5 value for money εστιατόρια για το Σαββατόβραδο

Πέντε ελληνικά εστιατόρια μας καλούν για νόστιμα σαββατόβραδα με προσεγμένη δημιουργική κουζίνα μέχρι 20€.
5 value for money εστιατόρια για το Σαββατόβραδο
του Γιώργου Κόκουβα

Ζεστές σάλες που σερβίρουν ελληνικούς μεζέδες, νοσταλγικά εστιατόρια που τιμούν πρώτες ύλες από διαφορετικές περιοχές της χώρας, νεοκλασικά που επιμένουν κρεατοφαγικά και ελληνικά. Παρακάτω συγκεντρώνουμε πέντε αθηναϊκά εστιατόρια που μας χορταίνουν με πλουσιοπάροχα γεύματα σε λογικές, value for money τιμές και μας καλούν για σαββατόβραδα γευσιγνωσίας και… γεμάτου στομαχιού με 20€ κατ’ άτομο. 

Belle Amie 
Αγγ. Μεταξά 11, Πασαλιμάνι, τηλ: 2104175740

Ένα πεντανόστιμο ταξίδι στις γεύσεις της Ελλάδας υπόσχεται ο σεφ του γνωστού πειραιώτικου ουζερί, που ανανέωσε την «πασαρέλα» του Πασαλιμανιού με τον αρχοντικό, νοσταλγικό του χώρο. Πιάστε τραπέζι στις αίθουσες του γοητευτικού νεοκλασικού και απολαύστε κρητικό ριφάκι, σπιτικά αλλαντικά από τη Θράκη, φάβα από το Φενεό, τονάκι Αλοννήσου, χέλι από την Ήπειρο και πολλά «εποχιακά» πιάτα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Μπορείτε είτε να προτιμήσετε τα μεζεδάκια για να συνοδεύσετε το ούζο σας (περί τα 15€ κατ’ άτομο) είτε ένα κανονικό γεύμα (περί τα 20€ κατ’ άτομο). 

Αγορά 
Λ. Αλεξάνδρας & Βουρνάζου 31, 210-6426238

Προσεγμένο, ατμοσφαιρικό περιβάλλον, νοσταλγικές αφίσες, άνετα ξύλινα τραπέζια, μια σκεπασμένη «αυλή» που εξυπηρετεί τους καπνίζοντες και γιγάντιες μερίδες είναι αυτά που κάνουν την «Αγορά» των Αμπελοκήπων ένα κλασικό γευστικό σημείο συνάντησης της περιοχής. Εδώ θα απολαύσετε δημιουργική ελληνική κουζίνα με παραδοσιακές πρώτες ύλες – από πένες με σύγκλινο Μάνης και σάλτσα λεμονιού μέχρι χοιρινά μπριζολάκια με τυροκαυτερή αλλά και διεθνείς γεύσεις όπως σνίτσελ και ζουμερά burgers. Μην δώσετε λιγότερη σημασία στα ορεκτικά που περιλαμβάνουν ελληνικά εδέσματα όπως μαστιχωτό τυρί Άνδρου, γαρίδες σαγανάκι με μους φέτας και τσιπς ρόκας ή κολοκυθοκεφτέδες με σάλτσα γιαουρτιού. Υπολογίστε περί τα 18-20€ για ένα χορταστικό γεύμα με κρασί. 

Δάφνη 
Μ. Αλεξάνδρου 86, Περιστέρι, τηλ: 2105773721

Αν το βράδυ σας βρει στα δυτικά προάστια, η Δάφνη αποτελεί εγγύηση για ένα νόστιμο ελληνικό γεύμα. Κλασική κρεατοφαγική γωνιά στον όμορφο πεζόδρομο της περιοχής, η Δάφνη ποντάρει στην ζεστή ατμόσφαιρα και στις παραδοσιακές γεύσεις: Δοκιμάστε τα εξαιρετικά μαγειρευτά, τα μαμαδίσια κεφτεδάκια Δάφνη, το σωστά ψημένο ψαρονέφρι και τα απαραίτητα ορεκτικά – πολύ καλοί οι κολοκυθοκεφτέδες. Σημειώστε πως οι μερίδες είναι πολύ μεγάλες, όπως και οι ουρές των θαμώνων – γι’ αυτό είναι καλό τα σαββατόβραδα να κάνετε κράτηση. Υπολογίστε περί τα 20€ κατ’ άτομο με κρασί. 

Κατσούρμπος
Αμύντα 2, Παγκράτι, τηλ: 2107222167

Η θρυλική κρητική γωνιά του Κατσούρμπου επιμένει ελληνικά στην πλατεία Προσκόπων στο Παγκράτι. Πιάστε θέση στον vintage χώρο που ισορροπεί μεταξύ παλιού αρχοντικού και μπακάλικου άλλης εποχής και δοκιμάστε εξαίσια ντολμαδάκια με λεμονάτη κρέμα μάραθου, καλιτσούνια με ξυνομυζήθρα, καπνιστό απάκι, αρνάκι λεμονάτο με σταμναγκάθι, χοιρινή τηγανιά με πατάτες αντιναχτές, ανωγειανό γαμοπίλαφο ή μπουρέκι Χάνδακα με κολοκύθι, πατάτα και μυζήθρα. Αν είστε φίλοι των ζυμαρικών, μη χάσετε τα χειροποίητα ζυμαρικά μούστου με κρέμα ανθότυρου. Θα συνοδεύσετε με ρακή και θα υπολογίσετε περί τα 20€ κατ’ άτομο. 

To Kreas 
Δημοφώντος 96, Πετράλωνα, τηλ: 2103247028

Στον ντιζαϊνάτο χώρο του γοητευτικού σπιτιού που στεγάζει το Kreas στα Πετράλωνα, την τιμητική της έχει (προφανώς) η κρεατοφαγία. Τα παϊδάκια με σάλτσα από μπαλσάμικο, τα καλοψημένα, ζουμερά μπιφτέκια, η κρεατόσουπα με καπνιστό μπούκοβο, το μπιφτέκι κοτόπουλο με κόλιανδρο και πιπερόριζα, η πικάνια από black angus και το προσεγμένο σουβλάκι από μοσχάρι γάλακτος με σος πιπεριού συγκαταλέγονται στα highlights του μενού. Συνδυάστε με μπύρα Σαντορίνης και κλείστε με τα λαχταριστά γλυκά ημέρας, υπολογίζοντας περί τα 20€ κατ’ άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v