Τέλειες ρομαντικές κομεντί για να ξεχαστείς

Όχι άλλο δράμα, και σίγουρα όχι άλλη δυστοπία. Χορτάσαμε από τέτοια στην πραγματική ζωή. Ώρα να ξεχαστούμε με λίγο ρομάντζο.
Τέλειες ρομαντικές κομεντί για να ξεχαστείς
Αν τα βράδια της καραντίνας στο τα γεμίζεις με Τσέρνομπιλ και με Κοντάτζιον, ή πολύ γενναίος είσαι ή πολύ αναίσθητος. Σε κάθε περίπτωση, σε ζηλεύουμε. Όλοι εμείς οι υπόλοιποι που δεν αντέχουμε άλλο δράμα, πολλώ δε μάλλον άλλη δυστοπία, στις ζωές μας λέμε να καταφύγουμε στην πάντα αφελή, αλλά πάντα ασφαλή, λύση των ρομαντικών κομεντί. Κι αν δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις, σου μαζέψαμε μερικές από τις αγαπημένες μας.

Notting Hill

Δε μας νοιάζει πόσες φορές το έχεις δει, η καλύτερη κομεντί που έβγαλε ολόκληρη η δεκαετία του ’90 είναι πάντα εδώ για να σου (ξανα)φτιάξει το κέφι. Για την περίπτωση που έφτασες πρόσφατα από κάποιον άλλο πλανήτη, ο Hugh Grant είναι ένας βιβλιοπώλης που ερωτεύεται την σούπερ σταρ ηθοποιό την οποία υποδύεται η Julia Roberts.



Funny Girl

Επειδή στα 60s ήξεραν να φτιάχνουν κομεντί, και επειδή το Ένα Αστείο Κορίτσι έχει μια υπέροχη Barbra Streisand στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Fanny Brice, διάσημης κωμικού των αρχών του 20ου αιώνα. Συμπρωταγωνιστεί ο Omar Shariff, στο ρόλο του αγαπημένου της τζογαδόρου και μικροαπατεώνα, Nick Arnstein.



Roxanne

Από τα 80s με αγάπη, μας έρχεται μια απολαυστική διασκευή του Σιρανό Ντε Μπερζεράκ, με τον Steve Martin και την Daryll Hannah ως απολαυστικό δίδυμο Σιρανό-Ρωξάνης. Αν δεν έχεις ακουστά τον Σιρανό Ντε Μπερζεράκ, είναι ένας τύπος με τεράστια μύτη που γράφει υπερ-τέλεια γράμματα στην κοπέλα που έχει ερωτευτεί όμορφος αλλά άμπαλος φίλος του, και η οποία κοπέλα (προφανώς) καταλήγει να ερωτευτεί τον Σιρανό μέσα από τα γράμματά του.



Crazy Stupid Love

Λίγος Ryan Gosling πάντα βοηθάει στις δύσκολες στιγμές, κι αυτή εδώ η ανάλαφρη κομεντί έχει και Steve Carell σε μεγάλα κέφια, να την κάνει περισσότερο κομεντί και λιγότερο ρομάντσο, και μια υπέροχη Julianne Moore. Η υπόθεση (έχει ποτέ σημασία η υπόθεση;) είναι η προσπάθεια ενός μεσήλικα να ξαναβγεί στον στίβο των ραντεβού, ίσως και να ξαναβρεί τον έρωτα, μετά το διαζύγιό του.



You’ve got Mail

Αχ, η αθωότητα των 90s. Εκείνης της δεκαετίας που η ανθρωπότητα αντίκριζε για πρώτη φορά email –και καμιά φορά ερωτευόταν τους ανθρώπους που της τα έστελναν. Η Meg Ryan και ο Tom Hanks είναι ερωτευμένοι στον βίρτουαλ κόσμο, άσπονδοι εχθροί στον αληθινό. Όχι πως αμφιβάλλεις τι θα γίνει στο τέλος, αλλά έχεις ένα δίωρο γλυκύτητας και ελαφράδας μέχρι να φτάσεις εκεί.



Definitely Maybe

Ο Ryan Reynolds εξηγεί στην 11χρονη κόρη του, Abigail Breslin (γνωστή και ως η υπέροχη μικρή του Little Miss Sunshine) την ζωή του και τις προηγούμενες σχέσεις του, μέχρι να φτάσει να γνωρίσει τη μητέρα της, με την οποία ετοιμάζονται να πάρουν διαζύγιο. Κάπως σαν συμπυκνωμένο (και πολύ πιο feelgood) How I Met your Mother. Πρωταγωνιστεί μαζί τους και η πάντα εκπληκτική Rachel Weisz.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v