5 φανταστικά μενού για του Αγίου Βαλεντίνου

Τα εστιατόρια της Αθήνας φοράνε τα… κόκκινά τους, και ετοιμάζουν μενού που επιβεβαιώνουν το κλισέ ότι ο έρωτας περνά από το στομάχι.
5 φανταστικά μενού για του Αγίου Βαλεντίνου
Ναι ξέρουμε, Βαλεντίνοι και αηδίες, ο έρωτας γιορτάζει κάθε μέρα, και άλλα τέτοια γραφικά. Παρασκευή είναι όμως, ωραία αφορμή να βγεις με το έτερό σου ήμισυ (ή με το αντικείμενο του πόθου σου, κλείνουμε μάτι) και τα εστιατόρια της Αθήνας σας περιμένουν στολισμένα και με ωραιότατα μενού.

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες
Π. Μελά 13, Βύρωνα



Τι θα έλεγες για ένα νοερό ταξιδάκι στο Αιγαίο, στην καρδιά του χειμώνα; Το Μπαλκόνι στις Κυκλάδες, με την φανταστική του θέα σε όλη την Αθήνα, έχει ετοιμάσει ένα εκπληκτικό μενού που μυρίζει θάλασσα (και ξέρεις τι λένε για τα θαλασσινά) για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Τα χάιλαητ περιλαμβάνουν καπνιστό χέλι με αφρό πατάτας και τηγανητό κρόκο αβγού, τάρτα χειροποίητη με σολομό και σπαράγγια, αστακοµακαρονάδα για δύο ή (για τους αμετανόητους κρεατοφάγους) rib eye μόσχου με κόκκους espresso, καραμελωμένα καρότα και πατάτες baby. Το μενού για δύο άτομα κοστίζει 105€, ή 120€ με μια φιάλη Saumon από το Κτήμα Χαρλαύτη. Κρατήσεις στο 21 0764 0240.

Po'Boys
Αγαθάρχου 12, Ψυρρή



Θέλεις κάτι πιο… αστικά ρομαντικό; Να βγείτε για φαγητό μεν, αλλά χαλαρά, ίσως να πάτε και για ένα ποτάκι μετά με τα πόδια; Ψυρρή να πάτε τότε, το Po'Boys έχει ετοιμάσει ωραιότατο (και οικονομικότατο, στα 20€ το άτομο) μενού πέντε πιάτων, με σούπα με παντζάρι πορτοκάλι και μπαχαρικά Cajun, πεϊνιρλί με μελιτζάνα, σιγοκαπνιστό pork belly και μοτσαρέλα, σαλάτα με ψητό κατσικίσιο τυρί, βατόμουρα και καραμελωμένα φουντούκια, Inside Skirt Steak από τον ξυλόφουρνο με bearnaise και ψητές γλυκοπατάτες και piece of (Red Velvet) Cake για γλυκό κλείσιμο. Κρατήσεις στο 210 323 4672.

Mono Wine Restaurant
Μπενιζέλου Παλαιολόγου 4, Πλάκα



Ρομάντζο αθηναϊκό χωρίς Πλάκα δε γίνεται (είδες τι κάναμε εκεί) και το υπέροχο Mono Wine Restaurant έρχεται να προτείνει ένα σούπερ μενού με wine pairing, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα εξής: Τραγανό μπισκότο ρεβιθιού με καπνιστή πέστροφα στιφάδο, βελουτέ γλυκοπατάτας με μπέικον πάπιας και πορτοκάλι, κρουτόν αρωματισμένα με φασκόμηλο, λαβράκι σασίμι με αυγοτάραχο και ακτινίδιο, ραβιόλια με κολοκύθα, αγριογούρουνο φιλέτο με γλάσο μίσο και πικραμύγδαλο και Black Angus beef shoulder tender bourguignon με πουρέ πατάτας με τρούφα. Το καθένα από αυτά ταιριάζεται με ένα συγκεκριμένο κρασί (δείτε τα εδώ αναλυτικά) και η τιμή κατ’ άτομο είναι 45€. Κρατήσεις στο τηλέφωνο 210 3226 711.

Nice’n’Easy
Ομήρου 60 και Σκουφά, Κολωνάκι | Παπαδιαμάντη 7, Κηφισιά



Σε δύο φανταστικούς χώρους σε Κολωνάκι και Κηφισιά, το Nice’n’Easy ετοιμάζει και σερβίρει ένα μενού πέντε πιάτων, που περιλαμβάνει χτένια μαριναρισμένα σε εσπεριδοειδή, κρεμώδη σούπα από καρότο και τζίντερ, κονφί ορτυκιού με κουμκουάτ και ριζότο με πράσινο καπνιστό στέρι, και για κυρίως μοσχαρίσιο φιλέντο με τραγανό καβούρι και πολέντα, ή φιλέτο σφυρίδας με πουρέ από λαγόχορτο. Τιμή κατ’ άτομο, 39€. Δείτε αναλυτικά το μενού εδώ. Κρατήσεις για το Κολωνάκι στο 210 3617 201 και για την Κηφισιά στο 210 808 2014.

Hard Rock Athens
Αδριανού 52, Μοναστηράκι



To Love at First Bite μενού που θα σερβίρεται την Παρασκευή στο πανέμορφο κτίριο της οδού Αδριανού περιλαμβάνει επιλογές όπως το Bordeaux Burger γεμισμένο με μαρμελάδα από σύκα Bordeaux, καραμελωμένα κρεμμύδια και κρεμώδες κατσικίσιο τυρί, και το Lobster Cobb, κομμάτια γλυκού αστακού, αβοκάντο, καβουρδισμένο καλαμπόκι, μαύρα φασόλια, τυρί jack Monterey, σπόρους ροδιού και τραγανά ρεβίθια επάνω σε μια στρώση από φρέσκα χόρτα. Μπορείτε να επιλέξετε μενού δύο πιάτων (στα 38,45€ το άτομο) ή τριών (στα 44,75€ το άτομο). Κρατήσεις στο τηλέφωνο 2103245170.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v