Κρυμμένα φαγάδικα που αξίζει να ανακαλύψεις

Περίμενες να φας μαμαδίσια σε ένα ψιλικατζδίκο; Να βρεις τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια σε μια πυλωτή; Ούτε εμείς.
Κρυμμένα φαγάδικα που αξίζει να ανακαλύψεις

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Ένα γεύμα αποκτά άλλη γοητεία αν χρειαστεί να το παίξεις και λίγο ντετέκτιβ για να το απολαύσεις. Πιάσαμε λοιπόν τους χάρτες και τους μεγεθυντικούς φακούς και εντοπίσαμε τις πιο κρυμμένες και νόστιμες διευθύνσεις της πόλης.

Ο Άρης

Σοφοκλέους 17-19, Κέντρο τηλ: 21 0324 9615



Εντός της περίφημης Στοάς Αθανάτων στην Κεντρική Αγορά, ο Άρης αποτελεί μια τιμιότατη, καλτ επιλογή για ψαροφαγία στο κέντρο της Αθήνας που λίγοι γνωρίζουν. Όλες οι πρώτες ύλες έρχονται απευθείας από τη Βαρβάκειο και είναι ολόφρεσκες, ενώ στο μενού του θα βρεις τηγανητά καλαμαράκια, γαύρο, αθερίνα, προσφυγάκια, μύδια βραστά, ψητό φαγκρί και σαρδέλα. Σημείωσε επίσης πως ο Άρης δεν θα αρνηθεί να σου ψήσει στα κάρβουνα την τσιπούρα ή ό,τι άλλο ψαράκι μόλις αγόρασες από τη Βαρβάκειο. Συνοδεία κρασιού, ο λογαριασμός στα 15-20€ το άτομο.

Αναψυκτήριον

Σαρρή 22, Ψυρρή, τηλ: 21 0321 7635



Καλτ ταβερνείο με… ψιλικά στη Σαρρή, αυτό το μαγαζάκι εκτός από είδη περιπτέρου, ετοιμάζει και σερβίρει στα λιγοστά τραπεζάκια του μαμαδίσια κουζίνα σε απόλυτα σπιτική ατμόσφαιρα. Ένα μαγειρευτό ημέρας – κοκκινιστό, όσπρια, λαδερά, μακαρόνια με κιμά, ψάρι πλακί, κ.α., χύμα κρασί, μπύρα και μερικές σαλάτες αρκούν για να κάνεις το γεύμα σου εδώ, πληρώνοντας λίγα. Οι μερίδες κοστίζουν περί τα 3,5€, εκτός από τις μέρες που το μενού έχει ψάρι, οπότε θα σου βγει κάτι τίς παραπάνω. Μαζί με μπυρίτσα, ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 10€.

Καφέ Νομισματικού Μουσείου

Πανεπιστημίου 12, κέντρο τηλ: 2103610067



Στη πίσω πλευρά της κατοικίας που σχεδίασε ο Τσίλλερ για τον Σλήμαν, βρίσκεται ένας καλά κρυμμένος κήπος με μεσογειακά φυτά, μια αληθινή όαση. Ο κατάλογός του είναι ιδανικός για να κάνεις ένα σύντομο και γευστικό γεύμα ένα όμορφο μεσημέρι, και περιλαμβάνει αρκετές σαλάτες, όπως η πράσινη με παρμεζάνα, ντοματίνια και αρωματικό ξύδι, ή εκείνη με τον σολομό και τα κρουτόν, πλατώ τυριών και αλλαντικών για να συνοδεύσεις το κρασί σου, καπνιστό σολομό με ψωμάκι και κρεμώδες τυρί και χειροποίητα φρέσκα γλυκά, όπως τάρτα λεμόνι, μηλόπιτα και γλυκά του κουταλιού με μέλι. Ο λογαριασμός για ένα τσιμπολόγημα με κρασάκι στα 12-15€.

Το Κουτούκι

Υψηλάντου 5, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0685 4234



Ψάξε, ψάξε δύσκολα θα τη βρεις, αλλά γι’ αυτό είμαστε εδώ εμείς. Χωμένη σε μια πυλωτή, αυτή η γραφική ταβέρνα με την όμορφη αυλή, σερβίρει κλασικές γεύσεις σε μικρά πιατάκια, με νοσταλγική ατμόσφαιρα παλιού καφενέ. Εδώ θα δοκιμάσεις γαρδουμπάκια, λαχανοντολμάδες, κολοκυθάκια τηγανιτά, γιουβετσάκι στο πήλινο, λαγό στιφάδο, μπεκρή μεζέ, και νόστιμα ψητά της ώρας - μπριζόλες, μπιφτεκάκια κ.α. Υπολόγισε περί τα 15€/ άτομο για ένα σούπερ φαγοπότι.

Μάστρα

Παπαδιαμαντοπούλου 34, Ιλίσια, τηλ: 2107482642



Μια όαση στο τσιμέντο των Ιλισίων, η Μάστρα βρίσκεται κρυμμένη με την όμορφη αυλή της τόσο κοντά αλλά και τόσο μακριά από τον χαμό της Παπαδιαμαντοπούλου. Σερβίρει γενναιόδωρες μερίδες, σε πολύ καλές τιμές, με τον κατάλογο να περιλαμβάνει ψητές σαρδέλες, φάβα με χταπόδι, μπακαλιάρο φρέσκο, ριζότο θαλασσινών, σαλάτα με σολομό, σαρδέλες ψητές, γαύρο τηγανιτό και κλασική ψαρόσουπα με την παλιά παραδοσιακή συνταγή. Ο λογαριασμός με κρασάκι στα 20€/ άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v