7 ρομαντικές σειρές να δεις με τον Βαλεντίνο σου

Φέτος του Αγίου Βαλεντίνου δεν έχεις και πολλές επιλογές, για αυτό πάρε το ταίρι σου αγκαλιά και δείτε τις καλύτερες ρομαντικές σειρές της πιάτσας.
7 ρομαντικές σειρές να δεις με τον Βαλεντίνο σου

Τα πράγματα φέτος για τους Βαλεντίνους και τις Βαλεντίνες θα είναι δύσκολα όπως έχεις καταλάβει. Με πιο αυστηρό lockdown από το light lockdown που είχαμε πριν, οι επιλογές που μας απομένουν δεν είναι και πολλές. Βάλε στο YouTube να παίζει Μιχάλης Ρακιντζής και 14 Φλεβάρη παράγγειλε online από το αγαπημένο σας εστιατόριο ή ζαχαροπλαστείο, άναψε κεριά και μάδησε λουλούδια, μα μην ξεχάσεις το πιο σημαντικό όλων. Διάλεξε τις καλύτερες ρομαντικές σειρές που υπάρχουν ένεκα της ημέρας. Επειδή ξέρουμε ότι δεν γίνεται να τα προλάβεις όλα μόνος σου, άσε τις σειρές πάνω μας.

Love (2016-2018, 3 σεζόν, 34 επεισόδια)

Mια σειρά με τον τίτλο Love σίγουρα σε προδιαθέτει για το θέμα της. Με τον άρχοντα της κωμωδίας των 2000s, Judd Apatow να επιβλέπει το εγχείρημα, το Netflix έβγαλε το Love δίνοντας στην Gillian Jacobs (από το λατρεμένο Community) και τον Paul Rust την ευκαιρία να γίνουν ένα από τα πιο αταίριαστα ζευγάρια που ζουν, ερωτεύονται, βρίζουν και κάνουν σεξ τον καιρό των Millenials. Βλέπεται απνευστί χωρίς να είναι ανάλαφρο και κλισέ, έχει σπαρταριστούς διαλόγους απενοχοποιώντας όλα τα στραβά που συμβαίνουν στις σχέσεις των ανθρώπων σήμερα. Τρεις σεζόν να τις δεις μονορούφι.



You’re The Worst (2014-2019, 5 σεζόν, 62 επεισόδια)

O Jimmy Shive (Chris Geere) κι η Gretchen Cutler (Aya Cash) είναι δύο άνθρωποι που μισούν ένα και μόνο πράγμα. Τη δέσμευση. Όλα αυτά βέβαια θα αλλάξουν όταν συναντήσουν ο ένας τον άλλο. Κλισέ και πολυφορεμένο το στόρι, όμως σε αυτή εδώ την κάφρικη κομεντί τίποτα δεν είναι αυτό που περιμένεις. Ρομαντική με έναν τρόπο διαφορετικό που δεν ψάχνει το εύκολο δάκρυ και τους αναστεναγμούς. Μέσα από τις 5 σεζόν οι ήρωες εξελίσσονται, μεγαλώνουν μαζί και χώρια και αλληλοσυμπληρώνονται χάρη στο καλογραμμένο σενάριο, το εξαιρετικό soundtrack και τη στιβαρή σκηνοθεσία. Στανταράκι.



Easy (2016-… 3 σεζόν, 25 επεισόδια)

Mια από τις πιο υποτιμημένες σειρές του Netflix ξεκάθαρα. Χαρακτηριστική περίπτωση θαψίματος μέσα στην υπερπαραγωγή σειρών από την πλατφόρμα το Easy έρχεται με 3 σεζόν και πολλές παράλληλες ερωτικές σχέσεις, που βλέπουμε σε αυτοτελή επεισόδια. Πέρα από τη φαινομενική σύνδεση κάποιων από τους βασικούς χαρακτήρες το Easy μιλά για τις ανθρώπινες ερωτικές σχέσεις σήμερα. Στρέιτ, Gay, ερωτικά τρίγωνα, νέοι αλλά και ζευγάρια που βαδίζουν στη δύση της ζωής τους εξερευνούν τον έρωτα μέσα από εξαιρετική σκηνοθεσία, που μας χαρίζει μπόλικα Indie διαμαντάκια. Ωμό, ρεαλιστικό και βαθιά ρομαντικό το Easy ίσως κάνει τη σχέση σας λίγο καλύτερη και σίγουρα πιο ειλικρινή.



Lovesick (2014-2018, 3 σεζόν, 22 επεισόδια)

O Dylan μαθαίνει ότι έχει ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα κι όπως τον προτρέπει η γιατρός του, επικοινωνεί με όλες τις ερωμένες της ζωής του προκειμένου να τις ενημερώσει. Αυτή η ανατρεπτική βρετανική σειρά, έχει μπει στην καρδούλα μας για αρκετούς λόγους. Αρχικά το λεπτοφυές χιούμορ της κι οι καυστικές ατάκες. Έπειτα η ερμηνεία του πρωταγωνιστή Johnny Flynn που δίνει ρέστα σε έναν πολυεπίπεδο ρόλο. Τελευταία και πιο σημαντική όλων ίσως για αυτή τη σειρά που μας σύστησε το Netflix είναι η γλυκιά αίσθηση πως κάπου, κάπως, κάποτε στη ζωή μας έχουμε συναντήσει τους ήρωες της κι έχουμε μοιραστεί ένα ποτό, ένα φιλί κι ένα κρεβάτι.



Californication (2007-2014, 7 σεζόν, 84 επεισόδια)

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. O Hank Moody είναι είδωλο. Ο Τom Kapinos επίσης. Ο δημιουργός της σειράς γράφει σενάρια βουτηγμένα στην ατμόσφαιρα των  ιστοριών του Μπουκόβσκι και του Πέδρο Χουάν Γκουτιέρεζ αν γύριζαν ποτέ σειρά στις Η.Π.Α. Καλά όλα αυτά θα πεις με τη σειρά σου, αλλά ρομαντική σειρά το Californication; Κι όμως μέσα στο sex drugs και rock k roll επίκεντρο των ιστοριών, ξεπηδά ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τον έρωτα, το σεξ, την απώλεια και τον χωρισμό. Όλα τα παραπάνω δοσμένα μέσα από σκληρούς διαλόγους, μπινελίκια, ηλεκτρισμένο soundtrack κι αδυσώπητο χιούμορ που θα κάνει εσένα και το ταίρι σου να δείτε τη ζωή λίγο αλλιώς.



Crash Landing on You (2019-2020, 1 σεζόν, 16 επεισόδια)

Eκτός από την k-pop που έχει κατακτήσει τη μουσική βιομηχανία, υπάρχει και το k-drama που έχει κατακτήσει το Netflix, γεγονός που μπορούν να σ’ το πιστοποιήσουν εκατομμύρια fans από όλο τον κόσμο, οι οποίοι  είναι εθισμένοι στις ερωτικές ιστορίες  από τη Νότια Κορέα. Ο έρωτας λοιπόν μιας Νοτιοκορεάτισσας κληρονόμου και ενός Βορειοκορεάτη Λοχαγού έχει κάτι από Ψίθυρους Καρδιάς για οσους θυμούνται τα… ηρωικά χρόνια της ελληνικής τηλεόρασης. Απαγορευμένο lovestory, κλάμα, τίμιες ερμηνείες κι εξαιρετική απόδοση της εποχής μέσα από μια μετρημένη σκηνοθεσία. Πατά στα νερά της σαπουνόπερας, που είναι τόσο καλογραμμένη ώστε να μην μπορείς να αφήσεις το τηλεκοντρόλ.



Outlander (2014-… 5 σεζόν, 67 επεισόδια)

Σειρά εποχής κι έρωτας πάνε πακέτο συνήθως και πολύ πριν το ελαφρώς ξενέρωτο Bridgerton υπήρχε ευτυχώς το Outlander που ακόμη και σήμερα κρατά ψηλά τον ποιοτικό πήχη του είδους. Βρισκόμαστε στην Σκωτία του 1945, λίγο μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Εκεί η Αγγλίδα Claire μετά από αρκετά χρόνια στον πόλεμο, που υπηρετούσε ως νοσηλεύτρια των τραυματισμένων στρατιωτών, συναντάει το σύζυγό της, Frank Randall (Tobias Menzies) και οι ευτυχισμένες στιγμές του ζευγαριού επιστρέφουν. Ωστόσο τα πράγματα στραβώνουν και τηλεμεταφέρεται 200 χρόνια πίσω όταν μαίνεται η διαμάχη Σκωτσέζων κι Άγγλων. Εκεί λοιπόν θα ερωτευτεί, θα πολεμήσει και θα βάλει στόχο της να επιστρέψει στο μέλλον. Μεταφυσικό δράμα από το πάνω ράφι, το Outlander είναι ίσως η καλύτερη ρομαντική σειρά εποχής της σύγχρονης τηλεόρασης.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v