Οι πιο value for money αυλές της Αθήνας για φαγητό

Σε κήπους και αυλές, απολαμβάνουμε ελληνική κουζίνα 20-30€ το άτομο, με κρασί ή κοκτέιλ.
Οι πιο value for money αυλές της Αθήνας για φαγητό

Με κάτι λιγότερα από 30€ κατ’ άτομο με κρασί ή ούζο ή κοκτέιλ, δοκιμάζουμε προσεγμένα πιάτα σε κήπους ή αυλές της πόλης φουλ… value for money.

Άμα Λάχει - Στης Νεφέλης

Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια, τηλ: 21 0384 5978

 



Η μποέμ αυλή της αποτελεί εδώ και χρόνια σήμα κατατεθέν της προσεγμένης και δημιουργικής μεζεδοκατανάλωσης στην Αθήνα, ενώ το μενού της αλλάζει συχνά με νόστιμες όσο και πρωτότυπες προσθήκες. Στη «Νεφέλη» θα δοκιμάσετε σαγανάκι με φιλέτο κοτόπουλου και Μετσοβόνε, σιγομαγειρεμένα, και καραμελωμένα χοιρινά ribs με καπνιστή πάπρικα, πεϊνιρλί με μαριναρισμένες αντζούγιες, βοδινή γλώσσα καπνιστή με ψητά παντζάρια και τσαλαφούτι, ρεβυθάδα με παστό χοιρινό Καλαμάτας και χυλοπιτάκι με ραγού από χωριάτικο λουκάνικο και γραβιερομυζήθρα. Θα συνοδεύσετε με γλυκόπιοτο κόκκινο κρασί και θα πληρώσετε περί τα 20€ κατ’ άτομο.

Το βραστό

Ρόδων 3, Πολύδροσο Χαλανδρίου, τηλ: 2106813776

 



Μετρά πάνω από τέσσερις δεκαετίες ζωής, πράγμα που σημαίνει ότι οι παλιοί –χαλανδραίοι και όχι μόνο– καλοφαγάδες ορκίζονται στο όνομά του, αλλά και την δροσερή αυλή του. Το Βραστό είναι ένα οικογενειακό ταβερνάκι, στις σπεσιαλιτέ του οποίου περιλαμβάνονται πίτα Καισαρείας με παστουρμά και γλυκάνισο, μαμαδίσια κεφτεδάκια, σαλάτα κους κους με διάφορα λαχανικά, αρνάκι φούρνου με πατάτες, μπακαλιάρος σκορδαλιά, τραγανά τυροπιτάκια και, φυσικά, το πιάτο σήμα κατατεθέν του μαγαζιού, μια χορταστικότατη κρεατόσουπα για τους χειμωνιάτικους μήνες. Μαζί με κρασί, υπολογίστε περί τα 20-25€ κατ’ άτομο.

Βάθης

Κύρου 7, Κηφισιά, τηλ: 21 0620 4834

 



Από τις καλύτερες και παλαιότερες ταβέρνες της Κηφισιάς, με πανέμορφη αυλή, ο Βάθης εξειδικεύεται τόσο στα μαγειρευτά, όσο και στα ψητά της ώρας – με αρκετές εκλεκτές κοπές όπως Rib Eye από Black Angus, tagliata κ.α. Οι φαν του κρέατος θα εκτιμήσετε δεόντως την μοσχαρίσια γάλακτος, το μοσχαράκι στη λαδόκολλα ή ένα ζουμερό κοτόπουλο σούβλας, ενώ για νοσταλγικές μυρωδιές και γεύσεις μην αμελήσετε να δοκιμάσετε χουνκιάρ μπεγεντί, κόκκορα κρασάτο, φρικασέ και στιφάδο. Οι χειροποίητες πίτες του είναι επίσης must, όπως επίσης και η ρεβιθάδα Σίφνου και οι τυροκροκέτες. Ο λογαριασμός για ένα χορταστικό γεύμα, με δικό τους κόκκινο κρασί δεν ξεπερνά τα 20-25€ κατ’ άτομο.

Κούβελος

Γεν. Κολοκοτρώνη 66, Κουκάκι, τηλ: 2114052418

 



Η αυλή του με τα υπέροχα αρώματα από τα νυχτολούλουδα και τα τριαντάφυλλα αποτελεί το ωραιότερο… ορεκτικό για ένα ωραιότατο γεύμα κάτω από τα αστέρια. Ο Κούβελος στο Κουκάκι κρατά ακόμα το άρωμα τις παλιάς παραδοσιακής ταβέρνας με αύρα εξοχής, ενώ στον κήπο του απολαμβάνουμε εκλεκτές νοστιμιές όπως κατσικάκι γάλακτος ριγανάτο στη γάστρα με πατάτες τηγανιτές, μπιφτέκια γιαουρτλού μοσχαρίσια πάνω σε πίτα, μελιτζάνα καπνιστή με κομματάκια ντομάτας, τραγανούς κολοκυθοκεφτέδες και μοσχαράκι κοκκινιστό με χοντρό μακαρόνι. Εξαιρετικό και το μπανόφι ως γλυκό επιστέγασμα του γευματος. Συνοδεία κρασιού, υπολογίστε περί τα 20-25€ κατ’ άτομο.

Σαρδελάκι

Πανδώρας 16, Γλυφάδα, τηλ: 2114021195

 



Έφερε την προσιτή ψαροφαγία σε μια όχι τόσο… προσιτή περιοχή για ψάρι και συνεχίζει ακάθεκτο σε νέα διεύθυνση πλέον να σερβίρει νοστιμότατα ψαρικά και μεζεδάκια τα οποία συνοδεύουμε με τσίπουρο ή ουζάκι. Η δροσερή πίσω αυλή του είναι ό,τι πρέπει για να δοκιμάσετε τις λιχουδιές του μενού: σαρδέλα φούρνου πικάντικη, λαχανοντολμάδες με ψίχα μπακαλιάρου, σκορδαλιά με ψωμί και καρύδι, ταραμοσαλάτα, μπαρμπουνάκι τηγανιτό, σαρδέλες «παντρεμένες» με ντομάτα, κρεμμύδι και μαϊντανό, χτένια με δενδρολίβανο, σεβίτσε σολομού αλλά και κριθαρώτο με γαρίδες, μύδια και κυδώνια. Συνοδεύουμε με ούζο ή τσίπουρο από την ανανεωμένη λίστα με ψαγμένες ετικέτες από έλληνες παραγωγούς και πληρώνουμε περί τα 25€ κατ’ άτομο ή και λίγο παραπάνω αν πάρουμε φρέσκο ψάρι.

Salero

Βαλτετσίου 51, Εξάρχεια, τηλ: 21 0381 3358

 



Σε μια μονοκατοικία bauhaus του 1930 στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου με έναν κήπο αληθινή όαση στο κέντρο της πόλης, το Salero σερβίρει γεύσεις με ισπανική αύρα σε χαλαρό, οικείο περιβάλλον. Το μενού περιλαμβάνει ιδιαίτερα πιάτα όπως πράσινη σαλάτα με ψητό κατσικίσιο τυρί, κράνμπερι, χαμόν Σεράνο και βινεγκρέτ πέστο με λάιμ, βιολογική φάβα με κρεμμυδάκι και δίχτυ από μελάνι σουπιάς, μύδια αχνιστά με τζίντζερ και τσίλι, ισπανικά λουκάνικα σχάρας, κατσικίσιο τυρί με χααμόν και καραμελωμένο αχλάδι και μοσχαρίσια ταλιάτα με κρέμα πόρτο και σκορδάτα ντοματίνια, γαρνιρισμένη με ψητά λαχανικά. Εξίσου «δυνατά» και τα κοκτέιλ του (από 5€). Για ένα ωραιότατο γεύμα, με μπουκάλι κρασί ή κοκτέιλ υπολογίστε περί τα 20-30€ κατ’ άτομο.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v