Πάμε για φαγητό σε Ηλιούπολη και Αργυρούπολη

Σεργιανίσαμε Ηλιούπολη και Αργυρούπολη και δοκιμάσαμε εκλεκτά πιάτα στα καλύτερα «φαγητάδικα» που βρέθηκαν στον δρόμο μας.
Πάμε για φαγητό σε Ηλιούπολη και Αργυρούπολη

Η Ηλιούπολη και η Αργυρούπολη έχουν μπει με αξιώσεις στον γευστικό χάρτη των νοτίων προαστίων προσφέροντας εξαιρετικές επιλογές σε όσους συχνάζουν στις γειτονιές τους. Εστιατόρια, μεζεδοπωλεία και λοιπά φαγητο-spots θα μιλήσουν τόσο στην μερακλήδική ψυχούλα σου, ικανοποιώντας συγχρόνως και τις γκουρμέ ανησυχίες σου. Δεν θα πούμε πολλά περισσότερα, ούτε θα μακρυγορήσουμε. Άλλωστε, μια δοκιμή είναι από μόνη της αρκετή για να σε πείσει.΄

Sea Bar

Γλάδστωνος 2, Ηλιούπολη τηλ: 2109768255

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sea Bar (@sea.bar)



Το #SeaBar είναι ένας χιλιοταγκαρισμένος χώρος στην καρδιά της Ηλιούπολης έτοιμος να σε υποδεχτεί με τις πιο φρέσκιες και νόστιμες γεύσεις θαλασσινών. Σε ένα ευχάριστο κι ιδιαίτερα φιλικό περιβάλλον μπορείς να δοκιμάσεις φρέσκο ψάρι και υπέροχα θαλασσινά εδέσματα που το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σε ταξιδέψουν σε γευστικές θάλασσες.

Επιβάλλεται να δοκιμάσει τη σπεσιαλιτέ του Sea Bar που είναι το ξακουστό καλαμάρι κοντοσούβλι, αλλά και μύδια αχνιστά, κολοκυθοκεφτέδες με καρότο, φρέσκα μυρωδικά, φέτα Λήμνου και γιαούρτι, κριθαρότο θαλασσινών, χταποδάκι με mousse καπνιστής μελιτζάνας και την μαρμελάδα ντομάτας, τηγανητή Φρέσκια Σουπιά με μαύρο ταραμά και λάδι κόλιανδρου, Carpaccio Χτένια με ψημένο πράσινο μήλο, chili και λάδι κόλιανδρου. Υπολόγισε περί τα 23-25€ το άτομο μαζί με ποτήρι κρασί.

Chau’s

Αγίου Κωνσταντίνου 66, Ηλιούπολη, τηλ: 21 0973 6500

Αν είσαι σε δίλημμα μεταξύ κινέζικου ή βιετναμέζικου τότε το Chau’s στην Ηλιούπολη σου έχει τη λύση καθώς συνδυάζει στον κατάλογό του και τις δύο λατρεμένες ασιατικές κουζίνες. Το Chau’s μοιάζει βγαλμένο από κινηματογραφικό σκηνικό της Άπω Ανατολής με τα παραδοσιακά ασιατικά κόκκινα φαναράκια που κρέμονται στο ταβάνι. Εδώ μπορείς να απολαύσεις νόστιμα ορεκτικά, σούπες, πιάτα με λαχανικά, χοιρινό, μοσχάρι, ρύζι και noodles.

Επιβάλλεται ωστόσο να δοκιμάσεις κοντονέζικο ρύζι με γαρίδες ή πάπια, κοτόπουλο με ανανά, τραγανιστό κοτόπουλο με καρότο, μοσχάρι με σάλτσα στρειδιών, κοτόπουλο με ταμαρίν σάλτσα, πικάντικο χοιρινό με κάρυ και λεμονόχορτο. O λογαριασμός θα κινηθεί μεταξύ 15-17€ κατ’ άτομο. Μπορείς να δεις όλο το μενού εδώ.

Mαντζάτο

 Κουντουριώτου 9, Ηλιούπολη τηλ.: 21 0992 2584

Το Μαντζάτο είναι ένας ναός της μεσογειακής κουζίνας, που έχει δικαιολογημένα σαν μότο του: «το αντάμωμα των γεύσεων». Στην υπέροχη βεραντούλα του Μαντζάτου σερβίρεται πεντανόστιμο μαμαδίσιο φαγητό για να καλοχορτάσει κάθε πεινασμένος.

Από τον κατάλογό του Μαντζάτου επιβάλλεται να δοκιμάσεις ρόλο μελιτζάνας με μοσχαράκι κοκκινιστό και πατατες τηγανητες, κοτόπουλο με μπάμιες, παστίτσιο, παπουτσάκια, σνίτσελ, μπακαλιάρο σκορδαλιά, κοντοσούβλι κοτόπουλο, κότσι σιγοψημένο στη γάστρα με πατάτες τηγανητές, φιλέτο μπούτι κοτόπουλο με ταλιατέλες βουτύρου μανιτάρια σε σάλτσα μουστάρδας και ιμάμ μπαϊλντί. Για ένα πλήρες γεύμα με κρασάκι η μπυρίτσες υπολόγισε περί τα 12-15€ το άτομο.

Αίφνης

Κρήτης 56, Αργυρούπολη τηλ.:6944 844733



Κρυμμένο σε ένα στενάκι της Αργυρούπολης το Αίφνης φέρνει έναν παριζιάνικο αέρα στα νότια προάστια, αποκαλύπτοντας σε όσους περάσουν τις πόρτες του ένα κομψότατο εστιατόριο με προσεγμένο μενού και κουκλίστικη αυλίτσα.

Αν πας μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις γαύρο μαρινάτο σαλάτα (με πατζάρι, σως μουστάρδας, κολοκυθάκι, καρύδια, ντοματίνια και κάπαρη), φιλέτο κοτόπουλο (με τυρί κρέμα, τσίλι και μυρωδικά) μελιτζάνα στον φούρνο (με φιλέτο κολλιού, ντομάτα και ξυνομυζήθρα), μακαρονάδα (με παστράμι,σύκο, μπρόκολο και παραδοσιακό τυρί από την Ίο), πεινιρλί (με χοιρινή τηγανιά, ή σπιτικό χοιρινό γύρο, με λειωμένα τυριά και μπαχάρια) και νούμπουλο Κέρκυρας (με κολοκυθάκι και σως μάνγκο). Για ένα πλήρες  μενού μαζί με κρασί υπολόγισε στα 20-22€ ανά άτομο.

Virtuoso

Μαρίνου Γερουλάνου 126, Αργυρούπολη τηλ.:210 9616206



Αλί, αλί και πεινϊρλί θα μπορούσαν να φωνάζουν οι θαμώνες του Virtuoso, αλλά πάλι καλά δεν το κάνουν επειδή είναι μάλλον σοβαροί άνθρωποι. Αυτό φαίνεται άλλωστε από το μεράκι και τη μαεστρία που ρίχνουν στο παραδοσιακό καθημερινό ζύμωμα των χειροποίητων πεϊνιρλί που σερβίρουν σε περισσότερες από 20 επιλογές.

Οι πεϊνιρλοεπιλογές θα καλύψουν και τους παραδοσιακούς (τυρί, ζαμπόν, μπέικον, κιμάς, αυγό) αλλά και τους μερακλήδες που θα γλείφουν δαχτυλάκια κι από τα δυο χεράκια με το σουτζούκι ή το bbq κοτόπουλο. Αν περάσεις από το Virtuoso κάνε την χάρη στον εαυτό σου να δοκιμάσει από την πιο αφράτη δεν γίνεται μηλόπιτα. Τα πεϊνιρλί ξεκινούν από 4€.

Άλλη Σκάλα

Αλεξιουπόλεως 25, Αργυρούπολη, τηλ.: 210 48 27 722

Αν θες να πάρεις έναν Σαντορινιό αέρα και δεν προφταίνεις να φτάσεις στο μαγευτικό νησί καλό είναι να επισκεφθείς την Άλλη Σκάλα στην Αργυρούπολη. Πρόκειται για το ιδανικό μέρος για να δοκιμάσεις ανάμεσα σε άλλα και αυθεντικές γεύσεις Σαντορίνης. Μέχρι να έρθει το παιδί και να παραγγείλουμε εσύ φρόντισε να διαλέξεις κάτι από ταπουράκια φέτας σε ντουέτο με λουκουμάδες τυριών και γλάσσο μπύρας, τη λούντζα (το Σαντορινιό προσούτο ντε) τους κολοκυθοκεφτέδες, τις τηγανίτες κάπαρης,  το κοκοράκι μεθυσμένο με κρασί βινσάντο Σαντορίνης, το χοιρινό κότσι μελωμένο στη γάστρα με βότανα και μυρωδικά, το φουρνιστό αρνάκι σε καραμέλα σκόρδου με πατατούλες και λαχανικά και τη σταβλίσια καπνιστή χοιρινή μπριζόλα με σάλτσα γλυκού κρασιού. Μαζί με τα συνοδευτικά Σαντορινιά και λοιπά νησιώτικα αποστάγματα για ένα πλήρες αρχοντικό γεύμα υπολόγισε περί τα 22-25€ το άτομο.



 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v