Κανέλα: Το μαγειρείο γίνεται... μοντέρνο

Ελληνική κουζίνα, προσιτές τιμές, μικρή έως ανύπαρκτη λίστα κρασιών, clean cut περιβάλλον και διακόσμηση ”αλά κουζίνα μαμάς του ’50”. Η ”Κανέλα” στο Γκάζι δεν είναι μοναδική στο είδος της, αφού οι ”νεοταβέρνες” εξελίσσονται σε trend, αλλά σίγουρα είναι μία απο τις καλύτερες προτάσεις του είδους.
Κανέλα: Το μαγειρείο γίνεται... μοντέρνο

Μοντέρνο οινομαγειρείο ή αν προτιμάτε ”νεοταβέρνα” είναι ο ακριβέστερος χαρακτηρισμός στο σχετικά νέο trend της αθηναϊκής (και όχι μόνο) γεύσης που κερδίζει οπαδούς.

Τι περιλαμβάνει ο όρος; Συνήθως ελληνική κουζίνα, προσιτές τιμές, μικρή έως ανύπαρκτη λίστα κρασιών, ”clean cut” περιβάλλον και διακόσμηση ”αλά κουζίνα μαμάς του ’50”. Πρόκειται για ανεπιτήδευτη πρόταση εξόδου που τείνει να φέρει στη μόδα την παλαιά ”παραδοσιακή” διασκέδαση των Ελλήνων, το φαγητό έξω.

Το τελευταίο από τα μαγαζιά του είδους που επισκεφτήκαμε είναι η ”Κανέλα”, στο Γκάζι και μόνο καλά λόγια έχουμε να πούμε. Επάνω στην Κωνσταντινουπόλεως με θέα στις γραμμές του τραίνου, η Κανέλα περιμένει να σας σερβίρει αυτό που λέμε ”τίμιο” και νοστιμότατο φαγητό.

Σε έναν ευρύχωρο και λιτό χώρο, συναφή με το industrial ύφος της περιοχής η Κανέλα σερβίρει απλά ελληνικά πιάτα. Ξεχωρίσαμε το εξαιρετικό χοιρινό με πουρέ, το αρνάκι με πατάτες φούρνου, το μοσχαράκι με τα πιπέρια και τα νοστιμότατα ρεβύθια, ενώ λιγότερο ικανοποιημένοι μείναμε με τα ψητά. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τη μακαρονοσαλάτα και τη σαλάτα με τις φακές.

Το χύμα κρασί δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, αλλά θα διαπιστώσετε πως μετά το πρώτο και παγωμένο ποτηράκι, κάνει πολύ καλά τη δουλειά του.

Πολύ καλά αντιθέτως είναι τα γλυκά, με το τσηζ κέικ να ξεχωρίζει ακόμα και όταν συγκρίνεται με τον γευστικότατο κορμό σοκολάτα ή την πανακόττα με γλυκό φυστίκι.

Όταν το μαγαζί γεμίζει το σέρβις γίνεται λίγο αργό, αλλά τα παιδιά παραμένουν συμπαθέστατα. Υπολογίστε ότι θα φάτε πολύ καλά με 15-16 ευρώ το άτομο.

Μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε το εντυπωσιακό ωράριο της Κανέλας: Καθημερινά η κουζίνα λειτουργεί μέχρι τις 3, ενώ Παρασκευή και Σάββατο μέχρι τις 7 το πρωί!

Κανέλα, Κωνσταντινουπόλεως 72, τηλ. 210 3476320.

Γιώργος Σιταράς

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v