Φεστιβάλ Γαστρονομίας: Η Θεσσαλονίκη τρώει με 10€!

Το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Θεσσαλονίκης είναι γεγονός και τα εστιατόρια της συμπρωτεύουσας ενώνονται για να ταΐσουν τους καλοφαγάδες με μενού των 10€ κάθε Τρίτη. Δείτε την «χορταστική» δράση του Φεστιβάλ και το υπόλοιπο γευστικό πρόγραμμα.
Φεστιβάλ Γαστρονομίας: Η Θεσσαλονίκη τρώει με 10€!
του Γιώργου Κόκουβα

Μενού με γευστικά ισπανικά tapas στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα στην Καλαμαριά. Αμερικάνικα εδέσματα πλάι στον Θερμαϊκό. Γαλλικά πιάτα, ιταλικές απολαύσεις και κρεατοφαγία στα κορυφαία εστιατόρια της συμπρωτεύουσας. Κι όλα αυτά με 10€ κάθε Τρίτη. Δεν πρόκειται για άλλη μια προσφορά των «κουπονάδικων». Είναι η έξυπνη –όσο και νόστιμη- δράση του 1ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης που άνοιξε ήδη τα γευστικά πανιά του στην συμπρωτεύουσα.

Μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου, η Θεσσαλονίκη κινείται σε ρυθμούς γαστρονομίας και δεκάδες εστιατόρια της πόλης αποφάσισαν να συνδράμουν στην καθιέρωση του θεσμού, συμμετέχοντας στην δράση «Τρίτη βράδυ τρώμε έξω με 10€». Στην ανοιχτή πρόσκληση του Thessaloniki Food Festival, που έχει ως στόχο να αναδείξει την Θεσσαλονίκη ως σημαντικό σημείο του ευρωπαϊκού γαστρονομικού χάρτη, ανταποκρίθηκαν πολλοί εστιάτορες και το αποτέλεσμα είναι ένα πάρτι γεύσεων κάθε Τρίτη, με προσφερόμενα μενού που στοιχίζουν λιγότερο απ’ όσο θα μπορούσε να φανταστεί κανείς για πλήρες γεύμα εκτός σπιτιού –και εκτός fast food.

Στις αγαπημένες μας γευστικές γωνιές της πόλης που ξέρει να τρώει, οι οποίες συμμετέχουν στην δράση, περιλαμβάνονται η εναλλακτική «Παπαρούνα» (Παγγαίου 4, τηλ.: 2310510852), το γαλλικό «Tre Marie» (Π.Π. Γερμανού 13, τηλ.: 2310240051), οι ζουμερές «Τηγανιές και Σχάρες» (Σοφούλη 97, Καυταντζόγλου 12, Κατούνη 3), το all time classic «Ούζου Μέλαθρον» (Καρύπη 21, τηλ.: 2310275016), ο γευστικός «Ζύθος» στα Λαδάδικα (Κατούνη 5, τηλ.: 2310540284), το αρχοντικό «Αγιολί» στο 9 της πλατείας Αριστοτέλους (τηλ: 2310262888), το jazz artistic «Room 22» στον πεζόδρομου της Ικτίνου (Τηλ.: 2310252977), το πληθωρικό «Mamisio» στην hot περιοχή της Συγγρού (Βαλαωρίτου 19, τηλ: 2310553366), το γνωστό και μη εξαιρετέο Kitchen Bar στο λιμάνι (τηλ: 2310502241) και η αγαπημένη ισπανική γωνιά της πόλης, το «.ES» (Φράγκων 2, τηλ.: 2310532503).

Δείτε όλη την λίστα με τα εστιατόρια που συμμετέχουν στην δράση εδώ. Ο κατάλογος ανανεώνεται συνεχώς, ενώ μπορείτε να μάθετε το προσφερόμενο μενού των 10€ του κάθε εστιατορίου επικοινωνώντας στα σχετικά τηλέφωνα.

Και τα bars της πόλης γιορτάζουν…

Από την γιορτή δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα πιο δημοφιλή bars της Θεσσαλονίκης, που αποφάσισαν να δώσουν το παρόν στο FoodFestival που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του Δήμου. Πάνω από 27 μπαρ της πλέον ζωντανής περιοχής της πόλης, της ευρύτερης «πιάτσας» της Βαλαωρίτου ενώνουν τις δυνάμεις τους στις 29/11, 30/11 και 4/12, για να μπορέσουν να απολαύσουν οι θαμώνες πολλές προσφορές , σε ποτό, κρασί, επιλεγμένα cocktails και συνοδευτικά πιάτα στους χώρους εστίασης της περιοχής. Κάθε χώρος θα κρύβει και μια έκπληξη για τους θαμώνες, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες ιδιοκτήτες, που ετοιμάζουν διάφορες δράσεις κάθε βράδυ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ. 

Εικαστικές και γευστικές εκπλήξεις

Δεν σταματούν εδώ οι δράσεις του 1ου FoodFestival: Διαγωνισμοί φωτογραφίας, εκθέσεις τέχνης και θεματικές βραδιές γεύσεις στα εστιατόρια της πόλης δίνουν τον ρυθμό του μήνα. Από τις δράσεις ξεχωρίζουμε:

- «Η μνήμη των γεύσεων»
Η Σμαρώ Μακιού εκθέτει κολλάζ εμπνευσμένα από την γαστρονομία στο καφέ μπαρ Οβάλ (Φιλικής Εταιρίας 1).

- «Ψαράκι θα φάμε σήμερα»
Το εστιατόριο «Ginger Oil» ποντάρει στο ψάρι και δημιουργεί πιάτα που μυρίζουν… θάλασσα για τους φαν της ψαροφαγίας (Π.Π. Γερμανού 23), ενώ παράλληλα «τρέχει» έκθεση ζωγραφικής της Δόμνας Δέλιου στον ίδιο χώρο.

- «Όλυμπος Νάουσα»
Στον ατμοσφαιρικό χώρο του «.ES» (Φράγκων 2), ο Λεωνίδας Παπαδάκης εκθέτει φωτογραφίες από έναν «θρυλικό» χώρο εστιατορίου, ενώ το ισπανικό στέκι προσφέρει υπέροχα tapas και μία ψαγμένη λίστα κρασιών.

- «Διαγωνισμός φωτογραφίας γαστρονομίας»
Οι φωτογραφίες που συμμετείχαν με το… πεντανόστιμο περιεχόμενό τους στον σχετικό διαγωνισμό εκτίθενται στον cozy χώρο του bar restaurant Room 22, στο 22 της οδού Ικτίνου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v