Τα καλύτερα ντελίβερι για κολασμένα γλυκά

Θες γλυκό όπως και δήποτε. Θες να νιώσεις την όμορφη αίσθηση της σεροτονίνης; Ε λοιπόν, αυτά τα ζαχαροπλαστεία με ντελίβερι είναι για σένα.
Τα καλύτερα ντελίβερι για κολασμένα γλυκά

Αποφάσισες πως θες να την κάνεις τη γουρουνιά σου. Θες να φας ένα γλυκό. Μην τη σπαταλήσεις όμως σε τυχαίες επιλογές. Αφού θα την κάνεις που θα την κάνεις, πρέπει να σιγουρευτείς πως θα το αξίζει.

Τα παρακάτω μαγαζιά λοιπόν φημίζονται για τα κολασμένα γλυκά τους και στα φέρνουν στο σπίτι μέχρι να πεις «δίαιτα από Δευτέρα».

Ο Στέλιος Παρλιάρος ξέρει κι εμείς τον εμπιστευόμαστε παραγγέλνοντας από το Sweet Alchemy λαχταριστά τιραμισού, γλυκό Σικάγο με σοκολάτα λευκή και μπίτερ, με κρέμα γάλακτος, γκρανόλα σε δεκάδες παραλλαγές και φυσικά bitter σοκολάτες σε ποικιλία για κάθε ουρανίσκο. Ωραίες και οι χειροποίητες μαρμελάδες (εσπεριδοειδή, φρούτα του δάσους κ.α.).

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by 🇬🇷 (@steliosparliaros)



Η αλυσίδα καταστημάτων Fresh είναι υπεύθυνη για ορισμένες από τις καλύτερες γλυκές ακολασίες της ζωής μας και από εδώ μπορούμε να παραγγείλουνε τα υπέροχα γλυκά τους, όπως τούρτα Cream and Cookies, Μωσαϊκό (που χαρίζει ευτυχία σε 7 άτομα), τούρτα κάστανο και πικρή τούρτα Bitter. Μπόλικες και οι βήγκαν επιλογές για όσους νηστεύουν (ή είναι απλά βήγκαν).

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Fresh Pâtisserie (@freshpatisserie)



H Νανά Γιώτη συνεχίζει να τιμά δεόντως το μότο «γλυκά από σπίτι» με δημιουργίες 100% σπιτικές και λαχταριστές και στην καραντίνα. Το απόλυτο σοκολατένιο highlight εδώ δεν είναι άλλο από το σουφλέ σοκολάτας, με την αφράτη υφή το οποίο συνοδεύεται από κρέμα γάλακτος. Κατά τα λοιπά, στο μενού της θα βρείτε κέικ σοκολάτα μπαστούνι με γλάσο, πάβλοβα με αφράτη μαρέγκα, creme fresh και επικάλυψη από φρέσκες φράουλες και βελούδινη μους σοκολάτα. 



Η αποθέωση των λουκουμάδων έχει όνομα, λέγεται Μέλι και Καρύδι και φτιάχνει το έδεσμα σε κάθε πιθανή και απίθανη παραλλαγή, σε ιντριγκαδόρικους συνδυασμούς όπως με creme patisserie και λαχταριστή σοκολάτα (προφιτερόλ), κρέμα λεμονιού και τριμμένο μπισκότο (lemon pie), mascarpone και βύσσινο (cheesecake) και μυζήθρα με μέλι. Γεμίζει επίσης κρουασάν, beignets και τσουρέκια με τα υλικά της επιλογής σου. 



Κάνει «μπζζζ» στο Περιστέρι και οι κάτοικοι ξέρουν πως η Μέλισσα δεν τσιμπάει, αλλά γλυκαίνει. Πραλίνα γάλακτος με μους σοκολάτας σε φύλλα σοκολάτας λέμε και κλαίμε, αλλά και φρέσκα αφράτα σου με κρέμα πατισερί και αγριοκέρασο, τάρτα εσπρέσο και λαχταριστό τιραμισού διεκδικούν μια θέση στον ουρανίσκο σου.



Το Βιολογικό ζαχαροπλαστείο "Φύσις" είναι η χαρά του γλυκατζή, αλλά και όσων προσέχουν τις πρώτες ύλες που καταναλώνουν. Όλα βιολογικά, όλα επιλεγμένα με βάση την ποιότητα, όλα πεντανόστιμα. Κορυφαία σοκολατόπιτα, πορτοκαλόπιτα, ανάμεικτη πατισερί, Cheesecake με φρούτα του δάσους, εκμέκ, προφιτερόλ, πάστα με ταχίνι, αλλά και παγωτά χωρίς ζάχαρη ή λακτόζη είναι μερικές μόνο από τις επιλογές του μενού. 



Τι θα κάναμε χωρίς τα μιλφέιγ της Δέσποινας; Σίγουρα δε θα ήμασταν το ίδιο ευτυχείς. Σε διάφορα σημεία της Αθήνας, το ζαχαροπλαστείο ετοιμάζει και στέλνει φοβερά προφιτερόλ, αφράτα τιραμισού, μιλφέιγ σε διάφορες παραλλαγές (τούρτα, με αμύγδαλο ή χωρίς, οικογενειακά, ατομικά κτλ.) και ωραία, μυρωδάτα χειροποίητα κέικ.



Ένας μικρός σοκολατένιος παράδεισο στο κέντρο, το The Dark Side of Chocolate φτιάχνει μικρά shhhhοκολατάκια, αλλά και πλάκες σοκολάτας σε τεράστια ποικιλία, συνδυάζοντας πρώτες ύλες όπως δενδρολίβανο, κέδρο βασιλικό, μπαχάρι και ξύσμα από λάιμ. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό, το ίδιο και τα κουτάκια στα οποία τα βάζουν. 



Τυχεροί οι Πειραιώτες, που έχουν το δικό τους μερτικό σε ποιοτική σοκολάτα χάρη στο Le Votre Piree, εκεί όπου τυριά, πιπέρια, ούζο, κρασιά, κυρίως τοπικά προϊόντα, αναμειγνύονται με μαεστρία με την σοκολάτα και δημιουργούν σοκολατάκια και σοκολάτες χάρμα ουρανίσκου. 



Για σου-ρεάλ κατάστασεις, τέλος, μια είναι η διεύθυνση: το Choureal φέρνει λαχταριστά σου στην πόρτα σου και κάπου εδώ τελειώνουν τα λογοπαίγνια. Σου – προτείνουμε λοιπόν Choux a la creme με κρέμα πατισερί και βανίλια, Choux με μήλο και κρέμα αμυγδάλου και Choux με πραλίνα φουντουκιού και καραμελωμένα φουντούκια. Εξαιρετικά και τα εκλεράκια του, όπως και το παραδοσιακό Paris-brest με γέμιση κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια.



Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v