Τα καλύτερα πρωινά για ξενύχτηδες στην Αθήνα

Σε ξενοδοχεία και καφέ, οι μπουφέδες στήνονται, τα αυγά μοσχοβολάνε και το στομάχι στρώνει από το ξενύχτι της πρώτης μέρας του 2020.
Τα καλύτερα πρωινά για ξενύχτηδες στην Αθήνα

Πού θα φάμε τα καλύτερα πρωινά και brunch του νέου έτους;

Το Brunch Factory στην Αθηνάς, σε στρατηγική θέση δίπλα από το μετρό στο Μοναστηράκι, ανοίγει από τις 6 το πρωί την κουζίνα του για να σερβίρει πληθωρικό πρωινό με pancakes, αυγά με αβοκάντο σε ψωμάκι, φυσικούς χυμούς κ.α. – στα 25€/ άτομο.



Με την Αθήνα στο πιάτο, αλλά και πληθώρα εκλεκτών γεύσεων (κρουασάν, muffins, τυριά, αλλαντικά, φρούτα, γιαούρτι και μέλι, πίτες, μπουγάτσες, αυγά κ.α.) από έναν γκράντε μπουφέ, το recovery breakfast του St. George Lycabettus είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα της πόλης και θα σερβίρεται από τις 6 το πρωί, στα 30€ κατ’ άτομο.

Στο Athens Marriot η πρώτη μέρα του χρόνου ξεκινά νόστιμα από τις 5 το πρωί με ένα ποτήρι σαμπάνιας και συνεχίζει με πλούσιο πρωτοχρονιάτικο πρωινό με ελεύθερη επιλογή από τον μπουφέ – 40€/ άτομο με δωρεάν πάρκινγκ. 

Στο μοντέρνο Athenaeum InterContinental το Café Zoe σερβίρει το πρωινό των ξενύχτηδων από τις 5 το πρωί με ένα απολαυστικό μπουφέ πρωινού με όλα τα εκλεκτά καλούδια που αυτός περιλαμβάνει – αυγά, χυμούς, πίτες, τυριά και αλλαντικά, δημητριακά και γιαούρτια, κρουασάν, μάφινς κ.α. Στα 32€ κατ’ άτομο.



Στο Minnie the Moocher, το γνωστό Κολωνακιώτικο στέκι, από τις 11 το πρωί απολαμβάνουμε ποιοτικό πρωινό με αβγά σε διάφορες παραλλαγές από  ομελέτα μέχρι τα κλασικά αβγά μάτια βιολογικής γεωργίας με τηγανιτές πατάτες,  beef ciabatta με ζεστές φέτες μοσχαριού, ολόφρεσκους αναζωογονητικούς χυμούς με ginger και πολλά άλλα – δείτε το μενού εδώ



Για σούπερ κυριλέ καταστάσεις, το πρωινό στο εστιατόριο Βυζαντινό του Hilton ξεκινά να βγαίνει στον πλουσιοπάροχο μπουφέ από τις 4:30 και περιλαμβάνει σφολιατοειδή, δημητριακά, τυριά, αλλαντικά, λουκάνικα, μπέικον, ομελέτες, στραπατσάδες, σούπες κ.α. – στα 45€/ άτομο, με δωρεάν πάρκινγκ. 

Στο ξενοδοχείο του Παλαιού Φαλήρου Poseidon ο μπουφές ανοίγει από τις 7 το πρωί και ενισχύεται με ελληνικιό πρωινό, τηγανιτά αυγά, χωριάτικα λουκάνικα, κις λωρέν, ριζότι, κανελόνια, ποικιλίες αλλαντικών, φρούτα εποχής, χαλβά Φαρσάλων, μελομακάρονα και παραδοσιακές πίτες, μεταξύ άλλων – 25€ κατ’ άτομο, δείτε αναλυτικά εδώ

Ο βραβευμένος σεφ Γιάννη Μπαξεβάνης και ο σεφ Φίλιππος Δημόπουλος υπογράφουν το πρωινό που θα σερβίρει το Ark στη Γλυφάδα, στο οποίο πέρα από τις κλασικές γεύσεις από το μπουφέ θα περιλαμβάνει και αρκετές «ψαγμένες» επιλογές – έκπληξη. Τιμή κατ’ άτομο 28€. 

Το Wynwood στη Γλυφάδα ανοίγει την κουζίνα του και μας περιμένει από τις 12.00 για λαχταριστές επιλογές brunch από το μενού του όπως bacon omelette, big mouth toast με μιξ τυριών και καπνιστή γαλοπούλα, pancakes los bananeros με nucrema, μπανάνα και καρύδα και άλλα τέτοια ωραία – δείτε το μενού εδώ

Τέλος, σταθερή, παραδοσιακή επιλογή πρωινού «στα όρθια» για να στρώσει το στομάχι προσφέρουν οι καντίνες και τα «βρώμικα» της Αθήνας. Δείτε τις εδώ

Ν. Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v