Belle Amie: Γευστικά μαθήματα πειραιώτικης ιστορίας
                                        Το θρυλικό πειραιώτικο ουζερί εμπλουτίζει το μενού του και μας ταξιδεύει γευστικά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Πρώτη στάση, η Κρήτη.
                                    
                                    
                                    
                                                                        
                                    
                                         
                                                 
                                                
 Το πρώτο δυσεπίλυτο ερώτημα, πολύ προτού ο κατάλογος με τα φαγητά και τα μεζεδάκια μας... βάλει δύσκολα, είναι το πού θα καθίσουμε: Στην επιβλητική σάλα του ισογείου με τα έπιπλα-αντίκες και τα μεγάλα παράθυρα που επιτρέπουν στο φως της ημέρας να διαχέεται άπλετο παντού; Ή στο πιο παρεΐστικο πατάρι που εξασφαλίζει την οπτική εποπτεία των πάντων, μέσα από το εκπληκτικό αρχιτεκτονικό εύρημα του κυκλικού κενού το οποίο επιτρέπει την οπτική (και ηχητική, αυτό είναι ένα προβληματάκι τις ώρες αιχμής) επικοινωνία των δύο ορόφων; Ή μήπως στη δροσερή αυλίτσα, ιδανική για να λιαστούμε τα μεσημέρια με ουζάκι και να χαζεύουμε την παραντζάδα που δικαίως ονόμασε αυτόν τον πεζόδρομο «Πασαρέλα»;
Το πρώτο δυσεπίλυτο ερώτημα, πολύ προτού ο κατάλογος με τα φαγητά και τα μεζεδάκια μας... βάλει δύσκολα, είναι το πού θα καθίσουμε: Στην επιβλητική σάλα του ισογείου με τα έπιπλα-αντίκες και τα μεγάλα παράθυρα που επιτρέπουν στο φως της ημέρας να διαχέεται άπλετο παντού; Ή στο πιο παρεΐστικο πατάρι που εξασφαλίζει την οπτική εποπτεία των πάντων, μέσα από το εκπληκτικό αρχιτεκτονικό εύρημα του κυκλικού κενού το οποίο επιτρέπει την οπτική (και ηχητική, αυτό είναι ένα προβληματάκι τις ώρες αιχμής) επικοινωνία των δύο ορόφων; Ή μήπως στη δροσερή αυλίτσα, ιδανική για να λιαστούμε τα μεσημέρια με ουζάκι και να χαζεύουμε την παραντζάδα που δικαίως ονόμασε αυτόν τον πεζόδρομο «Πασαρέλα»; 