραύση κάνουν τα σουβλάκια-σφηνάκια, πέντε μίνι πίττες σερβιρισμένες σε σφηνοπότηρα με διαφορετικά είδη κρέατος (κεμπάπ, καλαμάκι χοιρινό, γύρο κοτόπουλο, γύρο χοιρινό) ενώ πολύ καλές είναι και οι (γιγάντιες) μερίδες γύρων και καλαμακίων. Οι τιμές κυμαίνονται στα 1,80€ για το καλαμάκι, 2,50€ για το τυλιχτό και 6,50€ για τη μερίδα

My Plate
Περσεφόνης 43 Γκάζι

Σουβλατζίδικο… τσέπης που βγάζει τραπεζάκια έξω στην πλατεία και σερβίρει κορυφαία εδέσματα τα οποία άνετα συγκαταλέγονται στα καλύτερα του κέντρου της Αθήνας. Πεντανόστιμος γύρος χοιρινός, χωρίς πολύ λίπος, τραγανές πιτούλες απ’ έξω και μαλακές από μέσα, καλό τζατζίκι και τηγανιτές πατάτες με αλάτι και ρίγανη. Από τα συνοδευτικά, ξεχωρίσαμε την φάβα με κρεμμυδάκι και την εξαιρετική χωριάτικη με ξινομυζήθρα. Το τυλιχτό κοστίζει 2,40€ ενώ για πλήρες γεύμα υπολογίστε περί τα 15€ ανά άτομο.

Μπιφτεκάκια και σουβλάκια

Σε τρία σημεία στην Αττική (Κηφισιά, Νέο Ψυχικό και Νέα Σμύρνη- αγαπημένο μας αυτό της Κηφισιάς) τα «Μπιφτεκάκια» σερβίρουν αυτά που δηλώνει το όνομά τους, σε ατμόσφαιρα που συνδυάζει εκείνη του παλιού ψητοπωλείου με το μοντέρνο κρεατοφαγάδικο. Το καλοκαίρι φυσικά βγάζουν τραπέζια στους εξωτερικούς του χώρους, και έτσι μπορούμε να απολαύσουμε… καθώς πρέπει καλαμάκι χοιρινό ή κοτόπουλο, τυλιχτό, αλλά και εξαιρετικά μπιφτεκάκια με φρεσκότατες πατάτες τηγανιτές. Καλές και οι σαλάτες τους (η ομώνυμη και η ιταλική ξεχωρίζουν), ενώ τα ορεκτικά είναι μάλλον αδιάφορα. Το χοιρινό καλαμάκι κοστίζει 1,30€, το τυλιχτό 2,10, ενώ η μερίδα μπιφτεκάκια κοστίζει 7,30€.

Ζάχος
Βασιλέως Κωνσταντίνου 94, Βάρκιζα

Σταθερή αξία για δεκαετίες, ο Ζάχος στη Βάρκιζα προσφέρει κρεατο-εδέσματα σε μια περιοχή που θαρρείς θα κυριαρχούσαν αποκλειστικά και μόνο οι ψαροταβέρνες. Θεσπέσιοι και οι δύο γύροι του, χοιρινό και κοτόπουλο, καλά καλαμάκια και μπιφτέκι με… άρωμα από την παρακείμενη θάλασσα. Αν σας βγάλει ο δρόμος προς την Βάρκιζα, κάντε οπωσδήποτε μια στάση.Η πίττα με γύρο χοιρινό κάνει 1,90 ευρώ.

Πιάτσα Καλαμάκι
Λεωφόρος Ποσειδώνος 17, Βουλιαγμένη, τηλ.: 210 8961237

Συνεχίζοντας την παραθαλάσσια σουβλακοφαγία, το Πιάτσα Καλαμάκι, στη Βουλιαγμένη, απλώνει τα τραπεζάκια του σχεδόν δίπλα στο κύμα, και σερβίρει ζουμερά καλαμάκια κοτόπουλο αλλά και χοιρινά, φρεσκοτηγανισμένες πατατούλες στη σέσουλα, εξαιρετικό γύρο, και πολύ καλό μπιφτέκι κοτόπουλο με πατάτες σε μερίδα που δεν ξεπερνά τα 7,50€. Δυστυχώς δεν έχει τυλιχτά. Το καλαμάκι χοιρινό κοστίζει 1,30€.

Ντερλικατέσεν
Τσακάλωφ 14, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3630284

Όμορφος, προσεγμένος χώρος με ιδιαίτερα μωσαϊκά και μαρμάρινα τραπεζάκια τα οποία βγάζει στο πεζοδρόμιο, αλλά και ιδιαίτερες γευστικές προτάσεις. Μας αρέσει ιδιαίτερα το ελαφρώς πικάντικο κεμπάπ από βουβαλίσιο κρέας και τα τυλιχτά σουβλάκια με τορτίγια αντί για την παραδοσιακή πίτα, που γεμίζεται με δύο καλαμάκια. Μεγάλη ποικιλία και σε πίτες (καλαμποκένια, ολικής, σταρένια με σως φέτας, τορτίγια). Οι τιμές ανέρχονται στα 2,20€ για ένα τυλιχτό.

Έλβις
Πλαταιών 29 (Λεωνίδου), Κεραμεικός

Ο Βασιλιάς ζει και φτιάχνει κορυφαία καλαμάκια χοιρινά τα οποία συνοδεύει με φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανιτές, σάλτσα μουστάρδας και φρέσκο ψωμάκι. Στον Έλβις δε θα καθίσετε σε τραπεζάκια έξω, αλλά σε σταντ, τα οποία βρίσκονται στον πεζόδρομο περιμετρικά του μαγαζιού – είναι γωνιακό. Τα ζουμερά του, μυρωδάτα καλαμάκια κοστίζουν 1,30€ έκαστο με πατάτες και ψωμάκι. Ανοίγει από τις 12 το μεσημέρι μέχρι αργά, για τους ξενύχτηδες.

Διόνυσος
Ιθάκης 9, Κυψέλη

Θρυλικό σουβλατζίδικο του κέντρου της Αθήνας, το οποίο βρίσκεται και απλώνει τα τραπέζια του στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου. Οι fans του γύρου ορκίζονται στο όνομά του και όχι άδικα: τόσο ο χοιρινός όσο και εκείνος από κοτόπουλο, είναι από τους καλύτερους που θα δοκιμάσετε ποτέ. Ο Τάκης πέρασε την τέχνη στον γιο του και η τέχνη του λεπτότερα κομμένου γύρου συνεχίζεται. Τα καλαμάκια είναι επίσης καλά, αλλά όχι συγκλονιστικά. Τα μπκιφτέκια του είναι ιδιαίτερα. Ίσως σας αρέσουν, ίσως όχι. Το τυλιχτό σουβλάκι κοστίζει 2,20€.

Βοσκοπούλα
Σιβόρων 87, Γαλατσι

Σε μια όμορφη και ήσυχη πλατεία του Γαλατσίου, η Βοσκοπούλα βγάζει τα τραπεζάκια της κάτω από τα δέντρα παρέχοντας τον απαραίτητο ίσκιο για να απολαύσετε όπως πρέπει τα εξαιρετικά της σουβλακο-εδέσματα. Φοβερός γύρος στα κάρβουνα (!) εξίσου καλός τόσο στην κοτοπουλίσια όσο και στην χοιρινή εκδοχή του, αλλά και εξαιρετικά καλαμάκια και πάλι και στις δύο εκδοχές τους. Αρκετά δυνατό και το μπιφτέκι του. Τα τυλιχτά ξεκινούν από 2€, ενώ το καλαμάκι κοτόπουλο κοστίζει 1,60€.




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v