Sushi: 8 ιαπωνικές διευθύνσεις για κάθε τσέπη

Βγάζουμε τα chopsticks και δοκιμάζουμε λαχταριστό sushi σε οκτώ εστιατόρια στην Αθήνα και στα προάστια για κάθε γούστο και τσέπη.
Sushi: 8 ιαπωνικές διευθύνσεις για κάθε τσέπη
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Μπορεί να μην έχει καταφέρει να αντικαταστήσει το... famous greek souvlaki στη συνείδηση του μέσου Έλληνα, όμως το sushi αποτελεί (πλέον) μια αρκετά προσιτή και γευστικά ενδιαφέρουσα εναλλακτική για να έρθουμε σε επαφή με την άβυσσο τις ιαπωνικής κουζίνας. Ίσως πολύ πιο προσιτή απ’ ό,τι ήταν τα προηγούμενα χρόνια όπου το κάθε εστιατόριο πουλούσε 4-5 maki σε τιμές που θα μπορούσαν κάλλιστα να παραπέμπουν σε αγοραπωλησίες χρυσού.

Με γνώμονα την υγιή σχέση ποιότητας τιμής, αλλά και κλείνοντας το μάτι σε πιο low budget (αλλά σε καμία περίπτωση low quality) προτάσεις καθώς επίσης και σε πιο “Lux” επιλογές που όμως αξίζουν τα λεφτά τους, συγκεντρώσαμε επτά αγαπημένες διευθύνσεις για να απολαύσετε sushi στην πόλη.

Koi
Νίκης 15, Σύνταγμα, τηλ: 210 3211099

Ίσως το πιο low budget και τίμιο ιαπωνικό εστιατόριο της πόλης, το Koi μπορεί να μην διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας όσον αφορά την ποικιλία του μενού του σε sushi/maki/nigiri και την διακόσμηση, όμως αυτά που φτιάχνει τα φτιάχνει καλά και το κυριότερο δεν «βαράει» στις τιμές. Οι λάτρεις λοιπόν του sushi που θέλουν να δοκιμάσουν κάτι καλό και οικονομικό στο κέντρο της πόλης, βρίσκουν εδώ καταφύγιο για νοστιμότατα California Dream, Shrimp Roll και Spicy Crab, καθώς επίσης και nigiri salmon, το οποίο είναι από τα highlights του μενού. Υπολογίστε περί τα 15€ ανά άτομο για να φάτε με την ψυχή σας και να χορτάσετε sushi.

Furin Kazan
Απόλλωνος 2, Σύνταγμα, τηλ: 210 3229170

Από τα πλέον «τίμια» και καταξιωμένα σουσάδικα του κέντρου, το Furin Kazan στήθηκε από οικογένεια Ιαπώνων και σερβίρει ποιοτική ιαπωνική κουζίνα σε ανταγωνιστικές τιμές. Εδώ θα βρείτε όλη την γκάμα των sushi (αγαπημένα μας τα chirasi με ποικιλία ψαριών, τα California style με σολομό και τόνο, το Ikura με μπρικ σολομού και χέλι και το buri με μαγιάτικο) και εξαιρετικά maki (ξεχωρίζουν τα salmon avocado και unagi με μαριναρισμένο βραστό χέλι), καθώς επίσης και αρκετά αυθεντικά ιαπωνικά πιάτα σε περίπτωση που θελήσετε να ξεφύγετε από το τρίπτυχο sushi/maki/nigiri. Για ένα χορταστικό γεύμα συνοδεία ζεστού sake θα πληρώσετε 25€ ανά άτομο.

Godzilla Sushi Bar
Μαρίνα Φλοίσβου, Π. Φάληρο, τηλ: 210 9822220

Μην σας ανησυχεί το όνομα, ο Godzilla της Μαρίνας Φλοίσβου ξεχωρίζει τόσο για την πανέμορφή θέα του, όσο και για την κουζίνα του, η οποία προσφέρει ικανοποιητική ποικιλία σε sushi/maki/nigiri σε εξίσου ικανοποιητικές τιμές. Σταθερή αξία και εδώ τα California maki με καβούρι, αγγούρι και αβοκάντο, το ρολό καβουριού με το κέλυφός του, το ρολό με γαρίδα και χαβιάρι χελιδονόψαρου και το east maki με γαρίδα, αυγό, αβοκάντο και αυγοτάραχο σολομού, καθώς επίσης και τα nigiri με αυτοτάραχο, με βραστή γαρίδα και με φρέσκο σολομό και sake. Για ένα ολοκληρωμένο sushi μενού στον Γκοτζίλα θα πληρώσετε περί τα 35€, χωρίς ποτό, όμως τις Δευτέρες ο μπουφές του μαγαζιού ενδείκνυται για απεριόριστη κατανάλωση maki, nigiri και λοιπών παρελκόμενων με 25€ ανά άτομο.

Square Sushi
Δηληγιάννη 56, Κεφαλάρι, τηλ: 210 8081881 - 210 8081512

Από τις παλιές καραβάνες του χώρου, το Square Sushi έχει αναλάβει εδώ και χρόνια την… σίτιση των φαν του sushi στα βόρεια προάστια και μέχρι σήμερα συνεχίζει με την ίδια θέληση και ποιότητα έχοντας μάλιστα ανανεώσει πλήρως το μενού του. Από τα αγαπημένα μας στο μενού τα California Maki με καβούρι, αγγούρι και αβοκάντο, τα Alaskan Roll με σολομό, αγγούρι, και αβοκάντο, τα Kidai με συναγρίδα και φρέσκο κρεμμυδάκι, τα Red Maki με τόνο και μαύρο ρύζι και το Fytomaki με σολομό, λευκό και μαύρο ρύζι. Από τα nigiri συνιστούμε ανεπιφύλακτα τα Chirashi με χέλι σουσάμι, σπαράγγι και σος τεριγιάκι, καθώς επίσης και τα orange tobico με αυγά χελινοδόψαρου. Μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία στο Square Sushi του Κεφαλαρίου θα σας κοστίζει περί τα 30€, χωρίς ποτό.

N’ama
Κύπρου 50, Αγία Παρασκευή, τηλ: 210-6008936, 6932 -588100

Στο δημοφιλές κινέζικο εστιατόριο και sushi bar της Αγίας Παρασκευής με ιστορία 20 ετών, θα δοκιμάσετε όλο το φάσμα της απωανατολικής γαστρονομίας: κινέζικη, βιετναμέζικη, ιαπωνική και πολυνησιακή κουζίνα σε όλο τους το μεγαλείο. Επιλεγμένες σπεσιαλιτέ από κάθε χώρα, συνδυάζονται αρμονικά και παρουσιάζονται σε ένα ολοκληρωμένο και απολαυστικό μενού, το οποίο φυσικά περιλαμβάνει και sushi, maki και sashimi σε 50 είδη. Πολύ καλό το California maki με crabstick και αβοκάντο, καθώς επίσης και τα ebi maki με γαρίδα και αγγουράκι τουρσί και το spicy με τόνο, σολομό, μαγιονέζα, λαχανικά και tabasco. Από τα rolls ξεχωρίζουν εκείνα με τον καπνιστό σολομό και το αγγουράκι και το Crab maguro με αγγούρι, καβούρι, σπανάκι και τόνο. Για ένα χορταστικό γεύμα στο N'ama θα πληρώσετε περί τα 30€ χωρίς κρασί, ενώ κάθε Δευτέρα και Τρίτη έχει μπουφέ με 20€ ανά άτομο με μεγάλη ποικιλία από rolls και nigiri.

The Sushi Bar

Αλυσίδα εστιατορίων σε τρία σημεία στην Αθήνα (Ψυχικό, Παγκράτι, Φάληρο), η πρώτη που ειδικεύτηκε απκκλειστικά στο συγκεκριμένο είδος, με μεγάλη ποικιλία από sushi για κάθε γούστο και με κάθε υλικό, όπως επίσης και λαχταριστά ορεκτικά και κυρίως πιάτα πάλι με βάση το ωμό ψάρι. Ξεχωρίζουν η σαλάτα Salmon Tartar με πικάντικη σάλτσα, τα τρυφερά κομματάκια από κοιλιά τόνου Maguru Butsu, ο καψαλισμένος τόνος Nagao με πιπεριά Jalapeno και κόλιανδρο και το εξαιρετικό Mediterranean Sashimi με μαριναρισμένο λαυράκι. Για ένα πλήρες γεύμα με sake θα πληρώσετε περί τα 40€ ανά άτομο, ενώ αν θέλετε να… χορτάσετε sushi χωρίς να «πονέσει» η τσέπη σας μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις προσφορές all you can eat με απεριόριστη κατανάλωση sushi rolls. Στο κατάστημα του Ψυχικού κάθε Τρίτη και Πέμπτη 12.30-00.30, στο Παγκράτι κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο 19.00-00.30 και στο Φάληρο κάθε Τρίτη 18.30-00.30 και κυριακή 12.30-00.30.

Inbi
Ηρακλείτου 21, Κολωνάκι, τηλ: 210 3392090

Σε έναν πανέμορφο και στιλάτο χώρο στο Κολωνάκι, το Inbi σερβίρει μοντέρνα ιαπωνική κουζίνα και εξαιρετικό sushi με μπόλικους πειραματισμούς από τον σεφ Takaaki Otsuka. Ρολάκια με σολομό, τόνο, πικάντικο καβούρι, γαρίδα τεμπούρα, καπνιστό σολομό, χέλι και αγγουράκι ακόμα και… μανιτάρια για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό και εξαιρετικό sashimi με αμμοσωλήνες, με βασιλικό καβούρι, λαβράκι και συκώτι πάπιας είναι μερικά από τα πιάτα που ξεχωρίζουν με χαρακτηριστική ευκολία από το μενού. Το Inbi πλην της ιαπωνικής κουζίνας, δίνει έμφαση και στον κατάλογο των cocktails με αρκετές signature επιλογές που εντυπωσιάζουν, όπως για παράδειγμα το Spicy Mango με cape north βότκα και φρέσκο μάνγκο και το Inbi Experience με βότκα, σάκε, αγγούρι και χυμό cranberry. Οι τιμές ανά άτομο ανέρχονται στα 60€ με ποτό, όμως η συνολική γευστική εμπειρία που θα ζήσετε είναι ένα δώρο που αξίζει να κάνετε στον εαυτό σας.

Matsuhisa Athens
Απόλλωνος 40, (Ξεν. Astir Palace), Βουλιαγμένη

Με έναν από τους κορυφαίους παγκοσμίως Ιάπωνες σεφ στο «τιμόνι» του, το Matsuhisa δεν θα μπορούσε να μην ανήκει στην ελίτ των ιαπωνικών εστιατορίων της πόλης. Με εκπληκτική θέα στον Σαρωνικό και γεύσεις που… ξεφεύγουν και παντρεύουν την ιαπωνική κουζίνα με περουβιανά και ευρωπαϊκά στοιχεία, το εστιατόριο του κύριου Nobu Matsuhisa σας συστήνει στην υψηλή γαστρονομία με τον πλέον ιδανικό τρόπο. Φυσικά το sushi του φυσάει με την tempura, τα sashimi και τα nigiri να εντυπωσιάζουν με την μοναδικότητα των γεύσεών τους. Στα must η ποικιλία nigiri με αχινό, αυγά χελιδονόψαρου και φιλέτο χέλι γλυκού νερού, το new style sashimi σολομού, με σάλτσα σουσαμιού και σχοινόπρασο και η tempura με πόδι βασιλικού καβουριού σε σάλτσα καρπουζιού με κρεμμύδι και πιπεριά. Εξίσου προσεγμένα και τα cocktails του. Φυσικά η γαστρονομική εμπειρία που σας προσφέρει το εστιατόριο πληρώνεται, με τον λογαριασμό να ξεκινά από 80€ ανά άτομο. Μέχρι τέλη Μαΐου πάντως, «παίζει» σετ μενού πέντε πιάτων με 50€ ανά άτομο, το οποίο σας δίνει την ευκαιρία να έχετε μια συνολική εικόνα για τις γεύσεις του εστιατορίου.





Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v