Πού θα πιούμε ουζάκια μέχρι 15€;

Θα τα πιούμε, θα περάσουμε ωραία, και δεν θα ξοδευτούμε. Έξι διευθύνσεις στην πόλη που μας σερβίρουν τίμια.

Ατλαντικός

Αυλητών 7, Ψυρρή, τηλ.: 213 0330850
Ο Ατλαντικός είναι μια μικρή γωνιά στου Ψυρρή, που μας σερβίρει νοστιμότατα ψαρομεζεδάκια, όπως κουτσομούρες στο τηγάνι, καλαμαράκια, γαρίδες λεμονάτες, τσιπούρες και μύδια αχνιστά, και τα συνοδεύει με κλασσικά, ελληνικά πιάτα, όπως φάβα, νοστιμότατες πατατούλες και χωριάτικη σαλάτα. Προτείνουμε ανεπιφύλακτα την γαριδομακαρονάδα. Με το ουζάκι μας, υπολογίζουμε περί τα 12€ το άτομο.

Καπετάν Μιχάλης

Φειδίου 3, Αθήνα, τηλ: 210 3820073
Ιστορικό μαγαζί, που μετρά πάνω από 50 χρόνια να σερβίρει σε νέους και μεγάλους, φοιτητές και καλλιτέχνες, κεφτεδάκια, ρεβιθοκεφτέδες, στραπατσάδα παραδοσιακή και υπέροχες σαλάτες. Το τιμάμε με την παρέα, και με το απαραίτητο ουζάκι υπολογίζουμε γύρω στα 15€ το άτομο.

Κυβέλη

Επτανήσου 15, Κυψέλη, τηλ: 210 8219406
Από τις αγαπημένες μας γωνιές στην Κυψέλη, χειμώνα-καλοκαίρι, η Κυβέλη μας σερβίρει πιάτα ελληνικά, παραδοσιακά αλλά κάπως πειραγμένα. Σαν μαμαδίσια, αλλά όχι ακριβώς. Γραβιέρα με αποξηραμένα φρούτα, ταλαγάνι με μαρμελάδα, αλλά και τέλεια κρεατικά όπως σπαλομπριζόλες, μοσχαράκι λεμονάτο και τηγανιά κοτόπουλο που λιώνει στο στόμα. Υπολογίζουμε γύρω στα 12-15€ το άτομο.

Δεξαμενή

Πλατεία Δεξαμενής, Κολωνάκι
Αυτό το καφενεδάκι που κάποτε ήταν στέκι του Παπαδιαμάντη και του Καζαντζάκη, μας σερβίρει ουζάκι, ρακές, κρασιά ή μπύρες και μας τα συνοδεύει με μεζεδάκια για κάθε πιθανή όρεξη. Από τις παραδοσιακές τηγανιές και τα φοβερά κεφτεδάκια, μέχρι τις πιο μοντέρνες σαλάτες ζυμαρικών και κάποιες γεύσεις ανατολίτικες. Πληρώνουμε γύρω στα 15-18€ το άτομο.

Το Ακρί

Ακτή Θεμιστοκλέους 298, Πειραϊκή, τηλ.: 210 4180110
Από τα πιο φτηνά ταβερνάκια στην Πειραϊκή, χωρίς να θυσιάζει τίποτα από την γεύση, αλλά ούτε και από τις μερίδες, που είναι χορταστικότατες. Αγναντεύουμε την θάλασσα – επειδή και το φθινόπωρο μας αρέσει να αγναντεύουμε θάλασσα – και απολαμβάνουμε λαχταριστούς ουζομεζέδες όπως χταποδάκι στα κάρβουνα, γαύρο μαρινάτο, καλαμαράκια τηγανιτά και γαρίδες. Κι εδώ έχουμε λατρέψει την γαριδομακαρονάδα—οι αγάπες δεν κρύβονται, συγγνώμη. Πληρώνουμε γύρω στα 15€ το άτομο, με το ουζάκι μας φυσικά.

Ήβη

Ν. Αποστόλη 19 & Ήβης, Ψυρρή, τηλ: 2103232554
Και για να κάνουμε ένα υπέροχο σχήμα κύκλου, επιστρέφουμε στου Ψυρρή, και αράζουμε στην Ήβη, ένα λιτό κι απέριττο ουζερί, που μας σερβίρει μεζεδάκια από όλο τον κόσμο. Φασολάκια μαυρομάτικα με χόρτα, πατάτα με γιαούρτι και χούμους δια χειρός του αιγύπτιου σεφ, αρμένικη ομελέτα με σουτζούκι και παστουρμά και τέλειες ψητές γαρίδες. Έχουμε πολλούς λόγους να αγαπάμε την Ήβη: για τις γεύσεις της, για τον ωραίο κόσμο της, αλλά και για τις τιμές της, που δεν θα μας στοιχίσει περισσότερα από 10-12€ το άτομο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v