Τα πιο φτηνά μεζεδοπωλεία για παρεΐστικα τσιμπούσια

Αν η παρέα θέλει να φάει και να πιει φτηνά, τότε αυτές οι διευθύνσεις θα ικανοποιήσουν και τον πλέον απαιτητικό.
Τα πιο φτηνά μεζεδοπωλεία για παρεΐστικα τσιμπούσια

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Η καλοπέραση δεν θέλει πολλά (λεφτά). Αρκούν μερικά νόστιμα πιατάκια, καλό κρασί και καλή καρδιά.

Στις παρακάτω νόστιμες διευθύνσεις θα φάτε καλά, θα πιείτε καλύτερα και θα τα περάσετε φίνα.

Μανταλάκι 
Μπάμπη Άννινου 15, Άνω Πατήσια, τηλ: 2102011546



Χωρίς.. σούξου μούξου, εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα από τα πιο όμορφα συνεργατικά μεζεδοπωλεία της Αθήνας. Το Μανταλάκι «διδάσκει» παρεΐστικη ατμόσφαιρα στον φωτεινό χώρο του, με τα άνετα τραπέζια και τη σκεπαστή βεράντα. Εδώ απολαμβάνουμε οικονομικούς μεζέδες όπως λουκάνικο σχάρας, τυροπιτάκια, κοτόπουλο τηγανιά, κεφτεδάκια και καγιανά με υλικά από μικρούς παραγωγούς και συνεταιρισμούς, καθώς και λικέρ, αλλά και σπιτικά γλυκά, σε άκρως χαμηλές τιμές και γενναίες ποσότητες. Θα τσιμπολογήσεις δηλαδή και θα πιεις άφθονο κρασάκι με 10€ το άτομο.

Ολύμπιον
Αναπαύσεως 11, Μετς, τηλ: 2109244388



Λίγο μαγειρείο, λίγο καφενείο, πολύ… νόστιμο. Το Ολύμπιον στην όμορφη γειτονιά του Μετς έχει τον ολόδικό του παρεΐστικο και νοσταλγικό χαρακτήρα που το καθιστά δημοφιλές σε παρέες, αλλά και μοναχικούς τύπους. Το μενού του περιλαμβάνει από τηγανιτά καλαμαράκια, ψητές σαρδέλες και ψητό χταποδάκι, μέχρι γεμιστό μπιφτέκι με τυριά και ντοματούλα, κεφτεδάκια της μαμάς, σνίτσελ κοτόπουλο, μπέργκερ με κοτόπουλο, χωριάτικο λουκάνικο, πανσετούλες χοιρινές και σαλάτες ζυμαρικών. Για τσιμπολόγημα με ούζο η κρασάκι, ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 12€/ άτομο.

Το μονοπάτι
Ακακιών 5 &, Δροσιάς, Ηράκλειο, τηλ: 21 1182 3723


Αυτό το φιλικό «μεζεδοποτείο» βγάζει τραπεζάκια πολύ κοντά στον σταθμό του τρένου και σερβίρει νοστιμότατους και μερακλίδικους μεζέδες, αλλά και πλούσιες ποικιλίες για παρέες. Στον κατάλογο θα βρεις νοστιμιές όπως τυροπιτάρι σφακιανό με μέλι και σουσάμι, μανιτάρια σκορδοκρασάτα, αγγινάρες ξυδάτες, σαγανάκι με κεφαλογραβιέρα, χοιρινή και κοτοπουλίσια τηγανιά, χοιρινά φιλετάκια, καθώς και χορταστική ποικιλία κρεατικών με μπιφτέκια, κοτόπουλο, κεμπάπ και πανσέτες, συνοδευόμενη με πατάτες τηγανιτές και πιτούλες. Συνοδεία κρασιού, ο λογαριασμός στα 12€/ άτομο.

Απλίκα
Γράμμου 99, Μοσχάτο, τηλ.: 21 0940 4479

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @aplika_mosxato


Σε έναν χαλαρό και παρεΐστικο, ατμοσφαιρικά φωτισμένο χώρο, η Απλίκα του Μοσχάτου θα σε κακομάθει με μεζεδάκια που συνδυάζουν ελληνική παράδοση με μοντέρνες γεύσεις. Εδώ θα δοκιμάσεις τηγανόψωμο με μαρμελάδα κρασιού και τριμμένη κεφαλογραβιέρα, παστουρμαδοπιτάκια, πούρο φέτας με μέλι, φωλιά κοτόπουλου και γιαουρτλού κεμπάπ. Στο τέλος, τις εντυπώσεις κλέβει η κόλαση που λέγεται τηγανητό oreo με παγωτό. Κάθε Κυριακή βράδυ έχει και ζωντανή μουσική. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 12-15€ το άτομο, με κρασί ή τσιπουράκι.

Εις το παυσίλυπον
Κορυτσάς 19 και Μελενίκου, Βοτανικός, τηλ: 21 1409 4469


Σπιτικό τσίπουρο, μπύρα, παλιά ρεμπέτικη μουσική (τις Κυριακές συνήθως ζωντανή), καλή παρέα και νοστιμότατα – οικονομικά μεζεδάκια είναι τα συστατικά της συνταγής αυτού του συμπαθέστατου μεζεδοπωλείου στον Βοτανικό. Το φαγητό μαγειρεύει ο ιδιοκτήτης, ο Φάνης, με μεράκι και φρέσκα υλικά από την αγορά της περιοχής, και περιλαμβάνει νόστιμα πιάτα όπως χειροποίητα μπιφτεκάκια πάνω σε πιτούλες, σπετζοφάι, χωριάτικο λουκάνικο Λυσιμαχείας, κρέας στη γάστρα, σκορδάτες πατατούλες χειροποίητη τυροκαυτερή, καρβελάτη σαλάτα μέσα σε ψωμί και ντοματοκεφτέδες με ανάλαφρη σος γιαουρτιού. Ο χώρος είναι λιτός, βιομηχανικός, αλλά παρεΐστικος και οι τιμές κυμαίνονται στα 10-15€ με τσίπουρο ή κρασί και καλή καρδιά.

Τσουλήθρα
Σαλαμίνος 64, Μεταξουργείο, τηλ: 21 1403 5686


Στο Μεταξουργείο γλυστράς και προσγειώνεσαι σε αυτό το παρεΐστικο μεζεδοπωλείο/καφενείο στον δημοφιλή πεζόδρομο, που ετοιμάζει καθημερινά νοστιμότατα και φτηνά πιατάκια για τη μέση.  Η Τσουλήθρα σε υποδέχεται στο φιλόξενο εσωτερικό της και στην κρυμμένη αυλή για να δοκιμάσεις γεμιστές πιπεριές με φέτα, φάβα, ντάκο, πανσέτες, συκωτάκι με πατάτες τηγανιτές, γραβιέρα με τσιμένι, χειροποίητη τυροκαυτερή, πατατοσαλάτα, σουτζούκι, χωριάτικο λουκάνικο και άλλα τέτοια ωραία. Αραιά και πού διοργανώνει ρεμπέτικες βραδιές, ενώ με ρακή ή μπίρα ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 12€/ άτομο.

Utopian Garden
Μεταξά 2, Εξάρχεια, τηλ: 21 5501 9787



Κοινό μυστικό των Εξαρχείων γνωστό ως «Μεταξά 2», που εξαπλώθηκε γρήγορα γι’ αυτό δύσκολα θα βρεις τραπεζάκι έξω. Αν τα καταφέρεις όμως, τότε ετοιμάσου για ένα τιμιότατο μεζεδοτσιμπούσι με λαχταριστές συνταγές που αγαπούν τις vegan γεύσεις. Μη φοβάσαι, δεν θα πάρεις χαμπάρι ότι τα σουβλάκια εδώ είναι 100% χωρίς κρέας, αλλά με ολόκληρα υπέροχα ψημένα μανιτάρια, κρεμμύδι και πράσινες πιπεριές και τα κεφτεδάκια από παντζάρι. Πατζαροσαλάτα, πατατοσαλάτα και σουτζουκάκια από φακή συμπληρώνουν το λιτό πλην τίμιο μενού. Με κρασάκι ο λογαριασμός στα 10€/ άτομο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v