Τρώμε μεζεδάκια σε Αθήνα και προάστια έως 15€

Σε όμορφες αυλές, με παρεΐστικη ατμόσφαιρα απολαμβάνουμε νόστιμους μεζέδες, καλό κρασί και καλή καρδιά, χωρίς να πληρώνουμε πολλά.
Τρώμε μεζεδάκια σε Αθήνα και προάστια έως 15€

Μεζεδάκια για τη μέση παραδοσιακά αλλά και πειραγμένα, οικείο περιβάλλον, πολύ καλές τιμές. Τα παρακάτω μεζεδοπωλεία και καφενεία στην Αθήνα και λίγο παραέξω τα έχουν όλα και (μας) συμφέρουν.

Favela
Αρτεμισίου 4, Κεραμεικός, τηλ: 21 0341 2413



Μια αυλίτσα-έκπληξη στον Κεραμεικό με φιλικό περιβάλλον και βίντατζ διακόσμηση σερβίρει λαχταριστά μεζεδάκια συνοδεία κρασιού, ρακόμελου ή ελληνικών ζύθων. Ντακάκια, ρολάκια φέτας με κανταΐφι, μέλι και τριμμένο αμύγδαλο, μαραθόπιτα, σις κοτόπουλο με ταμπουλέ, πατάτες τηγανιτές με σάλτσα φέτας και συκώτι με πετιμέζι είναι μερικά από τα καλούδια που σερβίρονται εδώ σε πιατάκια για παρεΐστικο τσιμπολόγημα.

Το Λαΐνι
Αρτεμισίου 40, Κεραμεικός, τηλ: 21 1402 1485



Σε αυτό το μικρό κρητικό καφενείο η ρακή ρέει άφθονη και οι μεζέδες που τη συνοδεύουν είναι εξαιρετικοί. Η ανοιχτή κουζίνα στο Λαΐνι βγάζει μεταξύ άλλων, χειροποίητα σιουφικτά, κουνέλι τσιγαριαστό, χοχλιούς μπουρμπουριστούς, αυγά με στάκα, σφακιανή πίτα με μέλι, λουκάνικο ξυδάτο και απάκι κοτόπουλο, τα οποία καταναλώνονται ευκολότατα με αποτέλεσμα οι ώρες να περνούν χωρίς να το καταλάβεις.

Κορόβα
Κεραμεικού 93-95, Κεραμεικός, τηλ: 21 3030 1210



Σε αυτό το συμπαθέστατο εναλλακτικό μεζεδοκαφενείο τα πιάτα εναλλάσονται συχνά στο μενού, και περιλαμβάνουν νοστιμιές όπως κοτόπουλο με τζίντζερ, πελμένι (ήτοι ρώσικη εκδοχή των μαντί ήτοι πουγκάκια ζυμαρικών γεμιστά με κιμά), μους ταραμά, βοδινό καβουρμά, πεϊνιρλί με καυτερό σουτζούκι ή απάκι Κρήτης, ντολμαδάκια, βήγκαν μπιφτέκια, γεμιστές τορτίγιες και σοφρίτο. Πολύ καλή και η ρακή τους για συνοδεία.

Σαντορινιός
Δωριέων 8, Πετράλωνα, τηλ: 21 0345 1629



Σε μια απολύτως… σαντορινιά αυλή, με ασβεστωμένα πεζούλια, βαμμένα μπλε παράθυρα και βαρέλια του κρασιού, τα τραπέζια με καρό τραπεζομάντηλα του Σαντορινιού γεμίζουν με παραδοσιακά μεζεδάκια, όπως ντοματοκεφτέδες, κολοκυθοκεφτέδες, φάβα, παϊδάκια κοτόπουλο, λουκάνικο χωριάτικο, κεφτεδάκια με σάλτσα και ψαρονέφρι.

Γράπα
Σαπφούς 101, Καλλιθέα, τηλ: 21 0959 7450



Αυτό το μοντέρνο μεζεδοπωλείο στην κεντρική πλατεία της Καλλιθέας έχει όλα τα ατού για να γίνει στέκι: φιλική ατμόσφαιρα, εξαιρετική κουζίνα, χαμηλές τιμές. Από τον πλούσιο κατάλογό του ξεχωρίζουν οι πατάτες με αυγά και σουτζούκι, οι πιπεριές γεμιστές με τυρί, ο καβουρμάς με αυγό, τα χοιρινά μπριζολάκια με πατάτες τηγανιτές, η γραβιέρα σαγανάκι με κρούστα ξηρών καρπών και μαρμελάδα ντομάτας, και τα ρολλάκια κανταΐφι με μους τυριών. Στο τέλος έρχεται κερασμένο γλυκάκι και λικέρ.

Μπακαλοταβέρνα
Θουκυδίδου 6, Χαλάνδρι, τηλ.: 2130258011



Μία μίνι αυλή, μία παρεΐστικη σάλα και μία ακόμη ωραιότερη ταρατσούλα φτιάχνουν ατμόσφαιρα για τσιμπολόγημα σε αυτήν την συμπαθέστατη ταβέρνα στο Χαλάνδρι. Δοκιμάστε μυζηθροπιτάκια με μέλι, σπιτικές τηγανιτές πατάτες, φάβα, μοσχαράκι με χαρουπόμελο, μακαρόνια σιουφιχτά, κοτόπουλο με μουστάρδα, τυροπιτάρι με μέλι, μπιφτέκια προβατίνας και μοσχαράκι στη γάστρα. Πολύ καλό και το κόκκινο κρασί τους.

Ονειρία
Κολοκοτρώνη 8 , Χαλάνδρι, τηλ: 2114035993



Ούτε μία ούτε δύο αλλά τρεις αυλές διαθέτει αυτό το μεζεδοπωλείο στις οποίες οι μεζέδες καταφτάνουν μαζί με καλό κρασάκι και τσίπουρο. Εδώ «παίζουν δυνατά» η φάβα με τα κρεμμυδάκια, η πολίτικη σαλάτα, το ωραιότατο μπουγιουρντί, οι λουκουμάδες γεμιστοί με τραχανά και σως φέτας, τα μανιτάρια πορτομπέλο γεμιστά με κιμά και η τηγανιά κοτόπουλο με πιπεριές και μουστάρδα.

Οδός Αριστοτέλους
Αριστοτέλους 15 & Τύχης, Ελληνικό, τηλ: 210-9611830



Η παρεϊστικη αυλή του γεμάτη τραπεζάκια και γλάστρες με λουλούδια στα νότια προάστια σε συνδυασμό με τους πεντανόστιμους μεζέδες καθιστού αυτήν την «Οδό» πολυσύχναστη. Πιάστε τραπεζάκι και παραγγείλτε χοιρινά φιλετάκια με τοματίνια και σως μπαλσάμικο, γκεζλεμέδες, μελιτζάνα σιφνέϊκη με σάλτσα ντομάτας και κρέμα γιαουρτιού, τηγανιά κοτόπουλου με φιλέτο μπούτι και καραμελωμένα κρεμμύδια, παντζαροσαλάτα με καρύδια και μήλο και φέτα τυλιγμένη σε φύλλο με ρακόμελο και σουσάμι.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v