Τρώμε τέλειο κρέας στο κέντρο μέχρι 20€

Το καλό κρέας δεν χρειάζεται να είναι πανάκριβο, και αυτά τα στέκια για κρεατοφαγία στο κέντρο το επιβεβαιώνουν αυτό.

Μπριζόλες ψημένες στην εντέλεια. Ζουμερά μπιφτέκια. Κεμπάπ και λουκάνικα και κάθε τι που έχει ανάγκη στην ζωή του ένας ορκισμένος κρεατοφάγος, όλα αυτά μπορείς να τα βρεις στο κέντρο της Αθήνας, και μάλιστα σε εξαιρετική ποιότητα. Επειδή, όμως, λατρεύουμε η ποιότητα να πηγαίνει πακέτο με την οικονομία, βρήκαμε πού θα φας τέλειο κρέας στο κέντρο, χωρίς να ξοδέψεις πολλά.

Το Παραδοσιακό

Κολοκοτρώνη 59, τηλ: 210 3231700
Το όνομά του σου λέει ακριβώς αυτό που πρέπει να ξέρεις: Παραδοσιακά πιάτα, φτιαγμένα με μεράκι. Η μπριζόλα του είναι ένα αριστούργημα, ειδικά συνδυασμένη με αρκετές τηγανιτές πατάτες για να ταΐσουν έναν λόχο, αλλά εξίσου δημοφιλές είναι και το κοντοσούβλι κοτόπουλο. Όλα τα κρεατικά είναι ζουμερά και καλοψημένα, ενώ ο λογαριασμός με το ζόρι θα αγγίξει τα 15€ το άτομο. Και, ναι, εννοούμε μαζί με τζατζίκι, σαλάτα, φέτα και μπύρα. Παραδοσιακά.

Τα Μπριζολάκια του Τέλη

Ευριπίδου 86, πλ. Κουμουνδούρου, τηλ: 210 3242775
Ακόμα μία περίπτωση μαγαζιού που το όνομα σου δίνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι. Τα μπριζολάκια του Τέλη είναι ένας σύγχρονος αθηναϊκός θρύλος. Το μενού, μάλιστα, δεν έχει πολλά-πολλά ακόμα να προσφέρει: μπριζολάκια, πατάτες, σαλάτα και φέτα ψητή. Είναι όμως ένα μενού τόσο σίγουρο, σωστά φτιαγμένο και νόστιμο, που δεν χρειάζεσαι και κάτι άλλο. Η μερίδα μπριζολάκια με πατάτες είναι στα 9€, και είναι άκρως χορταστική.

Θεραπευτήριο

Καλλισθένους & Κυδαντιδών 41, Άνω Πετράλωνα, τηλ: 210 3412538
Εδώ θα μπορούσαμε να τριτώσουμε την φάση με τα ονόματα γεμάτα νόημα, αλλά θα αναγκαστούμε να κάνουμε λογοπαίγνιο. Βασικά, θα το κάνουμε, επειδή το καλό κρέας όντως θεραπεύει ψυχή και σώμα, και οι μπριζόλες και τα μπιφτέκια στα κάρβουνα από το Θεραπευτήριο είναι άψογα. Πολύ δυνατά παίζει, επίσης, το χωριάτικο λουκάνικο αλλά και τα παϊδάκια κοτόπουλο. Όλα αυτά τα συνοδεύουμε με γεμιστές πιπεριές, ολόφρεσκες τηγανιτές πατατούλες και τηγανιτά κολοκυθάκια/κόλαση, και πληρώνουμε γύρω στα 15€ το άτομο. Και, το ξέρουμε ότι μιλάει για κρέας αυτό το κείμενο, αλλά το Θεραπευτήριο έχει και πολύ νόστιμα μαγειρευτά, επίσης.

Το στέκι του Ηλία

Θεσσαλονίκης 7 και Επταχάλκου 5 (δύο εστιατόρια), Θησείο
Έξω από την ακραία τουριστοφάση της γύρω περιοχής, ο Ηλίας σερβίρει φοβερό κρέας, με τα αρνίσια παϊδάκια να είναι ιδιαίτερα ξακουστά. Δεν λείπουν, όμως, και τα υπόλοιπα κρεατικά, όπως πανσετάκια, μπριζόλες και χωριάτικο λουκάνικο. Ο χώρος θυμίζει παραδοσιακή ταβέρνα και είναι ό,τι πρέπει για την έξοδο με την παρέα. Μαζί με τα ορεκτικά μας (από σαλάτες με χόρτα μέχρι τις απαραίτητες πατάτες) και με ωραίο χύμα κρασάκι, υπολογίζουμε γύρω στα 20€ το άτομο.

Meatropoleos 3

Μητροπόλεως 3, τηλ.: 210 3241805
Κάτι ανάμεσα σε εστιατόριο κρεατοφαγίας και σε μοντέρνο σουβλατζίδικο, εδώ θα βρούμε εξαιρετικά καλαμάκια, μπιφτέκια και μπριζόλες, όλα άριστα ψημένα. Τα συνοδεύουμε με κάποιας από τις πολλές (και σούπερ) σαλάτες του μενού και πιάνουμε τραπεζάκι στον καλαίσθητο (είπαμε, μοντέρνο σουβλατζίδικο) χώρο για να χαζεύουμε τον κόσμο που περνάει από τον ομώνυμο δρόμο. Μαζί με ποτήρι κρασί, υπολογίζουμε περί τα 15€ το άτομο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v