Low budget υψηλή γαστρονομία

Τα πιο εμπνευσμένα μενού βραβευμένων σεφ και τα πιο… ακριβοθώρητα σκηνικά της Αθήνας έρχονται όλο και πιο κοντά στην οικονομική πραγματικότητα και προτείνουν μενού… με νου. Δείτε επτά εστιατόρια που μας δελεάζουν με gourmet προσφορές.
Low budget υψηλή γαστρονομία
Βραβευμένοι σεφ, γεύσεις με αστέρια Michelin, θέα στην Ακρόπολη, τραπέζι σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων, μαγειρικοί πειραματισμοί με το ανάλογο food styling. Όλα τα παραπάνω μέχρι πριν λίγο καιρό θα μεταφράζονταν σε «λυπητερή» εκατοντάδων ευρώ στο τέλος του γεύματος και θα καθιστούσαν μια έξοδο με gourmet αφορμή απαγορευτική για τους περισσότερους.

Απ’ ό,τι φαίνεται όμως, ακόμη και οι πιο «αστεράτοι» σεφ αφουγκράζονται τι γίνεται στην Ελλάδα… έξω από την κουζίνα τους και αποφάσισαν να αναπροσαρμόσουν την τιμο-λογική τους προς το λογικότερο. Είτε με την καθιέρωση ειδικών μενού για συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας, είτε με ανάλογες προσφορές επί καθημερινής βάσεως, είτε με έκτακτες γευσιγνωστικές εκπλήξεις, τα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν την γεύση προσιτή, με τιμές που ξεκινούν από τα 20 ευρώ κατ’ άτομο. Δείτε και γευθείτε:

*Αθήρι, Πλαταιών 15, Κεραμεικός, 210 3462983
Πόσο μπορεί να στοιχίζει μια γευστική εμπειρία σε ένα από τα 15 καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας και από τα κορυφαία της Ευρώπης σύμφωνα με τον «αστεράτο» οδηγό Michelin; Από 25 ευρώ το άτομο είναι η ενθαρρυντική απάντηση, που αποδεικνύει ότι η ελιτίστικη προσέγγιση της γαστρονομίας ανήκει στο ένοχο παρελθόν. Το παραπάνω ποσό μας φέρνει στο τραπέζι επτά πιάτα και ένα ποτήρι κρασί. Οι γεύσεις του βραβευμένου σεφ Αλέξη Καρδάση σερβίρονται στην όμορφη αυλή στην καρδιά της πόλης, καθημερινά (εκτός Παρασκευής-Σαββάτου) από τις 20.00 ως τις 1.30 και την Κυριακή από τις 13.00 ως τις 19.00.

*Βυζαντινό, Hilton, (Βασιλίσσης Σοφίας 46, τηλ: 210 7281400)
Το all-time-classic εστιατόριο του Athens Hilton ετοίμασε νέο ειδικό Steak Menu με μόλις 22 ευρώ κατ΄άτομο. Η προσφορά περιλαμβάνει: Σαλάτα ρόκα με ντοματίνια και παρμεζάνα, Black Angus Rib-eye steak Αυστραλίας, φρέσκιες τηγανιτές πατάτες, λουκουμάδες με μέλι ή σοκολάτα και ένα ποτήρι κρασί Faré Οινομεσσηνιακής.

*St’Astra Blue, Park Hotel (Λ. Αλεξάνδρας 10, τηλ: 210 8894500) 
Η εντυπωσιακή ανακαίνιση του Park Hotel που κοιτάζει κατάματα το επίσης «ανακαινισμένο» Πεδίο του Άρεως μας δελεάζει για γευστική εξόρμηση στο roof garden του, όπου το εστιατόρια σας προσφέρει εκτός από… τον ουρανό με τ’ άστρα (και λίγο πιο κάτω την Ακρόπολη), τρία multi ethnic πιάτα πλάι στην ατμοσφαιρικά φωτισμένη πισίνα, καθημερινά από τις 20.00 μέχρι τις 2.00 με μόλις 25€ το άτομο.

*Cibus (Αίγλη Ζαππείου, τηλ: 210 3369300) 
Κάθε Τετάρτη, οι ελληνικές γεύσεις «γιορτάζουν» στο εστιατόριο της Αίγλης και ο σεφ Δημήτρης Δημητριάδης προτείνει ένα menu degustation υπό την θεματική «Ελληνικά δημιουργικά» για να γευθείτε ιδέες εμπνευσμένες από ελληνικές πρώτες ύλες και παραδοσιακές νότες στην ακόμη πιο… νόστιμη αυλή του Ζαππείου. Και η τιμή αυτού: 30 ευρώ κατ’ άτομο.

*Βασίλαινας (Αιτωλικού 72, Πειραιάς, τηλ: 210 4612457) 
Τα ενενήντα χρόνια γαστριμαργικής πορείας στο επίνειο γιορτάζει το εστιατόρια του Βασίλαινα, που παρότι διατηρεί τον χαρακτήρα του «παλιού μπακάλικου», έχει εξελίξει το μενού του σε σύγχρονα γευστικά μονοπάτια. Με αφορμή τα «γενέθλια», το εστιατόριο επαναφέρει στο μενού τα δεκαπέντε δημοφιλέστερα πιάτα που μαγειρεύτηκαν στην κουζίνα του όλες αυτές τις δεκαετίες και τα προσφέρει για λίγες ημέρες στην τιμή των 29 ευρώ κατ’ άτομο.

*La Veranda, Metropolitan (Λ. Συγγρού 385, τηλ: 210 9471000) 
Χορταστικές μερίδες ελληνικής κουζίνας, πανοραμική θέα προς την θάλασσα και αυθεντικό «τσιμπούσι» με ούζο υπόσχεται το εστιατόριο του Metropolitan Hotel. Επιλέξτε πέντε πιάτα με γεύση Ελλάδας, συνοδεύστε τα με ένα ποτήρι ούζο, το οποίο θα έχει ήδη καταφθάσει στο τραπέζι σας με το «καλωσόρισμα» μαζί με ορεκτικό, απολαύστε το ηλιοβασίλεμα από την Veranda και πληρώστε 23 ευρώ το άτομο.

*Πανόραμα, Ledra Marriott (Λ. Συγγρού 115, τηλ: 210 9300177) 
Στην επίσης όμορφη ταράτσα του ξενοδοχείου Ledra Marriott, η γαστριμαργία ψηφίζει… κρεατοφαγία. Το μενού της προσφοράς περιλαμβάνει σχάρα τριών κρεάτων και όλα τα παρελκόμενα (πατάτες, σαλάτα) και στοιχίζει 24 ευρώ κατ’ άτομο. Το μεσογειακών γεύσεων roof top του ξενοδοχείου βλέπει κατευθείαν προς τον Παρθενώνα και είναι ανοιχτό μόνο κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Επιμέλεια: Γιώργος Κόκουβας
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v