Στη Νέα Φιλαδέλφεια ξέρουν να τα πίνουν

Στη Νέα Φιλαδέλφεια ξέρουν να τα πίνουν
κι αυτά μπαράκια το αποδεικνύουν
Κοκτέιλ θέλετε; Μπύρες από μικροζυθοποιίες θέλετε; Ψαγμένα ρούμια και ουίσκια θέλετε; Ό,τι και να θέλετε, στη Νέα Φιλαδέλφεια θα το βρείτε.

Old Dog
Σαρδέων 6, τηλ.: 216 7002652

Τα τρίτα του γενέθλια γιόρτασε φέτος ένα από τα πιο ξακουστά και κοσμαγάπητα μπαράκια της Νέας Φιλαδέλφειας, το πολυβραβευμένο για τα κοκτέιλ του Old Dog. Θα το βρείτε στον πιο ζωντανό ίσως πεζόδρομο της γειτονιάς του, να σερβίρει καφεδάκια από νωρίς και εξαιρετικά signature κοκτέιλ κάτω από τα ψηλά δέντρα. Την κάβα του στολίζουν πολλές και διαφορετικές premium ετικέτες –για να πάρετε μια ιδέα, αυτή εδώ η φωτογραφία  με τα ράφια της να αγγίζουν το ταβάνι μιλά από μόνη της. Οι μουσικές κινούνται σε funk, soul και house ρυθμούς, ενώ τακτικά διοργανώνονται κεφάτα πάρτι με καλεσμένους DJs να εναλλάσσονται στα decks. Τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8-9€, τα premium ποτά ξεκινούν από 8€.

Ernesto Art Café  
Ν.Τρυπιά 6 & Περγάμου, τηλ.: 21 0251 5308

Το πιο… εξαρχειώτικο στέκι της Νέας Φιλαδέλφειας είναι κουλ και παρεΐστικο, απλώνει τραπεζάκια στο φαρδύ πεζοδρόμιο μπροστά του, σερβίρει μεγάλη ποικιλία μπύρας, και φιλοξενεί σούπερ ενδιαφέροντα events –από ρεμπέτικες βραδιές μέχρι rockabilly DJ sets. Στεγάζεται σε μια πολύ αρτιστίκ, ψηλοτάβανη μονοκατοικία, το εσωτερικό της οποίας στολίζεται με ασπρόμαυρες φωτογραφίες, μαρμάρινα τραπεζάκια καφενείου και μια μικρή αλλά προσεγμένη βιβλιοθήκη από την οποία μπορείτε να δανειστείτε βιβλία για να απολαύσετε με το καφεδάκι σας.

Κίτρινη Γκαζόζα
Λεωφ. Δεκελείας 134, τηλ.: 21 0252 5786

Χρωματιστή, δροσερή και τρισχαριτωμένη, η Κίτρινη Γκαζόζα απλώνει τραπεζάκια στην αυλή της και μας κακομαθαίνει από το πρωί με παγωμένα καφεδάκια και σπιτικές λεμονάδες με ρόδι, και αργότερα με ωραία κοκτέιλ σαν το «Μαστιχόζα» ή η μαργαρίτα φράουλα. Οι μουσικές κινούνται σε dub, reggae, funky και soul μονοπάτια, και οι τιμές ξεκινούν από 6,5€ για τα ποτά, από 7,50€ για τα κοκτέιλ.

Baratin
Λεωφ. Δεκελείας 120, τηλ: 21 0252 2228

Νέα Φιλαδέλφεια, όπως Νέα Υόρκη. Το σούπερ κουλ στέκι με τον city chic αέρα μας σερβίρει από το πρωί fair trade καφεδάκια και μεσογειακά σνακ, για να το γυρίσει λίγο αργότερα σε εκλεκτά κρασιά (εντυπωσιακή η wine list του) και εξαιρετικά κοκτέιλ. Δοκιμάστε το Portopalo με Tanqueray gin, aperol, λιμοντσέλο, βασιλικό και τριαντάφυλλο. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 8€.

B-Kouti
Ν. Τρυπιά 33, τηλ: 210 2527337

Λαοφιλές και κοσμαγάπητο, για το θεατράλε σκηνικό με τις βαριές κουρτίνες και την μπαρόκ διακόσμηση του μέσα χώρου τον χειμώνα, για την υπέροχη αυλίτσα του το καλοκαίρι, και για τα εξαιρετικά κοκτέιλ του κάθε εποχή. Δοκιμάστε, για του λόγου το αληθές, το Cinco de Mayo, με τεκίλα Don Julio, ροζ αλάτι και αγγούρι. Η μουσική κινείται σε jazz και soul μελωδικά μονοπάτια από όλες τις δεκαετίες, ενώ συχνά-πυκνά θα πετύχετε και live βραδιές. Θα το βρείτε ανοιχτό από το πρωί για καφεδάκι. Οι τιμές των κοκτέιλ ξεκινούν από τα 7€.

Jungle Bar
Βρυούλων 4, τηλ.: 21 0252 2213

Ζούγκλα… όνομα και πράγμα, με έναν εσωτερικό χώρο που μας τηλεμεταφέρει απευθείας στην Αφρική, και μια σούπερ ατμοσφαιρική αυλίτσα, που φωτίζεται από χρωματιστά φαναράκια. Το Jungle Bar παίζει ωραίες world μουσικές, ανοίγει από τις 10.00 το πρωί για να μας σερβίρει καφεδάκι και το γυρνάει στα ωραία κοκτέιλ όσο παίρνει να βραδιάζει. Δοκιμάστε το ολοκαίνουριο Angel’s Kiss, με Southern Comfort, lime, σιρόπι αγαύης, φύλλα μέντας και tonic. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v