Πού θα φάμε με θέα θάλασσα με 15€ το άτομο;

Στον Πειραιά, το Λαύριο και το Πόρτο Ράφτη, πέντε ταβερνάκια υπόσχονται να μην σου τινάξουν το μπάτζετ στον αέρα για λίγο κρασί, λίγη θάλασσα και τους μεζέδες σου.
Πού θα φάμε με θέα θάλασσα με 15€ το άτομο;
Θέλεις φαγοπότια πλάι στην θάλασσα, αλλά το ταμείο είναι μείον; Εμείς είμαστε εδώ. Κι έχουμε πέντε από τις φθηνότερες διευθύνσεις της Αττικής, για να φας καλά χωρίς να πληρώσεις πολλά.

Παράγκα 
Aκτή Koυμουνδούρου 34, Μικρολίμανο, τηλ.: 210 410 1065



Απλώνει τα τραπεζάκια της επάνω σε ένα ξύλινο ντεκ, ακριβώς πλάι στην θάλασσα του Μικρολίμανου, και μας σερβίρει φανταστικά στεριανά κυρίως μεζεδάκια, που περιλαμβάνουν μπριζολάκια με χαλούμι και σάλτσα μουστάρδας, ρεμπέτικη τηγανιά χοιρινή σβησμένη με κρασί, ψαρονέφρι στο τηγάνι με σάλτσα μελιού, φέτα, πατάτες τηγανιτές και θυμάρι, μανιτάρια γεμιστά με τυρί κρέμα, μπέικον, άνηθο και τυρί τσένταρ και μπουρεκάκια μελιτζάνας με κιμά, σάλτσα ντομάτας και τυρί. Συνοδεύουμε με κρασάκι ή μπύρες, και θέα στις βάρκες που λικνίζονται στο λιμανάκι.

Lamarina 
Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς, τηλ.: 211 0124117



Στέκι ξακουστό και κοσμαγάπητο για Πειραιώτες και όχι μόνο, η Lamarina σερβίρει ψητά να γλείφεις τα δάχτυλά σου και τιμιότατα σουβλάκια με θέα στα γιωτ της Μαρίνας Ζέας. Εδώ πέρα από τα αναμενόμενα καλαμάκια, κοντοσούβλια, μπριζολάκια και γύρους θα δοκιμάσεις και ορεκτικά όπως χαλούμι ψητό με σάλτσα μελιού και φύλλα ρόκας, αυγά με πατάτες ή με γραβιέρα και πολίτικο σουτζούκι, πατάτα ψητή με μπέικον και σως τσένταρ και κολοκυθάκια τηγανιτά με σως από γιαούρτι και δυόσμο. Όσο και αν υπερβάλλεις, το όριο των 15€ δεν θα το υπερβείς, ενώ για ακόμα πιο low budget καταστάσεις θα βρεις και τυλιχτά στα 2,80€. Αναλυτικό μενού εδώ.

Φύκι Φύκι 
Λεωφ. Γρέγου 45, Πόρτο Ράφτη, τηλ: 22990 76333



Σε ένα από τα ωραιότερα παραθαλάσσια σποτ όλης της Αττικής, το Φύκι Φύκι απλώνει τα τραπεζάκια του κυριολεκτικά πάνω στην θάλασσα και παίζει με ένα μενού… mix and match στεριά και θάλασσα. Για λόγους μπάτζετ αυτή την φορά θα μείνουμε στη στεριά, και θα δοκιμάσουμε νοστιμιές όπως τσιπς μανιταριών με σκορδάτη μαγιονέζα, σουβλάκια μαύρου χοίρου με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας, γιουβέτσι κοτόπουλο με μαύρη τρούφα και χιώτικες χυλοπίτες με λεμονάτο ψαρονέφρι. Οπωσδήποτε κράτηση, ειδικά τα Σαββατοκύριακα, και ιδανικά παρέα μεγαλύτερη των δύο ατόμων, για να δοκιμάσετε περισσότερα μεζεδάκια.

Φόρος 
Θορικό Λαυρίου, τηλ.: 22920 28018



Ποιος είπε ότι μόνο οι στεριανοί μεζέδες μπορούν να είναι φτηνοί; Ο Φόρος είναι ίσως το ταβερνάκι με την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής όταν μιλάμε για ψαροφαγία. Τα τραπέζια του απλώνονται σε μια υπερυψωμένη αυλή ακριβώς απέναντι από την θάλασσα στο Λαύριο, και φορτώνονται με αλμυρές λιχουδιές όπως ο φημισμένος του μπακαλιάρος σκορδαλιά, το μαστόρικα τηγανισμένο καλαμάρι, οι γαριδούλες, ο μαρινάτος γαύρος, και το χταπόδι ψητό ή ξιδάτο. Αν νιώθεις λαρτζ, και μπορείς να ξεφύγεις από το μπάτζετ των 15€, υπάρχει καθημερινά και μεγάλο φρέσκο ψάρι (φαγκρί, σαργός, τσιπούρα και πάει λέγοντας).

Το Ακρί 
Ακτή Θεμιστοκλέους 298, Πειραϊκή, τηλ.: 210 4180110



Μπορεί η Πειραϊκή να απέκτησε κάποια στιγμή κακή φήμη για τις τσιμπημένες της τιμές (και δικαίως) εξαιρέσεις όμως πάντα υπάρχουν, και το Ακρί είναι μία από αυτές. Στην άκρη της Πειραϊκής –αν δεν το μάντεψες από το όνομά του– απλώνει έξω τραπεζάκια που αγναντεύουν την θάλασσα και σερβίρει νοστιμότατα θαλασσινά και λαχταριστούς ουζο-μεζέδες σε γενναίες μερίδες. Ξεχωρίζουν το χταποδάκι στα κάρβουνα, ο μαρινάτος γαύρος, οι γαρίδες, τα τηγανιτά καλαμαράκια, και το συμιακό γαριδάκι. Με το απαραίτητο ουζάκι, δεν θα ξεφύγεις από το μπάτζετ των 15€ κατ’ άτομο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v