Τέλεια καφενεία για μεζεδάκια στο πεζοδρόμιο

Από το κέντρο μέχρι το Κουκάκι και από εκεί ως τα Πετράλωνα, τα τραπεζάκια πιάνουν πεζοδρόμιο και οι μεζέδες έχουν την τιμητική τους.
Τέλεια καφενεία για μεζεδάκια στο πεζοδρόμιο

Ανοίγουν από νωρίς το μεσημέρι για καφεδάκι, και παραμένουν… μάχιμα ως αργά το βράδυ για μεζέδες, ρακές, μπίρες και ό,τι άλλο τραβάει η ψυχούλα σου. Τα καφενεία της πόλης είναι το απόλυτο σημείο συνάντησης για τις παρέες, και στα πεζοδρόμια ακριβώς απέξω φιλοξενούν τα καλύτερα τσιμπούσια.

Τι λες; Πιάνουμε θέση;

Καπετάν Μιχάλης

Φειδίου 3, τηλ: 21 0382 0073

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Haris Nikolakakis (@haris_nk)



Αν περνάς από τη Φειδίου, δε γίνεται να μην πέσει το βλέμμα σου στον Καπετάν-Μιχάλη, αυτό το ιστορικό ουζερί  που κρατά αναλλοίωτο τον χαρακτήρα του παλιού καλού μεζεδοκαφενέ. Σερβίρει καλό μεζέ και ούζο σε ξύλινα τραπεζάκια όπου πιάνουν θέση από φοιτητές μέχρι καλλιτέχνες, με τον κατάλογο να περιλαμβάνει λίγα και καλά όπως κεφτεδάκια, ρεβίθια, γαρίδες σαγανάκι, γαύρο τηγανιτό, αθερίνα και νόστιμες πατάτες τηγανιτές. Υπολόγισε περί τα 15€ ανά άτομο, με ουζάκι ή χύμα κρασί.

Λόλος

Γεωρ. Ολυμπίου 5, Κουκάκι, τηλ: 21 0921 7266



Είτε για να κάτσεις στο μαγαζί, είτε για παραγγελία στο σπίτι, ο Λόλος είναι εγγύηση και βρίσκεται εδώ για πολλές, πάρα πολλές δεκαετίες. Ο γαύρος μαρινάτος, τα τηγανιτά κουτσομουράκια, ο μπακαλιάρος σκορδαλιά, το σπετζοφάι, τα φασόλια γίγαντες, το ψητό καλαμάρι, τα μυζηθροπιτάκια και η φάβα συγκαταλέγονται στα «δυνατά» του καταλόγου, ο οποίος συχνά ενισχύεται με αρκετά πιάτα ημέρας κατά κύριο λόγο μαγειρευτά. Ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 12€/άτομο.

Aylak

Εμ. Μπενάκη 73, Εξάρχεια, τηλ. 2103810439



Παρεΐστικο και συμπαθέστατο, το Aylak βγάζει τραπεζάκια στη Μπενάκη και σερβίρει λαχταριστούς μεζέδες με βάση την πολίτικη κουζίνα, όπως πεντανόστιμο ιτσλί κιοφτέ, μπαμπά- γκανούς με γιαούρτι και ταχίνι, βελούδινο χούμους, ωραία μαντί, φαλάφελ, χιουνκιάρ μπεγιεντί  και άλλα. Το μενού περιλαμβάνει και κάποιες καλοφτιαγμένες σαλάτες, γεμιστές πατάτες με τυριά και χοιρινά μπριζολάκια. Συχνά έχει και ζωντανή μουσική. Ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 12€ το άτομο, με μπίρα.

Αραμπάς

Σολωμού 37, Εξάρχεια, τηλ: 21 1735 0463



Πρόσφατη άφιξη χαμηλά στη Σολωμού, ο Αραμπάς σερβίρει εναλλακτικά μεζεδάκια και άφθονη τσικουδιά από τα Χανιά σε χαλαρό κλίμα. Ο κατάλογος του περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κοτοτηγανιά, με λαχανικά, μανιτάρια, μουστάρδα και μπίρα, πανσέτα μαριναρισμένη σε ροζέ κρασί, με μουσταρδόμελο και πιπεριά τουρσί, χοχλιούς σε κάθε πιθανή εκδοχή, ψητή μελιτζάνα με φέτα και μυρωδικά, σαγανάκι με σουτζούκι, γιουβετσάκι χοιρινό με κριθαράκι και τυρί και σκιουφιχτό με σύγκλινο, αυγό και γραβιέρα. Με κρασί ή αποστάγματα, ο λογαριασμός στα 12-15€/ άτομο.

Ραντεβού

Καλλισθένους 85, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 21 0347 7961

Τα τραπέζια που βγάζει στο πεζοδρόμιο με θέα την πλατεία Μερκούρη είναι περιζήτητα και γεμάτα όλες τις ώρες, ενώ πάνω τους αναπαύονται λαχταριστοί μεζέδες που θα σου αρέσουν πολύ. Το πιο νόστιμο ραντεβού των Πετραλώνων, σερβίρει πεντανόστιμα πιάτα όπως το ψητό σουτζούκι, το θράψαλο γιουβέτσι, την ψητή πατάτα με γιαούρτι, τα αυγά με στάκα, το φαλάφελ, το ταμπουλέ και την αρμένικη ομελέτα. Συνοδεύεις με ουζάκι και πληρώνεις σταθερά γύρω στα 12-15€ το άτομο.

Το Λαμπόρι 

Αλκμήνης 23, Κάτω Πετράλωνα, τηλ.: 21 3030 2493



Έτερη αγαπημένη διεύθυνση στην περιοχή, το Λαμπόρι, είναι ένα από τα πιο κεφάτα στέκια των Πετραλώνων. Έχει συχνά ζωντανή μουσική –που πολλές φορές ξεκινά αυθόρμητα, από το διπλανό τραπέζι− και σερβίρει σε τραπεζάκια έξω πεντανόστιμους μεζέδες σαν τον πικάντικο καβουρμά, το δροσερό ταμπουλέ, το ψητό μανούρι, τον μαρινάτο γαύρο και τα μανιτάρια σωτέ στο τηγάνι. Με ουζάκια ή ρακές, θα πληρώσεις περί τα 12-15€ το άτομο.

Συγγρουόμενο

Φαλήρου 57, Κουκάκι, τηλ: 21 0922 7270



Συνεργατικό στέκι στο Κουκάκι, το οποίο ετοιμάζει ωραία μεζεδάκια με προϊόντα από μικρούς παραγωγούς και είναι ό,τι πρέπει για παρεΐστικο τσιμπολόγημα εν αιθρία. Ο κατάλογός του περιλαμβάνει πιατάκια όπως ντάκο, φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια, ταμπουλέ, πλιγουροκεφτέδες, ντολμαδάκια, λουκάνικο Μυκόνου, χοιρινό απάκι, καβουρμά Έβρου με φέτα και ντομάτα, κεμπαπάκια γιαουρτλού, γαύρο μαρινάτο και ποικιλίες τυριών και αλοιφών. Ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 10€/ άτομο, με αλκοόλ.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v