Ιδέες για τσιμπολόγημα και βόλτες μετά το γραφείο

Χαλαρά wine bars, μοντέρνα εστιατόρια, θαλασσο-ταβερνεία και pizza bars προσφέρουν ιδανικές αφορμές για after office τσιμπολόγημα και ποτάκι.
Ιδέες για τσιμπολόγημα και βόλτες μετά το γραφείο
του Νικόλα Γεωργιακώδη

«Τι θα τσιμπήσουμε/πιούμε μετά;»
Αν η συγκεκριμένη ερώτηση έρχεται στο μυαλό σας ολοένα και συχνότερα τον τελευταίο καιρό αφού ολοκληρωθεί (ακόμα) μια κουραστική μέρα στο γραφείο, τότε έχουμε απαντήσεις. Ή μάλλον διλήμματα.

Τσιπουρομεζέδες ή tapas; Μοντέρνα μεζεδάκια με αγνές πρώτες ύλες ή λαχταριστή ιταλική πίτσα; Μήπως ένα νόστιμο μαγειρευτό συνοδεία ενός ποτηριού λευκού ή κόκκινου κρασιού; Οκτώ διευθύνσεις σε Αθήνα, Γλυφάδα, Πειραιά και Βόρεια Προάστια καλύπτουν τις after office απαιτήσεις μας.

Cinco
Σκουφά 52, Κολωνάκι, τηλ.: 2103643603

To μοδάτο και ατμοσφαιρικο αυτό all day café bar restaurant της Σκουφά εντυπωσιάζει με τον εσωτερικό του διάκοσμο - industrial στοιχεία, μπρούτζινα φωτιστικά, gaudi αγελάδες- σερβίρει πιάτα με άρωμα ιβηρικής χερσονήσου και δεν λέει όχι σε μερικά cocktails για «πιο μετά» αν το σηκώσει η διάθεσή σας. Η μουσική διακριτική για να ευνοεί την κουβεντούλα, ενώ το τσιμπολόγημα περιλαμβάνει εξαιρετικά tapas, ποικιλίες αλλαντικών και τυριών, πατάτες χοντροκομμένες με καπνιστή πάπρικα σκορδάτη μαγιονέζα και νιφάδες από πιπεριές τσίλι και σοταρισμένα άγρια μανιτάρια με τυρί ματσένγκο. Συνοδεία ενός ποτηριού κρασί από την μεγάλη ποικιλία ελληνικών και ξένων αμπελώνων υπολογίστε περί τα 25-30€ ανά άτομο.

30 Something
Πλατεία Ελευθερωτών 8, Χαλάνδρι, τηλ: 210 6899227

Ο μικρός αλλά καλαίσθητος «νεοϋρκέζικος» χώρος στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Χαλάνδρι μας υποδέχεται μετά το γραφείο με υπέροχες ιταλικές μυρωδιές κατευθείαν από τον φούρνο: Οι πίτσες του 30 something έρχονται όπως ακριβώς σερβίρονται οι αυθεντικές πίτσες στην χώρα που τις εφηύρε: Με διάμετρο 30 και κάτι εκατοστών, λεπτή ζύμη και λίγα, διαλεχτά υλικά. Η πίτσα συνοδεύεται ιδανικά με cocktail, σε περίπτωση που η όρεξη και η παρέα τα σηκώνουν ενώ για κλείσιμο, επιβάλλεται η γλυκιά πίτσα, που δεν θα αφήσει κανέναν φαν της σοκολάτας ασυγκίνητο. Για ένα γεύμα μαζί με κρασί ή κοκτέιλ, όπως είθισται σε ένα τυπικό pizza bar, υπολογίστε περί τα 20€ κατ’ άτομο.

By the glass
Φιλελλήνων και Γεωργίου Σουρή 3, τηλ.: 210 3232560

Αυτό το όμορφο wine bar στη Στοά Ράλλη, μια ανάσα από το Σύνταγμα απλώνει τα τραπεζάκια του με φόντο τους ροζ τοίχους και το αίθριό του. Στην wine list θα βρείτε περίπου ογδόντα ετικέτες ελληνικών κρασιών, μεγάλο μέρος των οποίων σερβίρεται και σε ποτήρια τριών μεγεθών για να διαλέξετε πόσο θα πιείτε. Τα μεζεδάκια που συνοδεύουν τα ποτήρια σας αποτελούν από μόνα τους σοβαρό λόγο επίσκεψης: μην χάσετε για κανένα λόγο τα ντακάκια με ντομάτα, πέστο και κάπαρη, τα φιλετίνια κοτόπουλο και τα μπιφτεκάκια με χειροποίητη μουστάρδα. Οι τιμές για το ποτήρι κρασί ξεκινούν από 3,50€, ενώ τα περισσότερα μεζεδάκια κυμαίνονται στα 5-6€.

Ουζομπάρ
Αγίου Κωνσταντίνου 50, Μαρούσι, τηλ: 210630 0026

Το όνομά του προδίδει εξ αρχής τον χαρακτήρα αυτού του νεανικού στεκιού στο Μαρούσι, το οποίο δείχνει την προτίμησή του στις θαλασσινές γεύσεις διατηρώντας όμως την αύρα ενός γουστόζικού after office μπαρ. Στον μεγάλο μαυροπίνακα στο εσωτερικό του θα δείτε τις γευστικές προτάσεις της ημέρας, και αφού πιάσετε θέσει στα ξύλινα τραπεζάκια του θα παραγγείλετε εξαιρετικό καλαμαράκι τηγανιτό, ολόφρεσκα οστρακοειδή, ψητά χτένια με βούτυρο και μυρωδικά και σούπερ γαρίδες Αμβρακικού με στάκα και σκόρδο. Τα νόστιμα μεζεδάκια του συνοδεύει ιδανικά μια άκρως ενδιαφέρουσα λίστα με τσίπουρα, ούζα, κρασιά και άλλα αποστάγματα και ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 25-30€ ανά άτομο.

Σαρδελάκι
Φοίβης 15, Γλυφάδα, τηλ.2114021195

Παραμένουμε σε κλίμα θαλασσινού τσιμπολογήματος, αλλά σε μια περιοχή που το… σηκώνει. Στην πολυσύχναστη οδό Φοίβης στη παραλιακή Γλυφάδα, το Σαρδελάκι ανοίγει καθημερινά από το μεσημέρι και σερβίρει ψαράκι και τσιπουρομεζέδες σε ικανοποιητική ποικιλία, ποσότητα και τιμές (δεδομένης της περιοχής όπου βρίσκεται). Καπνιστό σκουμπρί, τηγανιτά κολοκυθάκια σε στικς, φιλεταρισμένες ψητές σαρδέλες, γαύρος φούρνου και τηγανιτός γόνος αποτελούν τα highlights του μενού. Ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 20€ ανά άτομο συνοδεία τσίπουρου ή χύμα κρασιού.

Ergon
Χ. Τρικούπη 125, Νέα Ερυθραία, τηλ: 2106200821

Το μαγαζί που καθιέρωσε στην Αθήνα την νεό-τάση του μεζεδο-παντοπωλείου, βρίσκεται στην Νέα Ερυθραία σε έναν μοντέρνο, φωτεινό χώρο με άνετα τραπέζια και χαλαρή ατμόσφαιρα που ενδείκνυται για χαλαρές συζητήσεις συνοδεία των ιδιαίτερων δημιουργιών του Δημήτρη Σκαρμούτσου. Εξαιρετικά τα πιτάκια κοζάνης με τουλομοτύρι και μαρμελάδα ντομάτας, νόστιμο το ριζότο με παντζάρια και σαλάμι Λευκάδας, ιδιαίτερο το μαύρο τζατζίκι, λαχταριστές οι τηγανιτές πατάτες με στάκα και πολύ καλό συνοδευτικό το χούμους. Οι τιμές κυμαίνονται από 20-30€ ανά άτομο αναλόγως με το πόσο θα φάτε/πιείτε.

Sip
Κυριαζή 11, Κηφισιά, τηλ: 2130329830

Ολόφρεσκη και πολλά υποσχόμενη άφιξη στην Κηφισιά, το Sip κάνει εξ’ αρχής γνωστές τις οινικές και γαστρονομικές του προθέσεις διαθέτοντας περί τις 130 ετικέτες κρασιών από ελληνικό και ξένο αμπελώνα και σερβίροντας λαχταριστές δημιουργίες του σεφ Αναστάσιο Ζούμπα. Πιάστε τραπέζι στο cosy εσωτερικό του χώρο με το κόκκινο τζάκι και τα δερμάτινα καθιστικά και απολαύστε κρητικό αρνάκι με πατάτες φούρνου, καρπάτσιο, λουκουμάδες γαρίδας, χοιρινά πανσετάκια και μανιτάρια με κρασί. Αρκετά από τα πιάτα του καταλόγου προσφέρονται και σε «πακέτο» σετ μενού τις Κυριακές με ένα ποτήρι κρασί με τιμές που ξεκινούν από 10€ ανά άτομο, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι θεματικές/οινικές βραδιές γευσιγνωσίας με επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα. Περισσότερα στην FB page του Sip.


Gazi College
Γρηγορίου Λαμπράκη 117, Πειραιάς, τηλ.: 210 4100612

Σε ένα μεγάλο, φωτεινό κτίριο του Πασαλιμανιού, το Gazi College έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε η κάθε του γωνιά να θυμίζει μια ξεχωριστή «γειτονιά», με ψηλά και χαμηλά τραπέζια, μια μεγάλη μπάρα και άνετους καναπέδες. Σε μια από αυτές τις «γειτονιές» πιάνουμε και θέση και εμείς για να κουβεντιάσουμε και να γευτούμε λαχταριστά πιάτα δια χειρός Μιχάλη Φανερωμένου: η εξαιρετική –και αυθεντικά ιταλική– καρμπονάρα με πένες, το ζουμερότατο burger, η σαλάτα "Ελληνική Γη" με πρασινάδες, αποξηραμένα σύκα, ξηρούς καρπούς και παστράμι, η τραγανή πίτσα που φτιάχνεται εδώ, στη μίνι εκδοχή της και η εξαίσια lemon pie συγκαταλέγονται στα highlights του πολυσυλλεκτικού μενού. Συνοδεύουμε με ένα ποτήρι κρασί από την ενημερωμένη λίστα ή ένα cocktail και ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15€ με 20€ ανά άτομο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v