Φαγητό στην Πανόρμου: Οι πιο νόστιμες διευθύνσεις

Σας βρήκε η νύχτα στην Πανόρμου πεινασμένους; Έχουμε πέντε νόστιμες διευθύνσεις για μεζεδάκια και ουζοποικιλίες, burger, κρητική κουζίνα και ό,τι άλλο τραβά η όρεξή σας.
Φαγητό στην Πανόρμου: Οι πιο νόστιμες διευθύνσεις
Η πιο φοιτητική πιάτσα της Αθήνας δεν έχει μόνο πολύβουα μπαράκια και οικονομικά happy hours, αλλά και μερικές ωραιότατες προτάσεις για πεινασμένους ξενύχτηδες και μη. Κι αυτό το «και μη» δεν το λέμε καθόλου τυχαία: Τα ταβερνάκια, εστιατόρια και streetfood-άδικα που συγκεντρώσαμε στη γειτονιά αποτελούν από μόνα τους λόγο να βάλετε πλώρη για την Πανόρμου.

Μυλόλιθος
Πανόρμου 20, τηλ: 210 6465731

Στην κατάφυτη αυλή αλλά και στη χαριτωμένη ταρατσούλα του απολαμβάνουμε νόστιμα μεζεδάκια, όπως κοτόπουλο ρολό με σπανάκι, ρουμελιώτικο χοιρινό με πιτούλες στη σέσουλα και κριθαρότο με γαρίδες, συνοδεία ωραιότατου κρασιού ή ούζου. Το γλυκάκι στο τέλος έρχεται κερασμένο, ο δε λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15€ κατ’ άτομο. Ενίοτε μπορεί να πετύχετε και ζωντανή μουσική.

Έρωντας και Σταμναγκάθι
Πανόρμου & Δουκ. Πλακεντίας 73

Η κρητική κουζίνα ρίχνει άγκυρα στη γωνία Πανόρμου και Δουκίσσης Πλακεντίας, και μας μυεί στα γαστρονομικά μυστικά και τα μυρωδάτα υλικά της λεβεντογέννας. Μην χάσετε σε καμία περίπτωση το εξαιρετικό γαμοπίλαφο, τους μπουμπουριστούς χοχλιούς, τα κρητικά ζυμαρικά με κατσικάκι και μυζήθρα, τη σφακιανή πίτα και τον τραγανό ντάκο. Συνοδεύστε με ωραιότατη κρητική ρακή, και υπολογίστε περί τα 20€ το άτομο. Κάποιες μέρες της εβδομάδας ενδέχεται να πετύχετε και ζωντανή κρητική μουσική.

Street Wok
Πανόρμου 115Ζ, τηλ: 210 6811818

Το street food είναι η νέα μεγάλη αγάπη των Αθηναίων, και το Street Wok της εκπροσωπεί επάξια στην γειτονιά της Πανόρμου, στον μικρό, φωτεινό του χώρο με τους πάγκους στους οποίους μπορούμε να απολαύσουμε το λαχταριστό ασιατικό μας γεύμα, αν δεν το πάρουμε στο χέρι. Η λογική είναι η εξής: Επιλέγετε βάση (διαφορετικά είδη noodles και ρυζιού), εξτρά υλικά όπως κοτόπουλο, μοσχάρι, χοιρινό, γαρίδες, μανιτάρια, baby corn, bamboo, ανανά, τηγανητό κρεμμύδι κ.α., και τέλος σάλτσα (με επιλογή από teriyaki, coconut curry, sweet chili, satay ή Σετσουάν). Η βάση κυμαίνεται στα 3,90€, τα toppings μεταξύ 0,20-1,40€ και η σως είναι δωρεάν, επομένως για ένα χορταστικό «κουτί» υπολογίστε περί τα 5-6€.

Red Elephant
Λαρίσης 42, τηλ: 2106924421

Έθνικ κουζίνας… συνέχεια, με αυτό το γνωστό και μη εξαιρετέο στέκι που μπορεί να μην βρίσκεται επί της Πανόρμου, απέχει όμως λίγα μόνο βήματα από την όχθη της. Το Red Elephant αναλαμβάνει να μας ταξιδέψει μέχρι την Ινδία, όχι μόνο με το εξωτικό του ντεκόρ (ινδικές θεότητες που μας κοιτάζουν από τους τοίχους και κόκκινες αψίδες που στεφανώνουν τα τραπεζάκια και την τζαμαρία) αλλά και με τις πικάντικες γεύσεις του. Δοκιμάστε οποιοδήποτε από τα πιάτα ταντούρι, το κοτόπουλο τίκκα, το σις κεμπάπ, το αρνί κόρμα (κομματάκια αρνίσιου κρέατος με παραδοσιακή μογγολική σάλτσα, κάσιους και αμύγδαλα), γαρίδες με σάλτσα Μαντράς και ωραίο ζάρντα πουλάο, ήτοι γλυκό ρύζι με σαφράν σε γάλα καρύδας. Συνοδεύστε με το παραδοσιακό ινδικό ποτό Λάσι (γλυκό ή αλμυρό) και υπολογίστε περί τα 15-18€ κατ’ άτομο.

Ace Burger Company
Καρύστου 6, Αμπελόκηποι, τηλ: 210 6920009

Άλλη μία διεύθυνση μερικά βήματα μακριά από την ίδια την Πανόρμου, το Ace Burger Company μας κακομαθαίνει με σούπερ ζουμερά burger στον minimal βιομηχανικό του χώρο. Στα αγαπημένα μας συγκαταλέγονται το το Hot Chick με ελβετικό τυρί και καυτερή μαγιονέζα, και το The Ace με κατσικίσιο τυρί, bacon και κριτσανιστό κρεμμυδάκι. Όλα τα μπιφτέκια είναι από φρέσκο Black Angus, ενώ στα ορεκτικά ξεχωρίζουν τα δυσεύρετα στην Ελλάδα mac’n’cheese, ήτοι κοφτό μακαρονάκι με πλούσια σάλτσα τυριού. Οι τιμές για τα burger ξεκινούν από 3,50€ και φτάνουν τα 7€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v