Rib’s: «Κάτι ψήνεται» στην Αργυρούπολη

Επισκεφθήκαμε το άρτι αφιχθέν Rib’s στην Αργυρούπολη, μιλήσαμε με την ιδιοκτήτρια Αλέξα Αποστολίδη και «ψηθήκαμε» με λαχταριστές πανσέτες, μυρωδάτα παϊδάκια κοτόπουλου, ζουμερά steaks και... μεθυσμένα ορεκτικά.
Rib’s: «Κάτι ψήνεται» στην Αργυρούπολη
Το να ανοίξεις στην Αργυρούπολη ένα «καθαρόαιμο» στέκι κρεατοφαγίας στο πρότυπο των παραδοσιακών αμερικάνικων steak houses, είναι αν μη τι άλλο ένα ρίσκο -δεδομένου ότι ο κόσμος είναι σχετικά «δύσκολος» σε αντίστοιχες καινοτόμες προτάσεις και επιπλέον η περιοχή δεν αποτελεί αυτό που θα λέγαμε "κέντρο". Ρίσκο που πήρε με ιδιαίτερη άνεση η σεφ Αλέξα Αποστολίδη, η οποία ύστερα από δέκα χρόνια σπουδών και εργασίας στην Αμερική, αποφάσισε να μεταφέρει στην Ελλάδα την πολυετή της πείρα, ανοίγοντας το δικό της meat restaurant στην Πλατεία Αγίας Τριάδος.

«Αρχικά, ήθελα να ανοίξω ένα take away που θα είχε μόνο παϊδάκια και πατάτες» μας λέει, «στην συνέχεια όμως, με ενέπνευσε ο χώρος και θέλησα να το κάνω περισσότερο σαν εστιατόριο». Σε κάθε περίπτωση, το Rib’s είναι... αφοσιωμένο στα χοιρινά παϊδάκια και στα κάθε λογής κρεατικά σχάρας, τα οποία, όπως δηλώνει και το μότο του εστιατορίου κυριολεκτικά «λιώνουν στο στόμα».

Επισκεφτήκαμε το εστιατόριο πριν ακόμα διαμορφωθεί το επίσημο μενού και δοκιμάσαμε από τα ορεκτικά τυρένια τραγανά sticks με τυρί Τσένταρ, «μεθυσμένα» φασόλια σε σος BBQ με burbon και μπουκιές κοτόπουλου πανέ, οι οποίες συνοδεύονται από συνολικά έξι διαφορετικές σάλτσες: ζεστή βινεγκρέτ με μπέικον και αρωματικό κόκκινο ξύδι, σος με γεύση μουστάρδας, μπαχαρικά και μέλι, σος BBQ, μία καυτερή σος Bufffalo και τέλος μία ισπανική βινεγκρέτ με ξύδι Balsamico και ελαιόλαδο με μυρωδικά. Όλες ήταν εξίσου εύγεστες, με την καυτερή Buffalo να ξεχωρίζει, ενώ ταίριαζαν ιδανικά με τις τραγανές μπουκιές. Από σαλάτες δοκιμάσαμε την New York City με φρέσκο baby σπανάκι, μείγμα ανάμεικτης Σαλάτας, τοματίνια, ψητό μαριναρισμένο κρεμμύδι, κόκκινες πιπεριές, θρυμματισμένο τυρί gorgonzola και έξτρα σος Blue Cheese, η οποία ήταν δροσερή και πικάντικη όσο έπρεπε.

Όλα τα παραπάνω απλώς μας... προθέρμαναν για το κυρίως πιάτο που ακολουθεί: ένα mix από χοιρινά παϊδάκια Baby back, μελωμένες πανσέτες και ψητά παϊδάκια κοτόπουλου Jerk με παραδοσιακό πικάντικο μείγμα μπαχαρικών Τζαμάικας. Εννοείται ότι οι έξι σος που αναφέραμε παραπάνω «χρησίμευσαν» και εδώ, συνοδεύοντας άψογα την κρεατοφαγία μας. Όλα τα κρέατα ήταν πολύ καλά ψημένα και αρκετά νόστιμα. Το πιάτο με την ποικιλία ήταν αρκετό για δύο άτομα, αλλά αν είστε πραγματικός καλοφαγάς πιθανότατα να γκρινιάξετε λίγο για τις μερίδες. Ιδανικός επίλογος για το γεύμα μας το ζεστό σοκολατένιο κέικ Lava με ζεστή καραμέλα που ξεχείλιζε από το εσωτερικό του.

Στο κέντρο του εστιατορίου υπάρχει και μεγάλο bar στο οποίο μπορείτε να απολαύσετε την μπύρα σας ή κάποιο cocktail «στα όρθια», ενώ όπως μας πληροφόρησε η κυρία Αποστολίδη σκοπεύει να διοργανώσει στο μέλλον Martini nights, αλλά και sushi βραδιές με finger food και μπουφέ με διαφορετικές κουζίνες. Επίσης, σκοπεύει να καθιερώσει τις Δευτέρες το «All you can eat Rib’s”, όπου με ένα συγκεκριμένο ποσό οι πελάτες θα μπορούν να τρώνε παϊδάκια μέχρι... σκασμού.

Τιμές: 20-25€ το άτομο με μπύρα.

Rib's: Μ. Γερουλάνου 72 & Ηρ. Πολυτεχνείου, Αργυρούπολη, 2109923230.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v