Λιωμένο παγωτό από τις καλύτερες τζελατερίες της πόλης

Καλοκαίρι χωρίς gelato δεν γίνεται για αυτό σε παίρνουμε από το χέρι για να σε κεράσουμε το καλύτερο παγωτό της αθηναϊκής πιάτσας. Αύριο κερνάς εσύ.
Λιωμένο παγωτό από τις καλύτερες τζελατερίες της πόλης

Κάθε καλοκαίρι υπάρχουν κάποιες σταθερές οι οποίες γέρνουν την πλάστιγγα στο να ανακηρυχθεί αυτή η ηλιοκαμένη εποχή, στην πιο αγαπημένη όλου του χρόνου. Μια από αυτές είναι φυσικά το παγωτό και συγκεκριμένα το λαχταριστό gelato που μας σερβίρουν σε κυπελάκι ή χωνάκι (για τα true παιδιά που γεννήθηκαν πριν τα 2000s) οι καλύτερες «τζελατερίες» της πόλης. Έλα μαζί μας μια βόλτα κι αν μείνεις ευχαριστημένος/η μας κερνάς κι εμάς το κατιτίς μας.

Κόκκιον

Πρωτογένους 2, Μοναστηράκι, τηλ.: 69.81.563.511



Το KOKKION είναι ένα από τα πλέον λαχταριστά παγωτά που μπορείς να βρεις στο αθηναϊκό κέντρο. Αυτό συμβαίνει γιατί σχεδιάστηκε ύστερα από συστηματική έρευνα και δημιουργήθηκε ως το αποτέλεσμα πολυετούς επαγγελματικής εμπειρίας και εξοικείωσης στον τομέα της ζαχαροπλαστικής από τους μετρ του είδους. Αν είσαι παγωτολάτρης στο Κόκκιον θα έχεις πολύ κακό πρόβλημα γιατί δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Εμείς πάντως έχουμε μια δεδηλωμένη αδυναμία στην αλμυρή καραμέλα, στο ωμό αμύγδαλο και φασόλι tonka, στο φιστίκι με καραμέλα και κομμάτια σοκολάτας στο σορμπέ μανταρίνι με τζίντζερ, στο τυρί μασκαρπόνε, και στο σορμπέ καρύδα με κομμάτια σοκολάτας και μπισκότο σοκολάτας στον ατμό (μια από τις εξαιρετικές vegan επιλογές του καταλόγου).

Dickie Dee

Βουλής 23, Σύνταγμα, τηλ.: 21 0323 8277



Το Dickie Dee είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα gelatospots του κέντρου, που μας γλυκαίνει εδώ και καιρό με τις υπέροχες παγωτολιχουδιές του. Tα παιδιά που τρέχουν το μαγαζί μάλιστα το έχουν πάει σε άλλο level αφού σου σερβίρουν το χωνάκι σου και σε μαλλί της γριάς άμα λάχει.

Η βιτρίνα με τις γεύσεις των παγωτών σε προϋπαντεί στο Dickie Dee και εμείς στηρίζουμε με όλη μας την καρδιά, παγωτό τσουρέκι, espresso mocha, sorbet λεμόνι βασιλικός με στέβια, κανέλα σταφίδα ρακί και το απόλυτο Caramel Pavlova Dickie Cup με σαντιγί, μαρέκγες, σάλτσα αλατισμένης καραμέλας, καραμελωμένο ποπ κορν και παγωτό soft Fior di Latte. H μπάλα κοστίζει 2,5€.

Le Greche

Λεωφόρος Μεσογείων 456, Αγία Παρασκευή, τηλ. 2100101617



Le Greche σημαίνει οι Ελληνίδες. Οι Ελληνίδες που φτιάχνουν ένα από τα καλύτερα παγωτά που έχεις δοκιμάσει ποτέ θα προσθέταμε εμείς. Με βάση τις φρεσκότερες και αγνότερες ποιοτικές ελληνικές πρώτες ύλες και με βαθιά γνώση της ιταλικής τέχνης του αληθινού χειροποίητου τζελάτο, το Le Greche φτιάχνει αριστουργηματικό παγωτό που δεν χορταίνεις να τρως. Όταν δεις τον κατάλογο καλό είναι να πάρεις βαθιές ανάσες και να βάλεις στην κορυφή της λίστας των γεύσεων που πρέπει να δοκιμάσεις τη στρατσιατέλα, το γιαούρτι με γκρανόλα, το φυστίκι, τη βανίλια Μαδαγασκάρης, το mascarpone με καραμελωμένα σύκα και την συγκλονιστική σοκολάτα με λεμόνι.

Maraboo

Αρχελάου 17, Παγκράτι, τηλ.: 21 0724 7037



Αν βρεθείς στο Παγκράτι και σου έρθει η όρεξη για παγωτό είναι βέβαιο ότι η πυξίδα θα δείξει αυτόματα προς το Maraboo. Από όταν άνοιξε το Maraboo, έχει πάμπολλους θαμώνες που τρώνε gelato στο όνομά του, αποθεώνοντας την υπέροχη γεύση του. Τα σορμπέ είναι η ειδικότης του καταστήματος, καθώς θα βρεις στην παγωτοβιτρίνα του σορμπέ πεπόνι, βερύκοκο και βύσσινο που πάνε την απόλαυση σε άλλο επίπεδο. Επιβάλλεται να δοκιμάσεις επίσης καρύδα με γιασεμί, στρατσιατέλα με καραμελωμένα αμύγδαλα και φυστικοβούτυρο από τις άπειρες γεύσεις. Το κιλό κοστίζει 20€.

Τυράκειον

Ερατοσθένους 71, Άγιος Δημήτριος, τηλ.: 210-97.64.516

Το Τυράκειον έχει καταγωγή από τη Τζια και τα αδέρφια Μυκονιάτη που είναι οι ιδιοκτήτες του χώρου και έχουν μοιράσει αρμοδιότητες, αφού ο ένας ασχολείται με την τυροκομία κι ο άλλος με τη ζαχαροπλαστική. Οι παγωτολάτρεις κάνουν ουρές για να δοκιμάσουν το περίφημο παγωτό που φτιάχνεται με γάλα από ζώα της οικογενείας Μυκονιάτη ανεβάζοντας το level της ποιότητας πολύ ψηλά. Για να μην χαθείς στον τεράστιο κατάλογο σου προτείνουμε από τα sorbet το ρόδι και φραγκόσυκο Κέας, αλλά και το φυστίκι Αιγίνης, το συγκλονιστικό παγωτό ρυζόγαλο και το πτι μπερ. Το μισό κιλό για κάθε γεύση κοστίζει 8€.

Solo Gelato

Α. Παπανδρέου 44, Χαλάνδρι, τηλ.: 210-68.13.622



Από το 1951, το παγωτό στο Χαλάνδρι έχει όνομα κι ακούει στο Solo Gelato. O απόλυτος παγωτοπροορισμός για τους κατοίκους των βορείων προαστίων κι όχι μόνο, το Solo Gelato εγγυάται υψηλή ποιότητα χωρίς συντηρητικά και χρωστικές, όπως πιστοποιούν και τα μπόλικα βραβεία του.

Από γεύσεις τώρα, στο Solo μπορείς να βρεις ό,τι τραβάει η ψυχούλα σου. Εμείς πάντως χωρίς amarena, cookies, creamabuena, καραμέλα γάλακτος και βουτύρου, μασκαρπόνε σύκο και λευκή σοκολάτα τριαντάφυλλο δεν μπορούμε να ζήσουμε. Το κιλό κοστίζει 16,60€ για να κάνεις τα κουμάντα σου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v