Αντιτουριστικά ουζάκια στου Ψυρρή και στην Πλάκα

Βγαίνουμε για μεζεδάκια, ψαράκι και ουζάκια σε όχι και τόσο τουριστικές διευθύνσεις στου Ψυρρή, το Μοναστηράκι και την Πλάκα.
 

Αντιτουριστικά ουζάκια στου Ψυρρή και στην Πλάκα

Πλάκα, Μοναστηράκι, Ψυρρή. Αυθεντικές αθηναϊκές γειτονιές, πάντα όμορφες, πάντα ζωντανές, πάντα γεμάτες τουρίστες.

Πώς θα ξεφύγουμε από τα «come here, greek souvlaki, pizza, drinks, coffee» μαγαζάκια για να πιούμε τα ουζάκια μας στον ήλιο όσο το δυνατόν πιο παραδοσιακά;

Ψάχνοντας εκεί που πρέπει.

Καραμανλίδικα του Φάνη
Σωκράτους 1 και Ευριπίδου 52, Ψυρρή, τηλ: 2103254184

 



Μαγαζάκι δυο σε ένα (παντοπωλείο/ντέλι και μεζεδοπωλείο), τα Καραμανλίδικα στεγάζονται σε ένα όμορφο νεοκλασσικό στο κέντρο και βγάζουν τραπεζάκια έξω για να απολαύσουμε πικάντικους μεζέδες (παστουρμαδοπιτάκια, τηγανιά με σουτζούκι ή παστουρμά, αυγά με σουτζούκι κ.α.) και να σβήσουμε την κάψα με ουζάκι εμφιαλωμένο Αντρίκειο από τη Χίο, Γιοκαρίνη από τη Σάμο, Δολύχι από Ικαρία, Μελτέμι από την Άρτα και Αλεξανδρίδη από τις Σέρρες, μεταξύ άλλων. Για μεζεδάκια στη μέση και ούζα, υπολογίστε περί τα 15€/ άτομο.

Διόσκουροι
Διοσκούρων 13, Πλάκα, τηλ: 210 3219607

 



Σηκώστε χέρι αν δεν αράξατε εδώ ως φοιτητές με μπύρες και μεζέ. Ωραία, φίλοι μας είστε. Οι «πάνω» Διόσκουροι, είναι λιγότερο τουριστικοί από τους «κάτω» και φιλοξενούν εδώ και χρόνια τα αραλίκια φοιτητών και μη με σούπερ θέα στην αρχαία αγορά. Τα ουζάκια εδώ – Μίνι, Βαρβαγιάννη, Μπουτάρη, Ηδονικό κ.α. – συνοδεύονται με τίμιες ποικιλίες κρεατικών (στα 15€), σαλάτες και κάποια μεζεδάκια (σαγανάκι, πατάτες τηγανιτές, τυροκαυτερή, κεφτεδάκια κ.α.) σε τσιμπημένες τιμές. Για ένα τσιμπολόγημα μετά ούζου, υπολογίστε περί τα 12€ κατ’ άτομο.

Η Αυλή
Αγίου Δημητρίου 12, Ψυρρή, τηλ.: 210 3217642

 



Η πάλαι ποτέ «μυστική» αυλή του Ψυρρή αποτελεί πλέον ένα από τα πλέον δημοφιλή αλλά πάντα underground ουζερί/μεζεδοπωλεία της περιοχής. Στην ασβεστωμένη, στενόμακρη αυλή με τα λιγοστά τραπεζάκια θα πιείτε ουζάκια και τσίπουρα και θα τα συνοδεύσετε με καλοφτιαγμένα μεζεδάκια από τον περιορισμένο κατάλογο, όπως πατατοσαλάτα με κρεμμυδάκι και κάππαρη, κεφτεδάκια μαμαδίστικα, σαγανάκι, χοιρινή τηγανιά και στραπατσάδα. Ο λογαριασμός από 10€ κατ’ άτομο για ουζάκια και τσιμπολόγημα.

Ατλαντικός
Αυλητών 7, Ψυρρή, τηλ: 213 0330850

 



Σε ένα στενάκι κοντά στην Ερμού, οι μυρωδιές από ψαράκια στο τηγάνι σπάνε μύτες. Ο Ατλαντικός είναι από τα πλέον ξακουστά ψαροταβερνάκια της περιοχής, όμως κρατά τον εναλλακτικό χαρακτήρα του ατόφιο. Μερικά τραπεζάκια στο στενό πεζοδρόμιο και κάποια στο εσωτερικό του, όπου καταφθάνουν τηγανιτές κουτσομούρες, γαριδομακαρονάδες, φάβα, χόρτα, γαρίδες ψητές, μύδια, σαρδέλες αλλά και ψάρια ημέρας όπως τσιπούρα, λαυράκι κ.α. Συνοδεύονται ωραιότατα με ούζα κλασικά – Βαρβαγιάννη, ΜΙΝΙ κ.α. – αλλά και πιο ιδιαίτερα όπως το Γιαννατσή από τη Μυτιλήνη, ενώ ο λογαριασμός θα έρθει στα 15-20€ κατ’ άτομο.

Δίπυλο
Ερμού 121 & Άστιγγος, Mοναστηράκι, τηλ: 210 3222469

 



Στα... σύνορα Μοναστηράκι- Θησείο, αυτό το συμπαθέστατο και παρεΐστικο μεζεδοπωλείο μάς κερδίζει με την παραδοσιακή του ατμόσφαιρα, και τα καλοφτιαγμένα μεζεδάκια του, τα οποία απολαμβάνονται συνοδεία ζωντανής λαϊκής και ρεμπέτικης μουσικής από Τετάρτη μέχρι Κυριακή. Στα τραπεζάκια που βγάζει έξω δοκιμάζουμε χορταστικές ποικιλίες κρεατικών, μερίδες κεμπάμπ, παϊδάκια κοτόπουλο, φέτα σαγανάκι με μέλι, κεφτεδάκια με φρεσκοκομμένες πατάτες και άλλα τέτοια ωραία. Συνοδεία ούζου – δοκιμάστε το Μελτέμι από την Άρτα – ο λογαριασμός για ένα πλήρες μεζεδογεύμα κυμαίνεται στα 15€ κατ’ άτομο.

Ήβη
Ν. Αποστόλη 19 & Ήβης, Ψυρρή, τηλ: 210 3232554

 



Τοσοδούλι καφενείο στην καρδιά του Ψυρρή, με καμιά δεκαριά τραπεζάκια σιδερένια έξω κάτω από τα αναρριχόμενα φυτά τα οποία αγκαλιάζουν τη μισή εξωτερική πρόσοψή του και θυμίζουν άλλες εποχές. Το μενού εδώ περιλαμβάνει κλασικά μεζεδάκια αλλά και άλλα, πιο ιδιαίτερα. Σημειώστε στα οπωσδήποτε το ταμπουλέ, τις μακαρούνες, τον ντάκο, την ψητή πατάτα με γιαούρτι, τη λιβανέζικη τυροσαλάτα, τον μαρινάτο γαύρο, την ταραμοσαλάτα και το σαγανάκι με κασέρι. Ούζο και ρακή έχουν μεγάλη ζήτηση και διατίθενται σε χύμα και εμφιαλωμένες επιλογές. Ο λογαριασμός στα 10-12€ κατ’ άτομο για μεζεδοκατανάλωση.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v