Ουζάκια και μεζέδες με θέα θάλασσα

Στον Μαραθώνα, το Σούνιο και τον Πειραιά, πέντε τέλεια ψαροταβερνάκια σερβίρουν μεζέδες και ουζάκια… με την αλμύρα, πάνω στην θάλασσα.
Ουζάκια και μεζέδες με θέα θάλασσα

Ο Βράχος

Χρυσής Ακτής 14, παραλία Μαραθώνα, τηλ.: 22940 55297



Πολύ κοντά στον τύμβο του Μαραθώνα, ο Βράχος απλώνει τραπεζάκια κάτω από τα δέντρα, πλάι στο κύμα, σε απόσταση απλώνω-χέρι-και-πιάνω-θάλασσα, και τα φορτώνει με ολόφρεσκα θαλασσινά: Τηγανιτά καλαμαράκια, γαριδάκι συμιακό, χταπόδι ξυδάτο ή ολόσωστα ψημένο στα κάρβουνα, και ψαράκι ημέρας. Συνοδεύουμε με μυρωδάτη χωριάτικη, φρεσκοτηγανισμένες πατατούλες κομμένες στο χέρι, και ικανοποιητική ποικιλία ούζου, και πληρώνουμε γύρω στα 15€ το άτομο.

Συρτάκι

69ο χλμ. Αθηνών-Σουνίου, Σούνιο, τηλ.: 22920 39125



Δυο βήματα από τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, το λαοφιλές Συρτάκι αγναντεύει την θάλασσα από τα πάντα γεμάτα τραπεζάκια του, τα οποία φιλοξενούν πεντανόστιμους θαλασσινούς μεζέδες. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το κρασάτο χταπόδι, την ψητή σαρδελίτσα, το ριζότο με καλαμάρι σε μελάνι σουπιάς, τον σολομό σε φύλλο κρούστας και τη μακαρονάδα με τα θαλασσινά. Μεγάλο, φρέσκο ψαράκι «παίζει» πάντα στη βιτρίνα, η ποικιλία ούζου ικανοποιητικότατη και ο λογαριασμός στο τέλος στα 20€ το άτομο αν δεν πάρετε μεγάλο ψάρι.

Τα βράχια της Πειραϊκής 

Ακτή Θεμιστοκλέους 300, Πειραϊκή, τηλ.: 210 4538461



Είναι ένα από τα δημοφιλέστερα (και πιο τίμια) ψαροταβερνάκια/ουζερί της Πειραϊκής, κι αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα χρειαστεί να κάνετε λίγη υπομονή τις ώρες αιχμής μέχρι να αδειάσει τραπέζι, καθότι δεν πραγματοποιούνται κρατήσεις. Θα ανταμειφθείτε, με ωραιότατο χταποδάκι στα κάρβουνα, μύδια σαγανάκι και όλα τα ψαράκια της κατηγορίας γαύρου/ αθερίνας. Από τα ορεκτικά, μην χάσετε τα τραγανά τηγανιτά κολοκυθάκια. Συνοδεύετε με σχετικά δυσεύρετες ετικέτες ούζου (όπως το δικό μας αγαπημένο Πιτσιλαδή) και πληρώνετε περί τα 15-17€ το άτομο.

Μπινελίκια  

Λ. Γρέγου 33, Πόρτο Ράφτη, τηλ: 2299076253



Μεζεδοπωλείο-τσιπουράδικο που κοιτάζει… κατάματα την θάλασσα, και σερβίρει πεντανόστιμα μεζεδάκια από στεριά και θάλασσα. Δοκιμάστε οπωσδήποτε την καβουροσαλάτα, τη σαντορινιά φάβα, το μπρουσκετάκι με γαύρο μαρινάτο, την παντρεμένη σαρδέλα, τα αχνιστά μύδια, αλλά και τα παστουρμαδοπιτάκια, τα αυγά με το σουτζούκι και το μπουγιουρντί, αν είστε στεριανοί τύποι. Συνοδεύουμε με μεγάλη ποικιλία ούζου ή τσίπουρο (δικά τους χύμα, Χατζόπουλος, Βαρβαγιάννη, Καζανιστό, Τσάνταλη και Πιτσιλαδή) και πληρώνουμε γύρω στα 15€ το άτομο.

Ο Γλάρος 

Παραλία Σχοινιά, Σχοινιάς, τηλ: 22940 63384



Με Ιστορία που ξεκινά κάπου στο 1967, ο Γλάρος του Σχοινιά συνεχίζει ακάθεκτος να απλώνει τα τραπεζάκια του πάνω στην άμμο, και να μας σερβίρει ουζάκια και τίμιους ψαρομεζέδες, που περιλαμβάνουν μπακαλιαράκια, φρέσκο καλαμάρι ψητό, μαρίδα, γόπες και σούπερ μυρωδάτη χωριάτικη. Ο λογαριασμός στο τέλος κυμαίνεται στα 15€ το άτομο, ούζου περιλαμβανομένου. Σημειώστε ότι οι ίδιοι ιδιοκτήτες έχουν και το μικρό beach bar επάνω στην αμμουδιά που σερβίρει ποτάκι και σνακ (σχεδόν) πάνω στο κύμα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v