Must διευθύνεις για… τυρολάτρεις

Ψαγμένα τυριά από κάθε γωνιά της Ελλάδας και του κόσμου, σε επιλεγμένα παντοπωλεία που δια-τυρούν την παράδοση.
Must διευθύνεις για… τυρολάτρεις
Τυρολάτρεις και τυρολάτρισσες όλης της Αθήνας ενωθείτε!

Το πιο νόστιμο, το πιο πικάντικο, το πιο ενδιαφέρον γευστικά και το πιο ταιριαστό με κρασί γαλακτοκομικό έχει την τιμητική του σε deli διευθύνσεις και παντοπωλεία στην Αθήνα και μάλιστα σε εντυπωσιακά «δυνατή» ποικιλία.

Επιλέγοντας προσεκτικά ποιοτικά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και από συγκεκριμένες τυρο-χώρες ανά τον κόσμο (Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία), οι παρακάτω διευθύνσεις υπόσχονται να σας εθίσουν (αν δεν έχετε ήδη εθιστεί) στις πικάντικες γεύσεις τους.

Τυροκομείου Κωσταρέλου
Πατριάρχου Ιωακείμ 30-32, Κολωνάκι, Τηλ. 210 7259000

Με παράδοση από το 1937 στην παραγωγή γαλακτοκομικών, η οικογένεια Κωσταρέλλου διαθέτει πλέον ένα πλήρες ντέλι- παντοπωλείο στο οποίο πέρα από αγορές τυριών και άλλων προϊόντων ντελικατέσεν, μπορείτε να δοκιμάσετε ιδιαίτερες γεύσεις σε τραπεζάκια, αλλά και να τις πάρετε πακέτο για το σπίτι. Στα του τυριού, από το δικό τους τυροκομείο ξεχωρίζουν η βραβευμένη φέτα, το μαλακό και κρεμώδες τσαλαφούτι, το αψάκι, ένα σκληρό τυρί με ασπρο-κίτρινο χρώμα, το λαδοτύρι, το παλαιωμένο για 12 μήνες πικάντικο γραβιεράκι, το μαεστύρι, ένα πικάντικο τυρί από αιγοπρόβειο γάλα, το πινακοτύρι, ημίσκληρο τυρί από κατσικίσιο και πρόβειο γάλα σε μπαστούνι, καθώς και το παλαιωμένο κεφαλοτύρι.

Provence
Θεοφάνους 12, Αμπελόκηποι, τηλ: 210 8981435

Γευστικό ταξίδι από τους Αμπελόκηπους μέχρι τα… Πυρήναια και από εκεί τη Βόρεια Ιταλία και και τις σπηλιές του ροκφόρ στη Γαλλία προσφέρει στους απανταχού τυρολάτρεις το delicatessen των Αμπελοκήπων. Τι παίρνουμε από εδώ; Gorgonzola Oro από το Cuneo της Λομβαρδίας, bleu du Bocage από κατσικίσιο γάλα με πολύμηνη ωρίμανση, φρέσκα chevre, brie με μαύρη τρούφα, Vento D’estate Riserva από την Ιταλία με βότανα και το Best Cheese of the World 2012, ένα πρόβειο Ossau Iraty 12μηνης ωρίμανσης. Έχουν και e-shop για online παραγγελίες

Benito
Θέτιδος 22, Π. Φάληρο, 210 9837677

Με ρίζες από το Παλέρμο, ο Benito Sanzoni άνοιξε αυτό το ντέλι στα Νότια Προάστια στα 80s και με την πάροδο των χρόνων η νέα γενιά το ενίσχυσε με προϊόντα που προκαλούν υπερλειτουργία τους σιελογόνους αδένες. Από το ντέλι της Θέτιδος θα αγοράσετε ελληνικά παραδοσιακά τυριά, γραβιέρες αλλά και τυριά εισαγωγής από Ιταλία, όπως μοτσαρέλα, πεκορίνο, παρμεζάνα και μασκαρπόνε, από Γαλλία (μπρι, τυρί Πυρηναίων, γραβιέρα comte, τυρί Raclette,  και επιλογές τυριών από Ολλανδία, όπως γκούντα με πράσινο πέστο και γκούντα με τρούφα και καπνιστό τυρί με ζαμπόν. Διαθέτουν και online e-shop με όλα τα προϊόντα τους.

Παντοπωλείο της μεσογειακής διατροφής
Σοφοκλέους 1 & Αριστείδου 11, τηλ: 210 3628738

Δίνοντας έμφαση σε προϊόντα ελλήνων παραγωγών, το Παντοπωλείο της Σοφοκλέους γεμίζει τα ψυγεία του με τυριά από την Βόρεια Ελλάδα μέχρι την Κρήτη και από τα Ιόνια Νησιά μέχρι τα Δωδεκάνησα: μαστέλο Χίου, γραβιέρα Κρήτης, Ζακύνθου και Άνδρου, ξινομυζήθρα Κρήτης, βαρελίσια φέτα Αρκαδίας και Μονεμβασιάς, ξύγαλο Σητείας, τηνιακό τυράκι, κασέρι Ξάνθης, Μελίχλωρο Λήμνου, κορμός κατσικίσιου τυριού με άνιθο και καρύδι και τυρομάλαμα Αμαρίου είναι μερικά μόνο από τα πικάντικα εδέσματα του.

Τυροκομία Νάξου
Εθν. Αντιστάσεως 18, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6837758

Νομίζατε ότι το γαστρονομικό highlight της Νάξου είναι η γραβιέρα της; Μια επίσκεψη στην Τυροκομία Νάξου στο Χαλάνδρι θα σας κάνει να αλλάξετε γνώμη. Είκοσι δύο διαφορετικά είδη τυριών του ναξιώτικου τυροκομείου («κλασσική» γραβιέρα, αρσενικό από αιγοπρόβειο γάλα σε πολλές παραλλαγές, μελανοτύρι , πικάντικο κομό με μπούκοβο, σκορδοτύριο, κρασοτύρι και πολλά ακόμα), αλλά και ναξιώτικα κρέατα, λουκάνικα, μυρωδικά και κρασιά. Όρεξη να έχετε και… μεγάλο καλάθι.

Το Μαντρί
Γράμμου 41, Βριλήσσια, τηλ: 2108030484
Ο Άρης και η Ελένη Μασκίνη «μαντρώνουν» τυριά από κάθε γωνιά της Ελλάδας (και άλλα προϊόντα) σε αυτό το συμπαθέστατο παντοπωλείο στα Βριλήσσια. Από το Μαντρί θα πάρετε μανούρα Σίφνου ψημένη σε κρασί, μανούρα και ξυνομηζύθρα Κιμώλου, τουλουμοτύρι Κυκλάδων, λαδοτύρι και λαδογραβιέρα Ζακύνθου, πικάντικες γραβιέρες Άργους,Τήνου, Τριπόλεως, Μετσόβου Ιδρύματος Τοσίτσα, Αρσενικό Κεφαλοτύρι Νάξου, Σαν Μιχάλη Σύρου και γραβιέρες Πάρου, Νάξου, Δωδώνης και Πρεβέζης.

Παντοπωλείο Αλεξανδρής
Ηρώων Πολυτεχνείου 30, Ηλιούπολη, τηλ. 210 9918730

Ξακουστό σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της πόλης, το παντοπωλείο της Ηλιούπολης φέρνει προσεγμένα ελληνικά προϊόντα, με ιδιαίτερη έμφαση στα τυριά. Ο… Παράδεισος του τυριού απαρτίζεται από προϊόντα όπως καπνιστό τυρί Κρήτης με θυμάρι, μαλακό τυρί Μετσόβου ριγανοπιπεράτο ή κρασάτο ή με πάπρικα, πικάντικη φορμαέλα, πεκορίνο Ιταλίας με τρούφα, γραβιέρα Ρούμελης με πάπρικα, γίδινο τυρί από το Μέτσοβο, ζευγοτύρι με πιπέρι και ρίγανη, παλαιωμένη γραβιέρα Νάξου με βότανα, γκούντα με πέστο ντομάτας ή βασιλικού ή λιαστή ντομάτα και ελιά, φέτα βαρελίσια Ορεινής Ναυπακτίας και σφέλλα. Ο κατάλογος με τα τυριά ανανεώνεται διαρκώς και δύσκολα θα φύγετε από εδώ έχοντας αγοράσει μόνο ένα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v