5 τέλεια ιταλικά εστιατόρια με τραπεζάκια έξω

Σε πεζοδρόμους και πράσινες αυλές, απολαμβάνουμε φρέσκα ζυμαρικά, λαχταριστή πίτσα και γκουρμέ γεύσεις… molto bene.
 

5 τέλεια ιταλικά εστιατόρια με τραπεζάκια έξω

Bella Vespa
Κύπρου 11, Γλυφάδα, τηλ: 2108982880

 



Για τρίτο σερί καλοκαίρι ανοίγει τον δροσερό του κήπο με τις φερ φορζέ πολυθρόνες και το όμορφο μπαρ και προτείνει μια βόλτα σε γεύσεις της γειτονικής μας χώρας. Βόλτα που περιλαμβάνει πιάτα όπως μπρουσκέτες με προζυμένιο ψωμί και μοτσαρέλα bococcini, Vitello Tonnato ήτοι λεπτοκομμένο μοσχαράκι με σάλτσα τόνου και τοματίνι κονφί, πίτσα Bianca με μοτσαρέλα, γκοργκοντζόλα, πεκορίνο και παρμεζάνα, παπαρδέλες με σιγομαγειρεμένα ribs, πεκορίνο και λάδι λευκής τρούφας, και λαχταριστή Picanha με πουρέ πατάτας και ζωμό μοσχαριού. Ενδιαφέρουσα και η λίστα των κοκτέιλ, τα οποία είναι φτιαγμένα για να ταιριάζουν με τα πιάτα του μενού. Για ένα γεύμα με εμφιαλωμένο κρασί εδώ, υπολογίστε περί τα 30-40€/ άτομο.

Parlo
Αδριανείου 25Α & Βεάκη, Ν. Ψυχικό, τηλ: 2130365719

 



Σε πιο casual σκηνικό, το ιταλικό «αδερφάκι» της Πιπεριάς του Ψυχικού, διαθέτει μια άνετη αυλή με μοντέρνα διακόσμηση, εξίσου όμορφο (και άκαπνο) εσωτερικό, ενώ στο μενού του παίζει με επιλογές σε pizza, pasta και σαλάτες. Ξεκινήστε με Involtini Fritti δηλαδή τραγανά ρολλά με μανιτάρια και πανσέτα σε μαγιονέζα αρωματισμένη με τρούφα, συνεχίστε με μια ωραιότατη και δροσερή σαλάτα με φυλλώδη λαχανικά, κρέμα βαλσάμικου με σύκο, γκοργκοντζόλα, προσούτο και αχλάδι και εν συνεχεία επιλέξτε κάποια από τις νοστιμότατες και ιδιαίτερες πίτσα: η Smashin Pumpkin με γλυκιά κολοκύθα, μοτσαρέλα, τσορίθο και γκοργκοντζόλα είναι ωραιότατη. Από τα ζυμαρικά, ξεχωρίζουν οι φρέσκες μαύρες ταλιατέλες με σολομό, σε κρέμα σαφράν με άνιθο. Συνοδεία κρασιού σε ποτήρι, ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 25€/ άτομο.

Cupola
Ευφορίωνος 13, Παγκράτι, τηλ: 21 1411 7444

 



Σε έναν ατμοσφαιρικό πεζόδρομο του Παγκρατίου, το Cupola βγάζει τραπεζάκια έξω και μας σερβίρει ωραιότατες μακαρονάδες και ναπολιτάνικη πίτσα. Ξεκινάμε με ορεκτικά όπως λεπτοκομμένο νουά μόσχου vitello tonnato με σάλτσα τόνου κι ανθούς κάππαρης και μια ωραιότατη Buratta με την ομώνυμη μοτσαρέλα και τραγανή πανσέτα. Συνεχίζουμε με μια αυθεντική καρμπονάρα, με καπνιστή πανσέτα κρόκο αυγού και pecorino, όπως αρμόζει σε μια αυθεντική τρατορία και βάζουμε για τη μέση ωραιότατη πίτσα από τον ξυλόφουρνο που έδωσε μάλιστα το όνομά του στο εστιατόριο- αυτή με το λάδι τρούφας είναι εξαιρετική και αρωματική. Αν επιλέξετε κυρίως, τότε το κλασικό Ossobuco Milanese σε σάλτσα από merlot με risotto zaferano είναι ωραιότατο. Μαζί με ποτήρι κρασί, υπολογίστε περί τα 25€/ άτομο.

Nolita
Χαριλάου Τρικούπη 48, Κηφισιά – Ξενοδοχείο Semiramis, τηλ: 21 0623 1181

 



Τα τραπέζια του στρώνονται για ακόμα ένα καλοκαίρι δίπλα στην εντυπωσιακή πισίνα του ξενοδοχείου Semiramis, και ο σεφ προτείνει κλασικά ιταλικά πιάτα, σε εκλεπτυσμένες εκδοχές με έμφαση στην χειροποίητη πίτσα. Στο Nolita θα δοκιμάσετε fusili με βασιλικό καβούρι και μια σάλτσα μπισκ με μπέικον, συκώτι alla veneziana, paccheri με οσομπούκο, gremolata και κρέμα παρμεζάνας, «μαύρη» πίτσα με μοτσαρέλα Bufala, μαύρη τρούφα, ρόκα και flakes παρμεζάνας ή μία λιτή αλλά πεντανόστιμη Μαργαρίτα με μοτσαρέλα Bufala, ντομάτα San Marzano, παρμεζάνα και φρέσκο βασιλικό. Το μενού σύντομα θα ανανεωθεί με την προσθήκη signature cocktails με καλοκαιρινό άρωμα, ενώ σημειώστε πώς κάθε Κυριακή στο Nolita σερβίρεται και brunch. Για ένα πλήρες γεύμα, με ποτήρι κρασί υπολογίστε περί τα 30€/ άτομο.

Oroscopo
Αντήνορος 42, Ιλίσια, τηλ.: 210 7238567

 



Τραπεζάκια έξω πλάι στις φυλλωσιές, λιτό αλλά ευχάριστο και φωτεινό περιβάλλον μέσα, χάρη στις μεγάλες τζαμαρίες. Το δυνατό χαρτί του Oroscopo, βέβαια, είναι το μενού του. Δοκιμάστε, για παράδειγμα τα μπαστουνάκια μοτσαρέλας με μαρμελάδα ντομάτας και προσούτο, την λεπτή και τραγανή πίτσα Monde, με μανιτάρια porcini, μοτσαρέλα, σάλτσα ντομάτας, μπέικον, παρμεζάνα και ρόκα, τις ταλιατέλες με μοσχαρίσια μάγουλα και σάλτσα κρασιού, το ριζότο με γαρίδες, πράσο και πεκορίνο και την πεμπτουσία της απλότητας και της γεμάτης γεύσης που είναι το σπαγγέτι Napolitana. Για πλήρες γεύμα, μαζί με κρασί, ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 17-20€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v