Μεθάω και τρωγοπίνω για τον Άγιο Βαλεντίνο

O έρωτας περνά από το στομάχι, και την πιο παθιασμένη νύχτα του χρόνου οφείλεις να τον ταΐσεις με γεύσεις μοναδικές.
Μεθάω και τρωγοπίνω για τον Άγιο Βαλεντίνο

Ωραία τα ροδοπέταλα στο κρεβάτι και το αχαλίνωτο σεχ, αλλά σαν ένα πλούσιο ρομαντικό δείπνο δεν έχει. Αν ανήκεις στους αθεράπευτα ρομαντικούς, που θέλουν να τα κάνουν όλα όπως πρέπει, τότε μια γευστική έξοδος επιβάλλεται.

Από λαχταριστές μακαρονάδες, μέχρι ερωτικές σαλάτες, πικάντικες έθνικ γεύσεις και… αρνίσια παϊδάκια, τα παρακάτω εστιατόρια θα καλύψουν κάθε γευστική προτίμηση.

Al Pino
Δες τις διευθύνσεις εδώ



Μια νόστιμη μακαρονάδα είναι ό,τι πρέπει για να πεις «σ’ αγαπώ» και στο ιταλικό εστιατόριο στο Χαλάνδρι και στο Παλαιό Φάληρο θα την απολαύσεις σε μεγάλη ποικιλία, φυσικά με όλα τα έξτρα της μεσογειακής κουζίνας των γειτόνων μας. Μπόνους τα κεριά, τα λουλούδια και η μουσική σε απόλυτη αρμονία με την ημέρα. Μπρουσκέτες με φρέσκια mozzarella, χειροποίητα cannelloni με κοτόπουλο, μοσχαρίσιο carpaccio με παρμεζάνα και λάδι τρούφας, και λαχταριστά ζυμαρικά όπως φρέσκο χειροποίητο reginette με prosciutto σε κρέμα μαύρης τρούφας και mascarpone και χειροποίητο casarecce με ραγού από μοσχάρι γάλακτος είναι μερικές μόνο από τις νόστιμες προτάσεις του μενού. Ο λογαριασμός στα 25-30€ με δικό τους Μοσχοφίλερο σε μπουκάλι.

Υάδες Bar Restaurant
Εντός Αττικού Άλσους Είσοδος Από Οδό, Αθανασίου Καρπενησιώτη, τηλ: 21 0646 0266



Συνεχίζουμε σε φόντο… δασικό, στο Αττικό Άλσος εκεί που το Υάδες προσφέρει απλόχερα υπέροχη θέα στην πόλη, σε συνδυασμό με ένα ωραιότατο μενού ένεκα ημέρας. Καλωσόρισμα με ένα ποτήρι Moscato και συνέχεια με σαλάτα με καπνιστή πέστροφα και ντοματίνια, Ravioli με πατάτα Περού και σάλτσα από μανιτάρια, φιλετάκια κοτόπουλο με σάλτσα παρμεζάνας και κονφί πατάτας ή μοσχαρίσια φιλετάκια με σάλτσα πράσινου πιπεριού και μωβ μπρόκολο με πουρέ σελινόριζας. Για επιδόρπιο θα ετοιμάσουν ένα red velvet με αφράτη κρέμα τυριού και σοκολάτα bavaroise φράουλα, με κροκάν κόκκινων φρούτων. Το κόστος του στα 49€ για δύο άτομα, αν προλάβεις από εδώ

Green Park
Εντός Άλσους Βεΐκου (Κολυμβητήριο), Γαλάτσι, τηλ: 2102916650



Ένα ρομαντικό γεύμα με φόντο το καταπράσινο Άλσος Βεΐκού στο Γαλάτσι προσφέρει το εστιατόριο του άλσους, το οποίο ειδικά για εκείνη τη μέρα θα στήσει την ιδανική ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με ένα μενού ειδικά για ερωτευμένα πιτσουνάκια. Τι θα περιλαμβάνει; Πιάτα όπως ρολλάκια λαχανικών με γλυκόξινη σάλτσα, σαλάτα με πράσινα λαχανικά, σύκα, ντοματίνια, και βινεγκρέτ κόκκινων φρούτων, φαρφάλες με προσούτο και κρέμα τυριών, χοιρινό φιλέτο σε ρολό με σάλτσα ψητού και σούπα φράουλας με παγωτό και νιφάδες σοκολάτας με καραμελωμένα αμύγδαλα. Η super οικονομική του τιμή, συμπεριλαμβανομένων δυο ποτηριών κρασί για να κάνετε «τσιν τσιν» στα 22€/άτομο.

Εξοχικό Κέντρο «Άγιος Μερκούριος»
Ά Φυλάκιο Πυροσβεστικής, Βαρυμπόμπη, τηλ: 21 0816 9617



Δίπλα στο τζάκι, με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί μπρούσκο, εσύ τον/την ταΐζεις παϊδάκια και μετά εκείνος/η ανταποδίδει με μια μπουκίτσα από κοντοσούβλι που λιώνει αργά στο στόμα. Πρόταση για μερακλήδες, για όσους γνωρίζουν και εκτιμούν την λαγνεία του κρέατος, ο Άγιος Μερκούριος είναι ο απόλυτος προορισμός για κοψίδια στην Αττική και – γιατί όχι – ο Βαλεντίνος του πηγαίνει πολύ. Στον κατάλογο θα βρεις πέρα από λαχταριστά αρνίσια παϊδάκια, ζουμερές σπαλομπριζόλες, μπριζόλα Tomahawk, φρέσκες σαλάτες, ριζότο με μοσχάρι, ψητές πιπεριές φλωρίνης και άλλα τέτοια ωραία και αγαπημένα. Ο λογαριασμός για ένα κρεατο-γεύμα, με κρασί στα 25€/ άτομο.

Dos Hermanos
Κυριαζή 24, Κηφισιά, τηλ: 21 0808 7906



Ο έρωτας χρειάζεται πάθος, και πάθος σαν εκείνο της μεξικάνικης κουζίνας δεν βρίσκεις εύκολα, λέει ένα αρχαίο μεξικάνικο ρητό. Ή και όχι. Λίγη σημασία έχει, μιας και το Dos Hermanos δένει στις καρέκλες του κόκκινα μπαλόνια, γεμίζει τη νύχτα με καρδιές και φέρνει στα τραπέζια φλογερές μεξικάνικες γεύσεις όπως ζουμερό μπουρίτο με κοτόπουλο ή chilli con carne, enchiladas, tacos, fajitas, tostadas, chimichanga με κοτόπουλο φούρνου, πικάντικα flautas και ιδιαίτερες σαλάτες, όπως αυτή με τον κάκτο. Από το γκριλ βγαίνουν Mexican Steaks, μαριναρισμένο ψαρονέφρι με μάνγκο και ζουμερά burgers. Συνοδεία μεθυστικής margarita σε διάφορες γεύσεις, ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 25-30€/ άτομο. Μπορείς αν θες να δοκιμάσεις την τύχη σου στον διαγωνισμό τους και να κερδίσεις ένα δωρεάν γεύμα. 

China's Food and Fantasy
Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 207, Νέα Σμύρνη, τηλ: 21 0934 5137



Νιώθεις λίγο In the Mood For Love σαν σε ταινία του Γουόνγκ Καρ Βάι; Τότε οφείλεις να αφήσεις την κινέζικη κουζίνα να σε παρασύρει σε ένα παθιασμένο ταξίδι γεύσεων, μυρωδιών και ελεγχόμενης κάψας. Το προσεγμένο ασιατικό εστιατόριο της Νέας Σμύρνης σερβίρει αυθεντικές ασιατικές γεύσεις όπως τραγανή πάπια Πεκίνου, chopsuey με ανάμεικτα ψιλοκομμένα λαχανικά (κινέζικο λάχανο, καρότο, κρεμμύδι, μανιτάρια, bamboo, κινέζικα μανιτάρια κ.α., χοιρινό Moushou κατευθείαν από την επαρχία Shandong, Pad Thai Noodles με γαρίδες, αλλά και φιλέτο μοσχαριού με σάλτσα teriyaki, Korean BBQ με μαριναρισμένο μοσχάρι με κορεάτικη σάλτσα και άλλα τέτοια ωραία. Ο λογαριασμός με ποτήρι κρασί στα 25€/ άτομο.

Poseidon Hotel Athens
Λεωφ. Ποσειδώνος 72, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 21 0987 2000



Η ταράτσα του ξενοδοχείου στο Παλαιό Φάληρο είναι ιδανική για ρομαντικά τετ α τετ με φόντο το γαλάζιο, ενώ ειδικά για την ημέρα των ερωτευμένων, ο σεφ έχει ετοιμάσει ένα… ερωτικό μενού που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ριζότο με γαρίδες και μελάνι σουπιάς σε κρέμα σαμπάνιας,  χοιρινό φιλέτο με κρούστα αρωματικών βοτάνων και πουρέ περουβιανής πατάτας και Saint Honore πάνω σε τραγανό μπισκότο, φλωρεντίνα σοκολάτας και γεμιστά σου με παρφέ κόκκινων φρούτων και σάλτσα αλμυρής καραμέλας. Το κόστος του στα 40€/ άτομο, με καλωσόρισμα κοκτέιλ και amuse bouche. Για την ίδια βραδιά, το ξενοδοχείο προτείνει διαμονή σε δωμάτιο με θέα θάλασσα στα 155€, συμπεριλαμβανομένου του δείπνου και αμερικάνικου πρωινού. 

By the Glass
Σουρή 3, Σύνταγμα, τηλ: 21 0323 2560



Οίνος ευφραίνει καρδίαν και οι οίνοι ενός εκ των πιο δημοφιλών wine bar restaurants της Αθήνας είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να περάσεις μια ρομαντική βραδιά με το ταίρι σου στο καράκεντρο της πόλης. Για την ειδική αυτή μέρα μάλιστα, το wine bar έχει ετοιμάσει ένα πλήρες μενού που περιλαμβάνει βελούδινη σούπα παντζάρι με τραγανές μπουκιές χαρουπιού, carpaccio Μυλοκόπι με εσπεριδοειδκή, χοιρινά μάγουλα iberico ή φιλέτο φρέσκου ψαριού με ψητή λαχανίδα και σάλτσα λεμονόχορτο και Pavlova με σάλτσα κόκκινων φρούτων. Μπόνους η ζωντανή μουσική από την αγαπημένη μας Ηρώ (όχι την συνάδελφο, την άλλη, την τραγουδίστρια). Το κόστος του στα 65€/ άτομο.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v