Τα πιο φτηνά και λαχταριστά burger του ντουνιά

Φάγαμε, ξαναφάγαμε, δεν πληρώσαμε πολλά και σου παρουσιάζουμε μερικά από τα πιο οικονομικά μπιφτεκόψωμα σε Αθήνα και Πειραιά.
Τα πιο φτηνά και λαχταριστά burger του ντουνιά

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Το burger στην Αθήνα είναι υπερτιμημένο, θα το πούμε. Αν δεν θες να δώσεις 1€ να φας πλαστικούρα, οι επιλογές που έχεις είναι να επενδύσεις 7 και βάλε ευρώ για να απολαύσεις ένα λαχταριστό μπιφτεκόψωμο.

Ή και όχι. Οικονομικές επιλογές και συνάμα ποιοτικές, υπάρχουν. Αρκεί να ξέρεις πού να ψάξεις. Εμείς ψάξαμε, δοκιμάσαμε και προτείνουμε λαχταριστά burgers σε Αθήνα και Πειραιά, με λιγότερα από 6€ (χωρίς πατάτες).

Guerilla Chef Burgers

Σολωμού 33, τηλ: 21 3028 7944



Οι μύστες θα το θυμούνται όταν έπιανε πόστο στα Street Food Festivals. Προ μηνός, το λιτό μπέργκερ του Φαντ των Tip the Chef, απέκτησε δικό του μαγαζί σε ένα off σημείο Εξάρχεια, το οποίο απέκτησε ζωή από τις ουρές που δημιουργούνται εδώ για να απολαύσουν το ζουμερό, λαχταριστό και πάμφθηνο (3€) cheeseburger του. Το διπλό cheese έχει 4€, ενώ ο λιτός κατάλογος περιλαμβάνει Coca Cola, νεράκι και craft ελληνική μπίρα μόλις στα 4€. Μην ζητάς πολλά, η γοητεία – και οι χαμηλές τιμές – προϋποθέτουν απλότητα. Στο άμεσο μάλλον θα διοργανώσουν events σε συνεργασία με μικροζυθοποιούς και μαγαζιά. Αυτήν την Παρασκευή, για παράδειγμα, θα τους βρεις να ψήνουν στο Tales of Ales στη Μιλτιάδου. https://fb.me/e/1vMm3V0jY

Smash’n Bun

Πατριάρχου Ιωακείμ 48, τηλ: 210 724 9802



Το smashed burger, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι το μπιφτέκι που όταν πατάει πάνω στην καυτή πλάκα για να ψηθεί, πατικώνεται με πρέσα  κι έτσι γίνεται τραγανό απ’ έξω, ενώ μέσα μένει ζουμερό. Το απολαμβάνεις στην τελειότητά του στο μπεργκεράδικο του Κολωνακίου, σε πολύ καλή τιμή, στα 5,90€. Ονομάζεται Teddy’s Classic και περιέχει iceberg, ντομάτα, βιολογικό τσένταρ, πίκλες και SNB sauce. Εξίσου δυνατό και οικονομικό, το Kokos περιέχει τηγανητό βιολογικό αυγό, λευκό κρεμμύδι ωμό, μαρμελάδα κρεμμυδιού και brown butter bearnaise. Αρέσει και στην Αγάπη και αυτό σημαίνει πολλά. 

Smash Burger

Καραΐσκου 117, Πειραιάς, τηλ: 2103000535



Smash burger συνέχεια στο λιλιπούτειο αυτό μαγαζί με τα σκουρόχρωμα πυρότουβλα και το neon “Bite Me” στον Πειραιά, που σε καλεί να απολαύσεις κολασμένα μπιφτεκόψωμα σε πολύ καλές τιμές.  Το απλό Cheeseburger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι 70gr, cheddar, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, χειροποίητη smash πίκλα, ketchup και μουστάρδα κοστίζει 3,70€, ενώ το ζουμερό και λαχταριστό Slow-cooked BBQ burger με μαύρο potato bun, pulled pork, cheddar, coleslaw, BBQ sauce, mayo και σπιτικές πίκλες κοστίζει 4,90€.

Talking Breads

Σπύρου Τρικούπη 11, Εξάρχεια, τηλ: 21 1183 9731



«Burning down the house» γράφει το κόκκινο νέον αυτού του εξαρχειώτικου στρητφουντάδικου, με ευθεία αναφορά στους Talking Heads και ετοιμάζει καθημερινά δικά του ψωμάκια, μπριος και butterbread, τα οποία αποτελούν βάση για λαχταριστά burger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, σάντουιτς με κοτόπουλο τίκα μασάλα και λαχταριστά pizza rolls. To νοστιμότατο The cheeseburger με μπριός, μπιφτέκι μοσχαρίσιο, cheddar, ντομάτα, iceberg, πίκλες και Talking breads σως τιμάται 5,70€ και τρώγεται στα όρθια, όπως του αξίζει.

Hot Hot Burger Bar

Κολοκοτρώνη 14, τηλ: 2130246631 και αλλού



Ξεκίνησε την τάση του street burger, απλώνοντας μερικούς πάγκους στο πεζοδρόμιο και εξυπηρετώντας τις ουρές των ξενύχτηδων που συρρέουν στην πιάτσα της Κολοκοτρώνη. Συνεχίζει ακάθεκτο με τίμιο μπέργκερ σε πολύ καλή τιμή. Για παράδειγμα, το απλό Cheeseburger σε ψωμάκι american bun με φρέσκο μπιφτέκι, cheddar, ketchup και μουστάρδα κοστίζει 3€, το Classic burger με φρέσκο μπιφέκι, cheddar, καραμελωμένα κρεμμύδια, ντομάτα, BBQ sauce  μουστάρδα 3,30€ και το Mexican burger με φρέσκο μπιφτέκι, καυτερό chili με Jalapenos, cheddar, ροδέλες κρεμμυδιού, μπέικον και μουστάρδα 3,90€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v