Ψαγμένα τσιμπούσια πλάι στο κύμα

Βγήκαμε παραθαλάσσια παγανιά και ανακαλύψαμε τέλεια ψαροταβερνάκια μια ανάσα από το κύμα για να μπουκώσεις ψαράκια και άλλα τέτοια ωραία.
Ψαγμένα τσιμπούσια πλάι στο κύμα

Στο τραπέζι πιατάκια με θησαυρούς της θάλασσας, στο φόντο το γαλάζιο της το χρώμα που σε σαγηνεύει.

Από το Πόρτο Ράφτη μέχρι το λιμάνι της Παλαιάς Φώκαιας και από εκεί στη Νέα Πέραμο, ψάξαμε και βρήκαμε τις πιο ψαγμένες ψαρο-διευθύνσεις για τον ουρανίσκο σου και μόνο.

Φύκι Φύκι

Λεωφ. Γρέγου 45, Πόρτο Ράφτη, τηλ: 2299 076333



Έξυπνο λογοπαίγνιο σου τραβάει την προσοχή, για ένα μαγαζάκι που δεν μένει μόνο στην τσαχπινιά του ονόματος. Θες τραπεζάκια εκεί που σκάει το κύμα σου αλατίζει τις πατάτες με πιτσιλιές η φύση; Έχουνε. Θες ταράτσα; Διαθέτει. Το μενού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κριθαράκι με καραβίδα, γαρίδες, μπισκ, μυζήθρα και φρέσκια τοματούλα, γαύρο, μαρίδα, αθερίνα, προσφυγάκια αλλά και κουτσομουράκια στο τηγάνι, καλαμαράκια, ψητό χαλούμι με πέστο, φάβα Φενεού, τραγανές πατάτες τηγανητές και πλούσια ούζων – ΜΙΝΙ χύμα, Καζανιστό, Πλωμάρι, Πιτσιλαδή κ.α.. Λογαριασμός στα 20-25€ το άτομο.

Το Λιμάνι

Αγίας Ειρήνης 1, Παλαιά Φώκαια, τηλ: 2291 041052



Ακριβώς πάνω στο λιμάνι της Παλαιάς Φώκαιας, η ομώνυμη ταβέρνα βρίσκεται σε όμορφο σημείο απολαμβάνοντας πανοραμική θέα στο γαλάζιο και στα καράβια και σερβίρει τίμιες γεύσεις θάλασσας σε ικανοποιητική ποικιλία. Εδώ θα δοκιμάσεις οπωσδήποτε κριθαρότο με μελάνι σουπιάς, γαριδάκι τηγανητό, καλαμαράκια αφράτα, κολοκυθάκια τηγανιτά με το απαραίτητο τζατζικάκι αν δε φιλάς, απαλή φάβα, φρέσκα χόρτα, χταποδάκι ψημένο, ωραιότατη γαριδομακαρονάδα αν πεινάς πολύ, μύδια αχνιστά με σκορδάκι, γαύρο μαρινάτο και γούνα ή λακέρδα αν είσαι μερακλής. Μαζί με ουζάκι ή κρασί δικό τους, ο λογαριασμός στα 20-25€/ άτομο.

Λεωνίδας

Ι. Βουγιουκλάκη 45, Μαραθώνας, τηλ: 2294055080



Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει λένε, έτσι και Λεωνίδας από το 1969 στέκει αγέρωχος στην παραλία του Μαραθώνα, σε μια ήρεμη τοποθεσία με το κύμα να σκάει ακριβώς απέναντι. Σερβίρει φρεσκότατο ψαράκι και προσφέρει αυστηρά χορταστικές μερίδες, διαθέτει και τραπεζάκια κοντά στη θάλασσα. Στα οπωσδήποτέ της, τα τηγανητά της καλαμαράκια, οι ψητές σαρδέλες, τα βραστά κολοκυθάκια και τα μαυρομάτικα φασόλια. Καλό το χύμα ουζάκι του, αν πάλι είσαι επιφυλακτικός, έχει και εμφιαλωμένα. Οι τιμές για ένα τίμιο ψαρο-γεύμα στα 20-25€/ άτομο.

Μακαρέλος

Εθνικής Αντιστάσεως 2, Νέα Πέραμος, τηλ:.22960 32866

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Μακαρελος (@makarelos_seafood)



Αν έχεις διάθεση να ξεμακρύνεις προς μέρη άγνωστα, τότε βάλε πλώρη προς Νέα Πέραμο, εκεί όπου ο Μακαρέλος βγάζει τραπεζάκια μια ανάσα από το κύμα και σερβίρει γευστικά πιάτα με μπόλικο ιώδιο. Ο κατάλογος κλασικός, τίμιος και νοστιμότατος, περιλαμβάνει ό,τι περιμένεις από μια ψαροταβέρνα: καλαμαράκια, γαρίδες τηγανιτές, χταποδάκι ξιδάτο, χρυσαφένιες πατάτες τηγανιτές, φρέσκα μύδια με λεμονάτη σαλτσούλα, φιλεταρισμένες ψητές σαρδέλες για να πάρεις τα ω-3 σου όπως πρέπει και μικρά ψαράκια στο τηγάνι. Λογαριασμός με χύμα κρασί στα 25€/ άτομο.

Τα Καλάμια

39ο χλμ. Σουνίου, Λαγονήσι, τηλ:  22910 25057



Ένα μπαλκόνι στη θάλασσα που σε ταξιδεύει σε νησάκι, και η σούπερ θέα στο απέραντο γαλάζιο κάνουν τα Καλάμια μια ψαροταβέρνα πραγματική ανακάλυψη. Το μενού δεν πάει πίσω με νοστιμότατους θαλασσομεζέδες όπως γαριδάκι σημιακό, αθερινίνα και μαρίδα, καλαμαράκια, καραβιδοουρές, μπακαλιάρο σκορδαλιά, αλλά και κολοκυθοκεφτέδες, τραγανό σαγανάκι από κεφαλοτύρι, χταποδάκι και φυσικά φρέσκο ψάρι. Για ένα πλήρες γεύμα με ουζάκι, ο λογαριασμός περί τα 20€ ανά άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v