Μεζεδοπωλείο Μελίτσες: Νόστιμα και φιλικά στην Άνω Κηφισιά

Οι Μελίτσες, ένα μοντέρνο μεζεδοπωλείο στην Άνω Κηφισιά, αποτελούν ικανοποιητικότατη επιλογή για όσους θέλουν να γευτούν τους ξεχωριστούς και αρωματικούς μεζέδες της κυρίας Ανατολής σε ένα φιλικό περιβάλλον στον ζεστό εσωτερικό χώρο ή στην ευχάριστη αυλή τους, το καλοκαίρι.
Μεζεδοπωλείο Μελίτσες: Νόστιμα και φιλικά στην Άνω Κηφισιά
Οι «Μελίτσες» είναι ένα μοντέρνο μεζεδοπωλείο στα σύνορα των Μελισσίων με την Άνω Κηφισιά. Είναι δύσκολο να το ανακαλύψει κανείς, γιατί βρίσκεται κυριολεκτικά «χωμένο» σε ένα αδιέξοδο δρομάκι, παρότι μόλις λίγα μέτρα από τον κεντρικό δρόμο. Οι περισσότεροι «λάτρεις» του έχουν ακούσει για αυτό από κάποιο φίλο ή έχουν προσέξει την ξύλινη χειροποίητη πινακίδα του, καθώς περνούν από την οδό 25ης Μαρτίου της Άνω Κηφισιάς.

Χωρίς να δυσκολευτούμε καθόλου στο πάρκινγκ, αφού μπορεί κανείς να αφήσει το αυτοκίνητο ακόμα και δίπλα στο μαγαζί, καθότι αδιέξοδο, βρεθήκαμε στην γεμάτη δεντράκια και λουλούδια αυλή του μεζεδοπωλείου, που τα καλοκαίρια παρέχει δροσιά και ησυχία στους επιλεκτικούς καλοφαγάδες, πίσω από την εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου και τη δημοτική παιδική χαρά.

Ο εσωτερικός χώρος είναι ιδιαίτερα ζεστός και φιλικός, θυμίζοντας σαλόνι σπιτιού∙ όπως άλλωστε μας εξήγησε και η κυρία Ανατολή, ιδιοκτήτρια του μεζεδοπωλείου, τα περισσότερα έπιπλα και διακοσμητικά του χώρου αποτελούσαν κάποτε έπιπλα του ίδιου της του σπιτιού, ενώ τα βαριά ξύλινα τραπέζια μαρτυρούν μια ιδιαίτερα προσεγμένη χειροποίητη δουλειά. Τα μουσικά κουτιά που στολίζουν το γραφείο της κυρίας Ανατολής φέρνουν στο νου αλλοτινές εποχές, ενώ το αναμμένο τζάκι συμβάλλει ακόμα περισσότερο στην αίσθηση άνεσης και χαλάρωσης που προκαλεί ο χώρος, καθώς το ραδιόφωνο παίζει γνωστές μελωδίες έντεχνης και ρεμπέτικης μουσικής.

Πάνω στην ώρα καταφθάνουν, μαζί με το νερό, τα τσιπουράκια μας, οι διαφόρων ειδών ελίτσες -άλλωστε βρισκόμαστε στις "Μελίτσες"- , ψωμάκια που καλύπτουν σε ποικιλία και τους πιο απαιτητικούς και ένα dip με μυρωδικά και γιαούρτι -και προφανώς κάτι ακόμα που δεν μας αποκαλύφθηκε- που παρακαλάμε να μην τελειώσει. Μετά από αυτό το καλωσόρισμα, η κυρία Ανατολή μας φέρνει η ίδια τους καταλόγους για να μας εξηγήσει τα «έξτρα της ημέρας», όπως η ίδια λέει, δηλαδή τα φρέσκα ψάρια και την χορτόπιτα.

Επιλέγοντας την κρεατοφαγία, δοκιμάσαμε για αρχή την ομώνυμη σαλάτα, με φακή, ψιλοκομμένα λαχανικά, μυρωδικά, ρόκα και κρουτόνς και τη σαλάτα Ροδιού, με πορτοκάλι, κασέρι, αμύγδαλο και σως μπαλσάμικου. Στη συνέχεια υποδεχτήκαμε με ενθουσιασμό τους μερακλίδικους μεζέδες: Ρεβυθοκεφτέδες με σος χούμους, Κολοκυθοκεφτέδες με τεσσάρων ειδών τυριά, Μαρουλοντολμάδες και το πρωτότυπο Μπουγιουρντί με σουτζούκι, το οποίο στέλνει η κόρη της κυρίας Ανατολής που σπουδάζει στην Κωνσταντινούπολη. Έπειτα ακολούθησε το Κότσι, μυστική συνταγή της κυρίας Ανατολής και η Άσπα, δηλαδή μπουκιές αρνιού, μοσχαριού και χοιρινού, σιγοψημένα σε πήλινο σκεύος, κληρονομιά από την μικρασιατικής καταγωγής φίλη της, κυρία Άσπα, τα οποία συνοδέυσαμε με εξαίσιο κόκκινο κρασί χύμα, ποικιλίας Cabernet.

Εκεί που νομίζαμε πως είχαμε «παραχορτάσει», η μυρωδιά από το ζεστό Σοκολατογλυκό της κυρίας Ανατολής, σερβιρισμένο με γνήσιο παγωτό καϊμάκι και τριμμένο καρύδι, μας ανάγκασε να υποκύψουμε στον πειρασμό και... μιας και υποκύψαμε, δοκιμάσαμε και την ζουμερή πουτίγκα της. Η γεύση στο στόμα μας απάλλαξε αμέσως από τις τύψεις της λαιμαργίας μας, καθώς τα γλυκά της είναι ο τέλειος τρόπος για να κλείσει κανείς μια τόσο όμορφη βραδιά, στο παρεϊστικο και ευχάριστα προσγειωμένο στις τιμές μεζεδοπωλείο Μελίτσες.

Οι Μελίτσες είναι ανοιχτά τους χειμερινούς μήνες από Πέμπτη εώς Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι, ενώ από το Πάσχα μέχρι τον Οκτώβρη κάθε μέρα, εκτός Δευτέρας.

Πείτε στην κυρία Ανατολή ότι ερχόσαστε από το in2life και θα έχετε την πρώτη καράφα κρασί κερασμένη!

Μελίτσες: Πλατεία Αγίου Νεκταρίου, Άνω Κηφισία. Τηλ. επικοινωνίας: 210 6231511
Τιμές: 20 ευρώ κατ'άτομο.

I. T.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v