Σε αυτά τα μαγαζιά θα φας αχνιστές σούπες

Ήρθε αυτή η εποχή που το αγιάζει «ξυρίζει» το δέρμα σου και μόνο μία αχνιστή σούπα μπορεί να βοηθήσει.
Σε αυτά τα μαγαζιά θα φας αχνιστές σούπες

Σούπες. Τα τελευταία χρόνια έχουν πάει σε άλλο επίπεδο. Κολοκυθόσουπες βελουτέ, σούπες με βάση το μπρόκολο, σούπες με γάλα καρύδας, μέχρι και σούπες εσπρέσο φιγουράρουν στους αθηναϊκούς καταλόγους. Δικαίως, αφού η σούπα είναι το χειμερινό νέκταρ, το βάλσαμο που μπορεί μονομιάς να σου φτιάξει τη διάθεση, η ηλιαχτίδα στον χειμωνιάτικο ουρανό.

Κι αυτά τα μαγαζιά βάζουν μεράκι στις σούπες που σερβίρουν.

Άμα λάχει – στης Νεφέλης

Καλλιδρομίου 69, τηλ.: 210 3845978



Ήξερες ότι το Άμα Λάχει έχει βραβευτεί σε ένα αφιέρωμα του Buzzfeed για τα εστιατόρια που πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε πριν πεθάνεις; Όχι; Το μαθαίνεις τώρα. ΟΚ, μπορεί το Άμα Λάχει να φημίζεται για τους κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας που έχει στην αυλή του, αλλά και το εσωτερικό του δεν μειονεκτεί. Με την πλέον κλασική, ταβερνιάρικη με μοντέρνες πινελιές διακόσμηση, ψιλοτάβανο και αεράτο, το Άμα Λάχει σε περιμένει να δοκιμάσει τη λαχταριστή του κολοκυθόσουπα αρωματισμένη με τζίντζερ και την ψαρόσουπα με κρόκο Κοζάνης, λαχανικά και φιλεταρισμένο ψάρι. Περισσότερα από 6,70 ευρώ για μία σούπα δε θα δώσεις.

Feyrouz

Καρόρη 23 & Αιόλου, Αθήνα. Τηλ: 2130318060



Φημίζεται η τουριστική Αιόλου για τα street foodάδικά της. Ένα εξ αυτών ίσως το έχεις δει με κόσμο και κοσμάκη απ’ έξω. Το Feyrouz έχει έρθει για να μείνει και το έχει αποδείξει με τα υπέροχα πιάτα του. Με στόχο του να μας ταξιδέψει στη Μέση Ανατολή, μια οικογένεια με καταγωγή από την Αντιόχεια, σερβίρει καθημερινά ταμπουλέ, ρύζι Βοσπόρου, λαχματζούν και πεϊνιρλί σε διάφορες παραλλαγές. Ό,τι όμως και να φας, οφείλεις στον εαυτό σου να ξεκινήσεις με μία σούπα. Μαχλούτα η ανάκατη με κόκκινη φακή με μαραθόριζα, κολοκύθα, ζωμό κοτόπουλου παραγωγής τους και φρεσκοκαβουρντισμένο αγριοκύμινο. Γιαϋλά, γιαουρτόσουπα µε ρύζι, σπιτικό ζωµό κοτόπουλου και τσιγαρισµένο δυόσµο και για τους βίγκαν φίλους, Συριάνα από συριανό κολοκύθι και αγριοθύμαρο από τη Συρία μαγειρεμένο με φινόκιο και λιαστή ντομάτα. Όποια από αυτές τις γκουρμεδιές και να δοκιμάσεις, πάνω από 2,3 ευρώ δε θα δώσεις.

Αντώνης

Παπανικολή 23, Κερατσίνι, τηλ: 2110121403



Κάτω στα νότια, εδώ και 65 χρόνια, οι ξενύχτηδες κάτοικοι του λιμανιού και πέριξ, περνούν από του Αντώνη για τον κλασικό πατροπαράδοτο πατσά του, που σερβίρεται με λεμόνι και σκορδοστούμπι, από κοιλιά ή πόδι ή και ανάμεικτος αν γουστάρεις. Στοιχίζει μόλις 6€ κι αν είσαι της τομάτας, θα βρεις και πατσά κοκκινιστό γιαχνί με μυρωδικά, με τη δυνατότητα να παραγγείλετε… ολίγη μερίδα (στα 4€). Από τις κλασικές σούπες θα βρεις κρεατόσουπα με κριθαράκι, γίδα βραστή και κοτόσουπα πιάτα τα οποία κυμαίνονται επίσης στα 6€.

Οινομαγειρείο «Η Ήπειρος»

Φιλοποίμενος 4, Ψυρρή, τηλ: 2103240773



Στο οινομαγειρείο με την καλτ επιγραφή και το παράδοξο ωράριο, 6 το ξημέρωμα με 8 το βράδυ (κάποιος πρέπει να ικανοποιήσει και αυτό το κοινό), θα δοκιμάσεις γευστικότατες σούπες βάλσαμο για το στομάχι. Οκτώ είναι οι πλέον διάσημες σούπες του: πατσά μοσχαρίσιο, πόδι μοσχαρίσιο, μοσχάρι βραστό, γίδα βραστή, κοτόσουπα, γίδα κριθαράκι, ψάρι βραστό και μία από τις καλύτερες μαγειρίτσες που θα δοκιμάσεις χώρια από τη σπιτική των χριστουγέννων. Για ένα πιάτο αχνιστή, περιποιημένη σούπα, δε θα δώσετε περισσότερα από 9 ευρώ.

Ο Τάκης

Ν. Ψυχικό, Αδριανείου 35, Νέο Ψυχικό, 210 6747237



Στην Αρκαδία το μοσχαράκι το στραγγίζουν και το σερβίρουν σε ξεχωριστό πιάτο από της κρεατόσουπας. Έτσι κάνει και ο Τάκης και σερβίρει τη νοστιμότατη κρεατοχορτόσουπα του σε μπολ που αχνίζει με το τρυφερό μοσχάρι δίπλα να σε φλερτάρει. Καθημερινά εκτός της σούπας-σπεσιαλιτέ, μαγειρεύονται εξαίσιες κοτόσουπες με αυγολέμονο, κλασικές ψαρόσουπες με μπακαλιαράκια και κοκκινόψαρα, φακές που σερβίρονται με ελιές, φέτα, λακέρδα και τη ρέγκα τους δίπλα, ρεβυθάδα, φασολάδα ή σκέτος ζωμός με ριζάκι αυγολέμονο -ταμάμ για χειμερινά χορτάσματα. Για ένα πιάτο σούπα, δε θα δώσετε περισσότερα από 9 ευρώ, αλλά ούτε λιγότερα από 4,5.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v